مدنی فر، مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد مطرح کرد:
رشد 3 برابری بومیسازی قطعات در سالی که گذشت
شرکت صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد (سیمیدکو) با بومیسازی تجهیزات موفق به صرفهجویی ارزی با تکیهبر توان متخصصان داخلی شد.
شیوا نیک وظیفه
محمد مدنی فر، مدیرعامل این شرکت تأثیر توسعه سیاست بومیسازی سیمیدکو در سطح استان و ملی را اینگونه ارزیابی کرد: بالطبع وقتی از توسعه صنعتی در سطح استان و کشور صحبت میکنیم، به یک زنجیره بههمپیوسته از شرکتهای سازنده، تأمینکننده، مشاورین فنی و … اشاره میشود که قاعدتاً با حذف وابستگی صنعتی به خارج از کشور باعث پویایی و ظهور شرکتهای دانشبنیان در سطح استان و کشور خواهد شد. شرکت سیمیدکو نیز از این قضیه مستثنا نیست و با توجه به سیاست بومیسازی قطعات و تجهیزات پیچیده، بهصورت مستقیم و غیرمستقیم باعث تأثیر در تولید پایدار، قطع وابستگی خارجی، اشتغالزایی، توسعه و شکل گرفتن کارگاهها و فعال شدن کارخانههای تأمینکننده شده است.
وی با اشاره به قطعات و تجهیزات بومیسازی شده توسط سیمیدکو و ارزیابی روند بومیسازی در این شرکت عنوان کرد: تا انتهای سال 1399 حدود 2500 قطعه و تجهیز پیچیده، بومیسازی شده که یا ساختهشده یا در حال ساخت هستند، روند بومیسازی در شرکت صعودی بوده به طوریکه در سال 1399 نسبت به سال 1398 حدود 3 برابر رشد از لحاظ میزان بومیسازی قطعات و تجهیزات را شاهد بودیم.
مدنی فر افزود: منحصراً در سال گذشته حدود 8 میلیون یورو صرفهجویی ارزی از محل بومیسازی در شرکت انجام شده که به تفکیک در قسمتهای فیلتراسیون با حدود 6 میلیون یورو، تولید رول HPGR با حدود 900 هزار یورو و تعمیر ریکلایمر و استکر دوار با حدود 277 هزار یورو و… بوده است.
مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد در این راستا به همکاری با شرکتهای دانشبنیان و متخصصان این حوزه اشاره کرد و گفت: تا به امروز شرکت سیمیدکو یکی از شرکتهای پیشرو صنعتی و معدنی کشور بوده که با استفاده از تجربیات و فعالیتهای شرکتهای دانشبنیان موفق به بومیسازی حدود 2500 تجهیز و قطعه شده است و ماحصل این کار ساخت قطعات و تجهیزات تحریمی است که یا ساخته شده یا در مرحله ساخت میباشد. نمونه بارز آن را میتوان مهندسی و ساخت رولهای ماشین HPGR ریکلایمر و استکر دوار و فیلتراسیون دانست، همچنین در جهت گسترش همکاری فی مابین، سعی شده است موانع حضور و فعالیت این شرکتها برداشته شود.
وی تأثیر همکاری مشترک و حمایتهای سیمیدکو از دانشگاههای صنعتی و معدنی در بومیسازی را مثبت دانست و در این خصوص تشریح کرد: اولین دستاورد همکاری با دانشگاهها و مراکز علمی، کسب دانش و ارتقای دانش فنی بین پرسنل مجموعه سیمیدکو است، همچنین استفاده از دانشگاههای صنعتی و معدنی در پیشبرد و راهبری پروژه های فنی و تحقیقاتی شرکت و همچنین افزایش کیفیت محصول، افزایش عمر تجهیزات و بهبود و بهینهسازی فرآیندها در سیمیدکو را سبب شده است.
مدنی فر نتیجه نهادینه شدن فرآیند بومیسازی در شرکت را رشد و توسعه اعلام کرد و افزود: با فعال شدن دفاتر فنی شرکتهای سازنده و دانشبنیان و همکاری آنها در جهت تأمین و ساخت قطعات و تجهیزات پیچیدهی کارخانههای شرکت سیمیدکو، ماحصل این همکاریها باعث به وجود آمدن زمینههای انگیزش، رشد و توسعهی بومیسازی در مجموعه سیمیدکو از طریق توانمندسازی سازندگان گردیده است. همچنین این امر باعث ارتقای دانش فنی کارکنان مرتبط در این حوزه و انتقال دانش و تجربه بومیسازی و اشتراکگذاری تجربیات به سایر شرکتهای صنعتی و معدنی شده است.
مدنی فر افزود: سیمیدکو در سال گذشته حدود 100 میلیارد ریال را صرف بومیسازی و مهندسی معکوس قطعات و تجهیزات و همچنین مطالعات کرده است که سرمایهگذاری در این بخش باعث صرفهجویی 8 میلیون یورویی در سال گذشته شده است. سیاست بومیسازی قطعات و تجهیزات از طرف مدیران شرکت و ایجاد نیاز به گسترش و همکاری شرکتهای دانشبنیان در سطح منطقه باعث تقویت این شرکتها در سطح شهرستان و استان گردیده است و بالطبع میزان اشتغال نیز خصوصاً در بخش صنایع و کارگاههای ساخت تقویتشده است.
مدیرعامل سیمیدکو عنوان کرد: با توجه به ماهیت مشابه فعالیتهای صنعتی و معدنی در منطقه سنگان، خوشبختانه این فرهنگ بین شرکتهای مختلف در این منطقه به وجود آمده است که برای رسیدن به اهداف کوتاهمدت و بلندمدت خود نیاز به حمایت و پشتیبانی از هم دارند که با تدابیر و ارتباطاتی که بین شرکتها به وجود آمده است، کلیه شرکتها بهصورت مشترکالمنافع اقدام به همکاری و پشتیبانی از یکدیگر میکنند که در خصوص تأمین قطعات و انتقال دانش و تجربهی فنی بین مجموعههای مختلف شاهد موارد فراوانی هستیم.
وی به ارتقاء بومیسازی در این شرکت اشاره کرد و گفت: برنامه توسعهای بومیسازی در سال جاری را میتوان به افزایش بودجه سالیانه این واحد از بخش صرفهجویی ارزی بومیسازی بهمنظور توسعه و انگیزه تأمینکنندگان و سازندگان داخلی و همچنین تکمیل تیم فنی و مهندسی مربوط به واحد بومیسازی عنوان کرد.
یک و نیم میلیارد دلار صرفهجویی ارزی با تولید یک میلیون تن ورق AP
تولید کنسانتره فراگیر سناباد از ظرفیت فراتر رفت
صرفهجویی 155 هزار مترمكعبی آب و ثبت ركوردی جدید در ناحیه نورد گرم
موفقیت سیمیدکو در بومی سازی تجهیز و تعمیرات استکر و ریکلایمر دوار