اخبار ویژهمعدن

آمادگی مجلس برای افزایش اختیارات و ماموریت‌ های ایمیدرو

به گزارش پایگاه خبری معدن نامه، از روابط عمومی ایمیدرو، روح الله ایزدخواه در نمایشگاه ایران متافو، غرفه ایمیدرو با بیان این مطلب گفت: ایمیدرو یک سازمان توسعه ای است که ماموریت پیشبرد اقتصاد معدن را دارد منتها الان سازمان هنوز درگیر تصدی گری است.

وی افزود: بحث ما این است که باید برای تقویت ایمیدرو، ماموریت آن را از تصدی گری و بنگاه داری به سمت تسهیل گری پیشرفت حوزه معدن ببریم و در واقع پیشرانی اقتصاد معدن را تغییر دهیم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: برنامه این است که هلدینگ ها و گروه های صنعتی و معدنی و تشکل ها را در حوزه تصدی گری جایگزین کنیم.

وی ادامه داد: در این صورت، ایمیدرو می تواند هدف برنامه هفتم- که رشد سیزده درصدی را برای معدن هدف‌گذاری کرده – محقق کند و جایگزینی اقتصاد معدن به جای اقتصاد نفت رخ دهد.

به‌ شدت موافق تقویت ایمیدرو

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه قائل به تقویت و توسعه ایمیدرو هستم، گفت: پیش از این، دوستانی در دولت می گفتند ایمیدرو را با سازمان‌های دیگر همچون ایدرو ادغام کنیم، یا اینکه آن را تغییر دهیم یا منحل کنیم.

وی افزود: به شدت موافق توسعه و تقویت ایمیدرو هستم به شرط اینکه از تصدی گری و بنگاه داری به سمت توسعه گری پیش رود. همچنین، با تدوین راهبردهای معدنی مناطق مختلف کشور، این مناطق معدنی را راهبری کند.

ایزدخواه با بیان اینکه ایمیدرو از طریق تعامل با استانداری ها و مدیران کل معدنی،  استراتژی های توسعه زنجیره های معدنی را تدوین کند، گفت: امیدواریم این سازمان همچون چشم ناظری برای این استان ها باشد.

وی ادامه داد: در حوزه صادرات معدنی، نیاز به یک لوکوموتیوی داریم که بتواند صادرات معدنی و صنایع معدنی را پیشرانی کند و آن کسی جز ایمیدرو نیست.

نیاز ایمیدرو به تغییر ریل و تغییر ماموریت

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه ایمیدرو برای حضور در عرصه های مذکور نیاز به یک تغییر ریل و تغییر ماموریت دارد، اذعان کرد: ایمیدرو نیاز به یک توانمندسازی جدیدی دارد که امیدوارم در قالب برنامه هفتم اجرایی شود و ایمیدرو از بنگاه داری و تصدی گری به سمت توسعه گری حرکت کند.
وی افزود: صنایع معدنی یک زنجیره ساده نیست، بلکه ده‌ها زیرشاخه از صنایع جانبی و صنایع مکمل دارد و ایمیدرو می تواند در همه این عرصه ها کمک کند.

ظرفیت ایمیدرو برای یک انقلاب معدنی

ایزدخواه با اشاره به اینکه به یک انقلاب در عرصه معدن نیاز داریم، گفت: نهضت توسعه معدنی در کشور در همه زنجیره‌ها از حوزه اکتشاف و استخراج و فرآوری تا صنایع جانبی هم صنایع مکمل ضروری است.

وی ادامه داد: ایمیدرو می تواند در این زمینه اقدام کند چرا که دارای دانش فنی، اشراف اطلاعاتی بالا، مدیران خبره و سابقه طولانی مدت است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ابراز امیدواری کرد: مدیران ایمیدرو و وزیر  صنعت معدن و دولت نسبت به تغییر ریل ماموریت‌های ایمیدرو اهتمام کرده و این سازمان را برای رهبری اقتصاد معدنی در کشور آماده کنند.

ضرورت ورود ایمیدرو به دیپلماسی معدنی

ایزدخواه با بیان اینکه ایمیدرو پیشانی توسعه معدنی و صنایع معدنی کشور است، گفت: این سازمان باید همین نقش را در عرصه بین الملل هم ایفا کند. مشکل کنونی این است که زنجیره های معدنی ما در خارج از کشور شکل نگرفته و نتوانسته ایم تعاملات سازنده و پایدار و مستمری با کشورهای مختلف در حوزه زنجیره های معدنی شکل دهیم.

وی افزود: ایمیدرو باید در حوزه دیپلماسی معدنی وارد شود و برای این کار هم در مجلس آمادگی وجود دارد چنانچه نیاز به تغییر قانونی هست دولت لایحه بیارود ما می توانیم این اختیار را به ایمیدرو بدهیم.

باید به سمت سازمان‌ های توسعه ای برویم

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: اگر نیازمند گسترش اختیارات و افزایش ماموریت در ایمیدرو است، در مجلس آمادگی وجود دارد و استقبال می شود.

وی ادامه داد: امروز از توسعه دولت مدار گذشته‌ایم و باید به سمت سازمان های توسعه ای برویم که ایمیدرو یکی از بهترین این سازمان هاست. امیدوارم این سازمان به سرعت بتواند تغییر ماموریت را در خود ایجاد کند.

منبع خبر: جواهری آریا کد خبر: 111955
گزارش خطا
سلب مسئولیت و قوانین انتشار خبر
منبع خبر «جواهری آریا» است و معدن‌نامه در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 111955 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 0989121302339 پیامک بفرمایید. با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه معدن‌نامه مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بازار بین‌الملل
طلا (Gold)▲ 0,02%3,995 USD/اونس4 روز پیشنقره (Silver)▲ 0,09%53,92 USD/اونس4 روز پیشمس (Copper)▲ 1,78%6,48 نیازمند تأیید واحد6 روز پیشآلومینیوم (Aluminium)▼ 0,43%2,996 USD/تن11 روز پیشروی (Zinc)▲ 0,51%3,696 USD/تن13 روز پیشنیکل (Nickel)▲ 0,29%15,414 USD/تن11 روز پیشسرب (Lead)▲ 0,00%1,887 USD/تن14 روز پیشپلاتین (Platinum)▲ 0,42%1,562 USD/اونس6 روز پیشپالادیوم (Palladium)▼ 0,19%1,050 USD/اونس4 روز پیش
بازار داخل ایران
طلای ۱۸ عیار▼ 0,27%25,993,300 تومان/گرم5 روز پیشطلای ۲۴ عیار▼ 0,27%34,657,400 تومان/گرم5 روز پیشسکه امامی▲ 0,10%264,735,000 تومان5 روز پیشنیم‌سکه▲ 1,06%140,600,000 تومان5 روز پیشربع‌سکه▲ 1,29%75,460,000 تومان5 روز پیشدلار بازار▲ 0,37%269,500 تومان5 روز پیشمس▲ 0,37%14,349 دلار13 روز پیشآلومینیوم▼ 0,43%2,996 دلار11 روز پیشروی▲ 0,51%3,696 دلار/تن13 روز پیشسرب▲ 0,19%1,887 دلار/تن14 روز پیشسنگ‌آهن▲ 0,15%673 دلار14 روز پیشفولاد▲ 0,42%3,089 دلار14 روز پیشنیکل▲ 0,00%15,370 دلار/تن12 روز پیشقلع▲ 0,00%50,127 دلار/تن12 روز پیشنقره▲ 0,09%53,92 دلار4 روز پیش
فارسیEnglish