رییس انجمن فولاد:
صنعت فولاد با مصرف فقط ۴ درصد از کل گاز کشور، از ظرفیت ۵ میلیارد دلار ارزآوری برخوردار است/ فولادسازها از قطع گاز و برق مستثنی شوند
بهرام سبحانی، رییس انجمن فولاد، گفت: اگر ۱۰ میلیون تن صادرات محصولات فولادی در سال انجام شود، ۵ میلیارد دلار ارزآوری خواهد داشت، بنابراین انتظار از مسوولان این است که صنعت فولاد را از قطع گاز و برق مستثنی کنند تا شرکتهای فولادی بتوانند ارزآوری مناسبی را برای کشور داشته باشند.
به گزارش پایگاه خبری معدن نامه، «بهرام سبحانی» درباره اخبار مربوط به احتمال اعمال محدودیت مصرف گاز برای شرکتهای فولادساز، گفت: فعلا برنامهای برای نوع محدودیت در مصرف گاز و آغاز آن، برای انجمن فولاد ارسال نشده، ولی هر زمان ممکن است این محدودیت به صورت مستمر آغاز شود. چنانکه، هرگاه مصرف گاز در منطقهای افزایش مییابد، محدودیت گاز در شرکتهای فعال در آن محدوده اعمال میشود، اما فعلا برنامه مستمری برای اعمال محدودیت اجرا نشده است.
او تاکید کرد: انجمن فولاد ایران به دنبال ارائه برنامهای مشخص، برای اعمال محدودیتهای احتمالی است تا تکلیف شرکتها مشخص شود.
توقف مازوت سوزی و احتمال افزایش مصرف گاز
سبحانی در واکنش به دستور دولت برای توقف مازوت سوزی و ارتباط آن با افزایش قطعی گاز و افزایش محدودیت برای شرکتهای فولادی، گفت: با این اقدام احتمال قطعی گاز در ماههای آینده، بیشتر شده است، زیرا تولید گاز نسبت به سال قبل افزایش نیافته، اما مصرف گاز نسبت به پارسال افزایشی است و همین رویکرد باعث شده ناترازی گاز نسبت به سال قبل جهش یابد.
بهرام سبحانی با بیان اینکه وزارت صمت به طور مستمر با وزارت نفت برای رفع نگرانی صنایع از محل قطعی گاز در حال مذاکره است، گفت: نمایندگانی از وزارت صمت در حال پیگیری موضوع هستند، البته باید دید نتیجه این پیگیریهای در آینده چه خواهد شد.
او افزود: وزارت نفت باید راهکاری مشخص برای رفع نگرانیهای صنایع، ناشی از احتمال قطعی گاز، ارائه کند، چون اگر هوا پیش از موعد سرد شود و هر زمان فصل سرما آغاز شود، محدودیت مصرف هم برای صنایع زودتر آغاز خواهد شد.
ارزآوری ۵ میلیارد دلاری صنعت فولاد
رییس انجمن فولاد اضافه کرد: پیشنهاد انجمن فولاد ایران رفع محدودیت برای صنعت فولاد است، زیرا این صنعت فقط ۴ درصد مصرف گاز را در اختیار دارد، اما ارزآوری و اشتغال این صنعت بسیار بیشتر از سهم آن از سبد مصرف گاز در کل کشور است.
بهرام سبحانی در پایان گفت: اگر ۱۰ میلیون تن صادرات محصولات فولادی در سال انجام شود، ارزآوری صنعت فولاد تا ۵ میلیارد دلار افزایش خواهد یافت، بنابراین انتظار از مسوولان این است که صنعت فولاد را از اعمال محدودیت در تخصیص انرژی مستثنی کنند تا شرکتهای فولادی بتوانند ارزآوری مناسبی را برای کشور داشته باشند.