دکتر خلج طهرانی، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس مطرح کرد:
سال 1400 با پشتیبانی از صنایع و مانع زدایی فعالیت سرمایهگذاران
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در راستای تاکید منویات مقام معظم رهبری و تأکید بر مبانی نهفته در شعار امسال، پشتیبانی از صنایع و مانع زدایی فعالیت سرمایهگذاران را از هدف اصلی منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس دانست.
شیوا نیک وظیفه
حسن خلج طهرانی عنوان کرد: 10 طرح توسعه ای مصوب در کمیته واگذاری زمین، آماده سرمایه گذاری در سایت های 1 و 3 این منطقه است. در سایت شماره 1 منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس 5 طرح معدنی و صنایع معدنی با سرمایه گذاری 137.5 میلیون دلار در کمیته مذکور مصوب شده و شرکت های خصوصی آماده اجرای آنها هستند. این طرح ها شامل تولید حلّال های شیمیایی با ظرفیت 50 هزار تن، تولید فروآلیاژها (ظرفیت 50 هزار تن)، تولید آهک (ظرفیت 330 هزار تن)، تولید فروسیلیس (ظرفیت 10 هزار تن) و کارگاه ساخت و تعمیرات اسکلت های فلزی (ظرفیت 500 تن) است.
وی با اشاره به 5 طرح مصوب دیگر با سرمایه گذاری 206 میلیون دلار در سایت شماره 3 منطقه مذکور تصریح کرد: این طرح ها شامل تولید فروآلیاژ با ظرفیت اسمی سالانه 50 هزار تن و احداث نیروگاه گازی با ظرفیت سالانه 200 مگاوات برق است. طرح های تولید سیلیکون متال با ظرفیت اسمی سالانه 10 هزار تن، تولید الکترود گرافیتی (ظرفیت 10 هزار تن) و فروم آلیاژ (ظرفیت 55 هزار تن)، از دیگر طرح های مصوب آماده سرمایه گذاری در سایت شماره 3 منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس است.
دکتر خلج طهرانی میزان اشتغالزایی مستقیم این طرحها را قریب به 1100 نفر عنوان کرد و افزود: مطمئنا چنین حجم از سرمایهگذاری چرخهای اقتصاد منطقه را بیش از گذشته به حرکت درخواهد آورد.
وی تصریح کرد: با توجه به جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی انجام شده در سال گذشته و سال جاری که با فرمایش مقام معظم رهبری با نگاه ویژه به تولید لحاظ شده است، امیدوارم به سهم خود بتوانیم به توسعه اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری در کشور و بهویژه استان هرمزگان کمک کنیم.
طرح های صنایع معدنی و فلزی اجرا شده و مستقر در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس
دکتر خلج طهرانی به تشریح در خصوص طرح های صنایع معدنی و فلزی اجرا شده و مستقر در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس عنوان کرد: 15 طرح سرمایه گذاری شده در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس (شرکت های فعال مستقردر منطقه ویژه) اجرایی شده است. طرح سرمایه گذاری شرکت الومینیوم المهدی با میزان سرمایه گذاری 660 میلیون دلار در منطقه ویژه خلیج فارس اجرا شده است. این طرح امکان اشتغالزایی 1300 نفر را فراهم خواهد کرد . گفتنی است که ظرفیت سالانه این شرکت 110 هزار تن برآورد شده است. طرح سرمایه گذاری کارخانه روی بندرعباس با میزان سرمایه گذاری 16 میلیون دلار اجرایی شده که اشتغالزایی 281 نفر را فراهم خواهد کرد و ظرفیت سالانه آن 18 هزار تن برآورد شده است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس تاکید کرد: طرح سرمایه گذاری شرکت ملی صنایع مس ایران نیز با 13/2 میلیون دلار و همچنین 20000 میلیارد تومان اجرا شده است، طرح تولید اسید سولفوریک (100 درصد) در این شرکت در حال بهره برداری است. گفتنی است که ظرفیت سالانه 1میلیون تن برآورد شده است. طرح سرمایه گذاری فولاد جنوب با میزان سرمایه گذاری 34 میلیون دلار که طرح تولید بیلت فولادی این شرکت امکان اشتغالزایی 100 نفر را فراهم خواهد کرد و ظرفیت سالانه آن 200 هزار تن برآورد شده است. طرح سرمایه گذاری آلومینیوم هرمزال با میزان سرمایه گذاری 800 میلیون دلار از دیگر طرح های اجرا شده است که اشتغالزایی 799 نفر را فراهم خواهد کرد و ظرفیت سالانه 147 هزار تن برآورد شده است. طرح سرمایه گذاری فولاد هرمزگان با 978 میلیون دلار نیز برای تولید آهن اسفنجی، تختال فولادی و آب شیرین اجرایی شده که اشتغالزایی 3676 نفری را فراهم خواهد کرد .
وی خاطرنشان کرد: طرح سرمایه گذاری فولاد کاوه جنوب با 1220 میلیون دلار، طرح سرمایه گذاری قیر هرمز پارس با 55 میلیون دلار، طرح سرمایه گذاری سنگ و فولاد هرمزگان با 6 میلیون دلار، طرح سرمایه گذاری نیروگاه سیکل ترکیبی هرمز با 102 میلیون دلار، طرح سرمایه گذاری بنا گستر کرانه با 38 میلیون دلار، طرح سرمایه گذاری واحد احیا شرکت فولاد صبا خلیج فارس با 360 میلیون دلار، طرح سرمایه گذاری تولید جیوه شرکت نیک گستر قشم با 2 میلیون دلار، طرح سرمایه گذاری تولیدی و صنایع نسوز توکا با 2 میلیون دلار و طرح سرمایه گذاری فاز اول گندله سازی مادکوش 190 میلیون دلار از دیگر طرح های اجرا شده در منطقه ويژه خلیج فارس است.
طرح های سرمایه گذاری در حال ساخت و نصب تجهیزات
دکتر خلج طهرانی عنوان کرد: دوازده طرح سرمایه گذاری مواد معدنی با هدف توسعه مواد معدنی در دست اجراست. طرح سرمایه گذاری شرکت مادکوش در سال 1400 با سرمایه گذاری 160 میلیون دلار در دست اجراست این طرح در فاز دوم تولید سنگ آهن هنگام بهره برداری امکان اشتغالزایی برای 300 نفر را فراهم خواهد کرد . ظرفیت سالانه تولید گندله سنگ آهن 2.5 میلیون تن برآورد شده است. شرکت فولاد مبشر نور دریا طرح سرمایه گذاری در حال اجرای تولید شمش فولاد را دارد که در سال 1397 آغاز شده است. این طرح با سرمایه گذاری 360 میلیون دلار در دست اجراست که امکان اشتغالزایی 500 نفر را فراهم خواهد کرد . ظرفیت سالانه تولید شمش فولاد 1.5 میلیون تن برآورد شده است. طرح سرمایه گذاری شرکت تولیدی صنایع تک فلزی تکین صنعت فرتاک جنوب از سال 1396 با سرمایه گذاری تقریبی 1 میلیون دلار در دست اجراست این طرح با ارائه خدمات فنی و مهندسی امکان اشتغالزایی 10 نفر را در هنگام بهره برداری فراهم خواهد نمود و همچنین طرح سرمایه گذاری شرکت پترو پالایش تسخیر از سال 1398 با سرمایه گذاری 3 میلیون دلار در دست اجراست این طرح در تولید حلالهای نفتی هنگام بهره برداری امکان اشتغالزایی برای 15 نفر را فراهم خواهد کرد . ظرفیت سالانه تولید حلالهای نفتی 36 هزار تن برآورد شده است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس اشاره کرد: طرح سرمایه گذاری شرکت پالایش نفت جی با 88 میلیون دلار سرمایه گذاری، طرح سرمایه گذاری شرکت یکتا فولاد با 20 میلیون دلار، طرح سرمایه گذاری شرکت لاستیکهای صنعتی مبارکه (میرکو) با 10 میلیون دلار و طرح سرمایه گذاری شرکت ماد شیمی با 360 میلیون دلار، طرح سرمایه گذاری شرکت آساک انرژی زینو با 37 میلیون دلار سرمایه گذاری، طرح سرمایه گذاری شرکت کیمیا بنیان ایرانیان ( گروه سرمایه گذاری انتخاب ) با 335 میلیون دلار، طرح سرمایه گذاری شرکت نگار شبکه قزوین با 1 میلیون دلار و طرح سرمایه گذاری شرکت حمل و نقل پیشرو مکران با 2/1 میلیون دلار از دیگر طرح های در حال ساخت و نصب تجهیزات در منطقه ويژه خلیج فارس است.
.
.
.
.
.
.
.