ومعادن با 50% ان ای وی معامله می شود
تخصصی ترین هلدینگ معدنی فلزی بازار بورس بوده که با سرمایه اسمی 30 همتی ، در بازار سرمایه تقریبا 100 هزار میلیارد تومان ارزش گذاری شده است.
به گزارش پایگاه خبری معدن نامه، در دوره 1402 موفق به کسب رتبه نخست در شاخص بازدهی فروش شده است. در دوره 1401 ، سود خالص ومعادن بیش از 300 میلیون دلار بوده و کادر مدیریتی تا افق 1406 ، رقم 1 میلیارد دلار را تارگت سود قرار داده است.
در انتهای فروردین 1403 بهای تمام شده سرمایه گذاری های شرکت به بیش از 30.2 هزار میلیارد تومان رسیده ؛ تخصیص این منابع به صورت 60% ( 18.2 همت ) در شرکت های بورسی و 40% ( 12 همت ) در واحد های غیربورسی بوده است. تمرکز خاصی بر صنعت استخراج کانه های فلزی داشته و از مجموع منابع سرمایه گذاری شده ، 19.8 هزار میلیارد تومان معادل 66% از کل منابع ، در صنعت سرمایه گذاری شده است.
در تاریخ نگارش این مقاله (یک شنبه 9 اردیبهشت) ، ارزش بازار سبد بورسی شرکت به حوالی 180 هزار میلیارد تومان رسیده و این یعنی تقریبا 156 هزار میلیارد تومان ارزش افزوده ؛ عددی خاص که گویای اثربخشی استراتژی های سرمایه گذاری شرکت بوده و به ندرت در هلدینگ های بازار دیده می شود. با عنایت به دیتای منتشر شده توسط شرکت ، در انتهای سشن معاملاتی روز یک شنبه ، بدون احتساب ارزش پرتفوی غیربورسی ، خالص ارزش دارایی های هر سهم برابر با 660 تومان بوده و این یعنی قیمت تابلوی سهم تقریبا 50% ارزش ذاتی سهم است. ( P/NAV = 50% )
یکی از مهمترین پروژه های این غول معدنی ، طرح معدن مس جانجا است که با سرمایه گذاری 400 میلیون یورویی در حال اجرا است. پس از بهره برداری ، سالانه 300 میلیون دلار درآمد خواهد داشت. بر طبق اخبار موثق ، طی روز های گذشته 6 دستگاه دامپتراک 100 تنی وارد معدن شده و در همین هفته نیز 9 دستگاه دیگر وارد عملیات می شود. در سایه این رویداد ، میزان استخراج حداقل 2.5 برابر خواهد شد و در نتیجه عملیات استخراج با سرعت بیشتری انجام می شود. ومعادن بزرگترین سهامدار این پروژه است ؛ بدین صورت که به صورت مستقیم مالک 20% از سهام این پروژه بوده و به صورت غیرمستقیم نیز از طریق شرکت های کگهر ، کگل ، کچاد و تجلی در این پروژه سهیم است.
این غول معدنی به صورت غیر مستقیم از طریق دو زیرمجموعه خود یعنی کنور و تجلی ، سهامدار اصلی بزرگترین پروژه گندله سازی غرب کشور یعنی شرکت صیا امید غرب خاور میانه نیز محسوب می شود. این پروژه در سال 1400 استارت خورده و در بخش های فوندانسیون و سازه های فلزی به ترتیب 95% و 87% پیشرفت فیزیکی داشته است. برآورد شده که این کارخانه ظرف یک سال آینده به بهره برداری برسد.
از طریق شرکت های کچاد و تجلی ، در پروژه آهن و فولاد سرمد ابرکوه نیز سهم بالایی دارد. این شرکت از جمله برترین تولید کنندگان و عرضه کنندگان میلگرد فولادی در کشور بوده و در حال حاضر هم سه طرح توسعه کارخانه کلاف سازی ( 450 هزار تن ) ، فولاد سازی ( 600 هزار تن ) و احیا مستقیم ( 1.200 هزار تن ) در درون این شرکت در حال اجرا است.