رئیس انجمن مس ایران تاکید کرد: پیش از این هم بارها عنوان کردیم که راه منع صادرات مواد با ارزش افزوده کمتر، عوارض نیست و ابزارهای زیادی همچون بورس وجود دارد که می تواند از مسیر بهتری این هدف را اجرایی کند و این در شرایطی خواهد بود که آسیب به تولیدکننده را هم به حداقل برساند.
دکتر شکوری اظهار داشت: با عرضه کالا در بورس، میزان تقاضای داخل مشخص می شود و بالطبع مازاد تقاضا، منطق صادراتی خواهد داشت. برای برخی موارد هم که دولت نظر متفاوتی روی ان دارد همچون سنگ اهن که صادرات آن را مجاز نمی دانند باید تکلیف مشخص باشد، یا به تولیدکننده اجازه تولید ندهند یا اگر این اجازه صادر شد در این صورت مانند گندم برای تولیدکننده تضمین خرید به قیمت روز ایجاد کنند؛ اما اگر بنا باشد صادر نشود، تقاضای داخلی هم کافی نباشد و قیمتها به شدت پایین بیاید، تولیدکننده را از مدار تولید اقتصادی خارج می کند و استمرار تولید در این بخش را با مشکل مواجه می نماید.
وی افزود: انجمن مس ایران به عنوان تشکلی در بخش خصوصی از دولت تقاضا دارد بهجای وضع عوارض صادراتی و اتخاذ تصمیمات اینچنینی، رویه تشویق و حمایتهای مالی را در پیش بگیرد و با اتخاذ سیاستهای تشویقی، انگیزه سرمایهگذاران را برای ورود ترغیب کنند.
دکتر شکوری خاطرنشان کرد: ما به عنوان انجمن مس ایران نامه ای خطاب به وزارت صمت خواهیم نوشت و غیرکارشناسی بودن این اقدام را اعلام می نماییم و قطعا از جانب بخش خصوصی مطالبه گری خواهیم کرد که وزارت صمت حق دخالت در قیمتگذاری و عوارض را بدین شکل ندارد و باید اجازه دهد بازار به تعادل واقعی برسد.
–
–
–