ابراهیمی، مدیرعامل فولاد خوزستان مطرح کرد: گاز به عنوان یکی از مزیت های رقابتی صنعت فولاد امروز به تهدیدی برای این صنعت تبدیل شده است
شیوا نیک وظیفه – به گفته مدیرعامل فولاد خوزستان راهکارهای مواجه با چالش برق در کشور، توسعه نیروگاههای تجدید پذیر و احداث نیروگاه اختصاصی برای صنایع، کاهش تعرفه های انرژی در ساعتهای بروز محدودیت برق و مصارف غیر متعارف، ایجاد بازار برق و تضمین تامین برق از سوی تامین کنندگان و اصلاح الگوی مصرف است.
امین ابراهیمی عنوان کرد: مهمترین چالشهای تامین برق در کشور، همگام نبودن توسعه ظرفیت تولید برق با برنامههای توسعه صنایع است، همچنین اعمال محدودیت برق در ماههای گرم سال که منجر به کاهش تولید و به دنبال آن از دست رفتن مبالغ قابل توجه حاصل از فروش، سود و صادرات شده است. افزایش بیش از ۴ برابری قیمت برق مصرفی که منجر به بالا رفتن هزینههای انرژی در بهای تمام شده شمش می گردد از دیگر چالش های این حوزه است.
وی افزود: امسال چالش صنعت برق یکی از چالش هایی بود که همچون سال گذشته گریبانگیر صنعت فولاد شده و کاهش تولید را به همراه داشته است.
راهکارهای مواجه با چالش گاز
مدیرعامل فولاد خوزستان در ادامه به راهکارهای مواجه با چالش گاز پرداخت و گفت: ایجاد تفاوت معنادار در هزینه گاز مصرفی برای فرایندهای ارزش افرین و غیرارزش افرین، تنوع سبد تامین و تولید برق از منابع غیر گاز طبیعی و اصلاح الگوی مصرف خانگی از طریق اجرای استانداردهای مرتبط با مبحث 19 ساختمان و جایگزینی تجهیزات گرمایشی قدیم با تکنولوژی نوین، سرمایه گذاری و توسعه در تولید محصولاتی همچون CBSI بجای آهن اسفنجی و ذخیره سازی گاز و همچنین سرمایه گذاری در صنعت گاز و افزایش ظرفیت تولید و بررسی امکان ذخیره سازی گاز برای فصول سرد راهکارهای مواجه با این چالش است. در بسیاری از کشورهای دنیا این موضوعات پیگیری شده و نتایج خوبی را داشته است.
ابراهیمی خاطرنشان کرد: در حال حاضر موضوع گاز برای صنایع فولادی به یک بحران تبدیل شده و قیمت گاز حدود ۴ برابر شده و بسیار گران است و اصلاح الگوی مصرف باید در دستور کار در همه سطوح قرار گیرد و همچنین نیروگاه های فرسوده نیز باید اصلاح گردند. در گذشته گاز یکی از مزیت های رقابتی صنعت فولاد بود که امروز به یک تهدید برای این صنعت تبدیل شده است.
مدیرعامل فولاد خوزستان عنوان کرد: ما بیش از ۱۳ پروژه با سرمایه گذاری ۱۵ هزار میلیاردی در حال مناقصه داریم همچنین نیروگاه ۵۱۴ مگاواتی نیز یکی از اقدامات دیگری است که برای حل مشکل انرژی توسط فولاد خوزستان انجام شده است.
.
.
.
.
.
.