در برنامه هفتم
رشد ۱۱ درصدی بخش معدن کشور پیشبینی شد
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران گفت: رشد ۱۱درصدی حوزه معدن کشور در برنامه هفتم توسعه پیشبینی شده است که تحقق آن نیازمند رفع موانع موجود با همکاری مسوولان مربوطه است.
به گزارش پایگاه خبری معدن نامه، رضا بسطامی در مراسمی افزود: قوای سهگانه همکاری قابلتوجهی برای رشد و توسعه معدن دارند، همکاری بین این سازمان با وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز مطلوب است، اما اعتقاد داریم که تشکیل وزارت مستقل برای معادن و صنایع معدنی میتواند اثربخشی بهتری داشته باشد.
وی بیان کرد: سازمان نظام مهندسی معدن ایران برنامه ویژهای برای مهار تورم و رشد تولید دارد و از سال گذشته پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری و تاکید ویژه رئیسجمهور بر موضوع توسعه و بهرهبرداری بیش از پیش، مستمر و مداوم، بر حوزه معدن بهطور ویژه متمرکز شده است. رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران با اشاره به برخی اصلاحات در تمدید پروانههای بهرهبرداری از معادن گفت: مطابق ماده ۲۴ قانون معادن، در هر نوبت که پروانه بهرهبرداری معدن تمدید میشود، طبق قانون باید یکبار استعلام انجام شود؛ چرا که موارد تکرار استعلامگیری در حوزه معدن موجب بروز مشکلاتی برای معدنکاران در زمان تمدید پروانه شده است. وی اضافه کرد: تمامی برنامههای سازمان نظام مهندسی معدن ایران در سامانه صنم بارگذاری میشود و همه فرآیندهای آن شفاف است که در این راستا تا پایان سال ۱۴۰۲ تمامی موارد مرتبط با سازمان نظام مهندسی معدن ایران در مقابل دید مخاطبان قرار خواهد گرفت.
بسطامی اظهار کرد: موضوع ارائه خدمات رفاهی به مهندسان معدن، معدنکاران و فعالان حوزه معدن در دستور کار سازمان نظام مهندسی معدن ایران قرار گرفته و در همین خصوص سامانهای فعال شده است تا با نهایت تکریم و احترام از آنان و خانوادهشان میزبانی شود. مدیرکل دفتر بهرهبرداری از معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این مراسم گفت: برنامههای خوبی در حوزه زیرساختهای معدن در سطح وزارتخانه و استانهای مختلف از جمله خراسانرضوی طراحی و اجرا شده است.
مهدی حمیدی اظهار کرد: خراسانرضوی جزو پنج استان برتر کشور در حوزه معدن بوده و با توجه به ظرفیت بسیار بالای این استان در حوزههای گردشگری و زیارت، باید نگاه ویژهای به آن شود. همچنین خراسانرضوی در حوزه استخراجهای معدنی در سطح کشور پیشگام است. وی بیان کرد: حضور ۴۲هزار عضو در سازمان نظام مهندسی معدن ایران یکامتیاز ویژه به شمار میرود و ما از ظرفیت تمامی معدنکاران و فعالان حوزه معدن در سراسر کشور بهخوبی استفاده خواهیم کرد. حمیدی با اشاره به تفویض برخی اختیارات به سازمان نظام مهندسی معدن گفت: بسیاری از برنامهها از جمله برگزاری آزمونها، نقشهبرداری پهپادی و اعطای تسهیلات به سازمان نظام مهندسی معدن استانها واگذار شده است؛ زیرا انجام کارهای تخصصی توسط متخصصان آن حوزه با اثربخشی به مراتب بهتری همراه است. این مسوول در وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: باور داریم که باید در بحث ذخایر معدنی بهترین نوع مدیریت را با کمترین میزان استخراج و بیشترین میزان بهرهوری داشته باشیم.
۸۰۰ محدوده معدنی به مزایده گذاشته میشود
مدیرکل دفتر بهرهبرداری وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این مراسم در جمع خبرنگاران گفت: به همه معادن تعطیلشده، اعلام میشود که اگر مجددا فعالیت خود را از سر بگیرند، مطمئن باشند که از حمایت دولت برخوردار خواهند بود. در این راستا تا پایان امسال ۸۰۰ محدوده معدنی در کشور به مزایده گذاشته میشود.
حمیدی اظهار کرد: در ابتدای فعالیت دولت سیزدهم صدور مجوزهای معدنی سرعت گرفت که همین موضوع در واقعی شدن درآمدها و تبدیل آن از دلاری به ریالی موثر بوده است. وی عنوان کرد: پارسال مجوز واردات ۲هزار دستگاه در حوزه معدن صادر شده و در پنجماه نخست امسال نیز رقم خوبی در این بخش به ثبت رسیده است. ضمن اینکه از تولیدکنندگان داخلی و صادرات محصول ایرانی در حوزه معدن حمایت کردهایم. این مسوول در وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: معتقدیم که طرحهای بهرهبرداری حوزه معدن باید واقعی شود و امکانات متناسب با نیاز معدنکار تخصیص یابد.
معاون امور معدنی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسانرضوی نیز در این مراسم گفت: برنامه انتقال آب از دریای عمان به این استان در حال انجام است که حوزههای مختلف از جمله معادن آبی را پوشش میدهد. محمد توکلی افزود: تا سال ۱۴۰۵ آب انتقالی از دریای عمان به معدن سنگان خواف خواهد رسید.
.
.
.
.
.