طیبنیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان مطرح کرد:
رشد سودآوری باوجود پررنگی ناترازی انرژی
به گفته طیبنیا، فولاد مبارکه به دنبال بومی سازی صددرصدی نیاز شرکت است، در حال حاضر این شرکت بیش از 90 درصد قطعات و تجهیزات مورد نیاز خود را بومیسازی کرده است.
شیوا نیک وظیفه: دکتر طیب نیا مدیرعامل فولاد مبارکه با تشریح فعالیت این شرکت گفت: در نیمه ابتدایی سال ۱۴۰۳ سودآوری شرکت فولاد مبارکه به میزان ۱۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ افزایش داشته است؛ هرچند که معضل ناترازی برق در تابستان امسال بیش از سالهای گذشته دامنگیر صنعت فولاد کشور بود.
وی در راستای رفع این چالش گفت: برنامههای زیادی برای رفع معضل ناترازی انرژی در فولاد مبارکه در نظر گرفته شده تا این چنین شاهد تاثیر منفی آن نباشیم بسا اینکه با رفع این چالش رشد تولید بیش از شرایط فعلی رقم بخورد، در این خصوص احداث نیروگاههای مختلف اعم از سیکل ترکیبی، خورشیدی، بادی در دستور کار شرکت قرار گرفته است.
مدیرعامل فولاد مبارکه اظهار داشت: گاز مصرفی فولاد مبارکه به ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یافته، اما با استراتژی خودتأمینی، توانستیم این محدودیتها را مدیریت کنیم. فولاد مبارکه برای سرمایهگذاری در میدانهای گازی جنوب کشور اقدام کرده است و قرارداد نهایی برای تأمین گاز از این میدانها در مراحل پایانی است و بهزودی امضا خواهد شد.
دکتر طیب نیا گفت: در حال حاضر هزینههای تولید اعم از نیروی انسانی، حملونقل و… به شدت در کشور افزایش یافته و این مسئله منجر به کاهش توان رقابت فولادسازان داخلی در بازارهای بینالمللی شده است. بر همین اساس امیدواریم معضل ناترازی انرژی با توجه به پیگیریهای وزیر صمت رفع شود تا بتوانیم با دغدغه خاطر کمتری به فعالیت خود در حوزه تولید و صادرات ادامه دهیم.
مدیرعامل فولاد مبارکه کمبود خوراک را چالشی دیگر دانست و گفت: رقابت در صنعت فولاد روزبهروز در حال افزایش است؛ این در حالی است که تولیدکنندگان فولاد کشور با معضل کمبود خوراک مواجهند. شرکت فولاد مبارکه با همراهی فولاد سنگان و همچنین تملک معادن کوچک و متوسط مقیاس و… تمهیدات لازم را جهت تامین پایدار خوراک مورد نیاز خود در نظر گرفته است؛ البته شرکت فولاد مبارکه در عین توسعه فعالیت در بالادست، توامان همین برنامه را برای صنایع پاییندست هم دارد.
به گفته مدیر عامل فولاد مبارکه از چالشهای اصلی در تمام حوزه ها بحث ارز است؛ وی سیاستهای ارزی و وضع تعرفههای واردات و صادرات را نیازمند برنامهریزی در بلندمدت و پیشبینی پذیر کردن اقتصاد در حوزه تولید و صنعت دانست.
دکتر طیب نیا اعلام کرد:کیفیت محصولات تولیدی فولاد مبارکه با محصولات وارداتی قابل رقابت است و چه بسا کیفیت محصولاتی داخلی بالاتر هم باشد. در حال حاضر ما به کشورهای اروپایی، جنوب شرق آسیا و دیگر کشورها محصولات را صادر می کنیم.
وی اشاره کرد: در حال حاضر تولید فولاد سبز در دستور کار تمامی شرکتهای مطرح فولادی جهان است و شرکت فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین فولادساز ایران همراستا با رقبای بینالمللی خود از این قاعده مستثنی نیست و برنامه های مدونی در این خصوص دارد.
مدیرعامل فولاد مبارکه عنوان کرد: محصولات فولاد مبارکه با قیمت مناسب در اختیار مشتریان قرار میگیرد و اگر معضلات موجود در کل زنجیره فولاد کشور که قیمت محصولات فولادی را تحت تاثیر قرار داده مرتفع شود، چالش خاصی در خصوص قیمت محصولات ما وجود ندارد.