پیش بینی می شود تقاضای جهانی ذغال سنگ طی سال های آینده کاهش یابد که در راستای تحولات و تحقق اهداف زیست محیطی خواهد بود.
به گزارش پایگاه خبری معدن نامه، از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، به نقل از وب سایت Modern Diplomacy، سازمان بین المللی انرژی در تازه ترین گزارش خود از پیش بینی کاهش تقاضای این ماده معدنی به دلیل سیاست های اخیر این صنعت خبر داد و افزود: اقدام های جدی برای هدایت کاهش تقاضای زغالسنگ در راستای تحقق اهداف بین المللی آب و هوایی مورد نیاز است.
بنابراین گزارش، تقاضای جهانی زغالسنگ در سال 2023 میلادی با رشد 1.4 درصدی برای نخستین بار از 8 میلیارد و 500 میلیون تن فراتر رفت. اگرچه، طی این مدت، میزان مصرف زغالسنگ در کشورهای پیشرفته کاهش یافت به گونه ای که در اتحادیه اروپا و ایالات متحده هرکدام با افت بی سابقه 20 درصدی به ثبت رسید. اما در کشورهای دارای اقتصاد نوظهور و در حال توسعه تقاضای زغالسنگ شاهد افزایش بود، به عنوان مثال هند رشد تقاضای 8 درصدی و چین نیز رشد 5 درصدی را به دلیل افزایش تقاضای برق در سال 2023 میلادی رقم زدند.
با این حال، تقاضای جهانی زغالسنگ در سال 2026 میلادی نسبت به سال جاری میلادی شاهد افت 2.3 درصدی خواهد بود که منشا اصلی آن توسعه ظرفیت های استفاده از انرژی های تجدید پذیر است.
بیش از نیمی از ظرفیت توسعه انرژی های تجدید پذیر جهان در چین روی خواهد داد که در حال حاضر نیز مصرف کننده حدود نیمی از زغالسنگ جهان است. بنابراین، پیش بینی می شود میزان تقاضای زغالسنگ این کشور طی سال 2024 میلادی و نیز تا سال 2026 میلادی کاهش یابد. چشم انداز زغالسنگ چین تحت تاثیر سرعت جایگزینی انرژی پاک، شرایط آب و هوایی و تغییرات ساختاری در اقتصاد این کشور است.
چین، هند و اندونزی بزرگترین تولیدکنندگان جهانی زغالسنگ هستند و حدود 70 درصد از تولید این ماده معدنی را در اختیار دارند.
منبع خبر «جواهری آریا» است و معدن نامه در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 67902 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 00989121302339 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه معدن نامه مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.