نیلی احمدآبادی، رئیس انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران مطرح کرد:
یک شرکت به تنهایی پرچمدار تولید فولاد آلیاژی کشور نباشد
شیوا نیک وظیفه – به گفته رئیس انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران، در متالورژی فیزیکی تحولات زیادی رخ داده است. تقریبا هفته ای یک آلیاژ فولادی جدید در دنیا مطرح می شود که در ایران شاید چند سال بعد به آن دسترسی داشته باشیم.
نیلی احمدآبادی عنوان کرد: نسل ما نماد صنعت را وجود فولاد میدانست، این درحالیست که در دنیای امروز فولاد را نماد توسعه نمی دانند و نسل جدید بیشتر به سمت حوزههایی نظیر هوش مصنوعی متمایل شده است. با این حال باید توجه داشت که همین موارد نیز به صنعت فولاد باز میگردد.
وی خاطرنشان کرد: فولادهای پیشرفته به لحاظ اقتصادی، کاربرد، خواص مکانیکی، فیزیکی و خوردگی، فرآیند تولید، ترکیب شیمیایی و متالورژی فیزیکی دستهبندی میشوند. فرایند تولید فولاد آلیاژی اگرچه مشابه فرایند تولید فولاد فعلی است اما نگاه متفاوتی در تولید آن وجود دارد و تخصص ها متفاوت است، بنابراین کسی که فولاد آلیاژی تولید می کند باید نگاه متفاوتی را در پروسه فعالیت خود داشته باشد.
نیلی احمدآبادی با اشاره به این موضوع که بیشترین تحولات در عرصه فولاد معطوف به بخش فولادهای آلیاژی است، تشریح کرد: به صورت مستمر انواع فولادهای جدید در دنیا در حال شکلگیری است و پیش بینی میشود با این سرعت در سال آینده وارد فضای جدیدی شویم که دسترسی به خواص جدید را امکانپذیر میکند.
سرانه مصرف فولاد در چین و ژاپن حدود ۵۰۰ کیلوگرم است
رئیس انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران تصریح کرد: سرانه تولید فولاد الیاژی ایران با دنیا فاصله زیادی دارد. به طوری که در چین و ژاپن این رقم حدود ۵۰۰ کیلوگرم و در ترکیه حدود ۳۸۰ کیلوگرم اما در ایران حدود ۲۴۰ کیلوگرم است و این رقم فاصله ایران را در سرانه تولید نشان می دهد.
وی گفت: اگر قصد توسعه فولاد آلیاژی در کشور را داریم باید یک پروژه ملی ۵ ساله برای این امر تعریف شود، یک شرکت به تنهایی نمی تواند پرچمدار تولید فولاد آلیاژی در کشور باشد. طی ۳ سال آینده وارد فضای جدیدی خواهیم شد که بیانتها ترکیب و خواص جدید در آن وجود دارد.
نیلی احمدآبادی افزود: مصرف کننده، دولت، فشار بازار و کشش تکنولوژی از عوامل به ثمر رسیدن پروژه های تولید فولاد آلیاژی هستند. چالش اصلی دیگر ایجاد بازار فروش است، یعنی بازار لازم برای فروش داخلی نداریم و باید به صادرات فکر کنیم.
رئیس انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران به چالش دیگری تحت عنوان ارتباط صنعت ودانشگاه اشاره کرد و گفت: مسیر دانشگاهها و صنایع در عرصه فولاد هم راستا نیستند. برای توسعه تکنولوژی ما نیازمند استفاده از دانش فولادهای پیشرفته هستیم. این همراستا نبودن برای صنعت فولاد یک چالش مهم است. متاسفانه فعالیتهای تکنولوژیک و دانشبنیان در کشور تقاضا ندارد. شرط ارتقای تکنولوژی این است که فرآیند فعلی بازار تغییر کند.
وی با اشاره به کاربرد فولادهای آلیاژی گفت: کاهش وزن، سادهسازی شکل قطعات و کاهش هزینه از دلایل اهمیت فولادهای پیشرفته در صنعت خودروسازی است.
.
.
.
.
.
.
.