معاون بازرگانی شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین مطرح کرد؛
حمایت از تولید داخلی، بومی و دانشبنیانها رویکرد اصلی گهرزمین
شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین با نقشه استراتژیک از تولیدات داخل و بومی و شرکتهای دانشبنیان درصدد رشد و توسعه هر چه بیشتر صنعت و معدن در کشور است.
آیلین سیروس: با توجه به اینکه کشور در مسیر توسعه قرار دارد نگاه ویژه به واحدهای بومی و تولید داخل از اهمیت بالایی برخوردار است. شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین با نقشه استراتژیک از تولیدات داخل و بومی و شرکتهای دانشبنیان درصدد رشد و توسعه هر چه بیشتر صنعت و معدن در کشور است.
محمدامین محمدی معاون بازرگانی شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در گفتگویی با معدن نامه در خصوص وضعیت شرکت گفت: خوشبختانه شرکت معدنی و صنعتی گهر زمین دارای عملکرد مطلوبی تاکنون بوده است و با توجه به نقشهی استراتژیکی که دارد، رویکرد حمایت از تولید داخلی، بومی و دانشبنیانها را در پیشگرفته و در پایان سال مالی ( که نزدیک به انتهای آن هستیم) حدود 8 میلیون تن کنسانتره و 6 میلیون تن گندله تولیدی خواهد داشت.
وی افزود: در حوزه تولید سنگ نیز با تأمین نیاز سنگ شرکت گل گهر، میزان تولید را افزایش دادهایم؛ همچنین شرکت با توجه به فروش محصولات در بورس کالا و محصولات صادراتی دارای عملکرد بسیار مطلوبی با میانگین فروش صادراتی بالا تاکنون بوده است.
به سمت تکمیل زنجیره فولاد درحرکت هستیم
محمدی به حوزه صادرات اشاره کرد و گفت: بازارهای کشور چین، عمان و کشورهای حاشیه خلیجفارس را تا حد مطلوبی به دست آوردهایم به طوریکه برخی شرکتها فقط محصول شرکت گهر زمین را استفاده میکنند.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه کشور در مسیر توسعه قرار دارد در همین راستا شرکت گهرزمین نیز چندین پروژه صنعتی بهصورت زیر سقفی و توسعهای را در دست اقدام دارد ازجمله پروژههای مس، پروژه جبال بارز استان کرمان، پروژه دو مگامدول آهن اسفنجی در شهرستان بردسیر به ظرفیت 1.7 میلیون تن در سال که مجموعاً 3.4 میلیون تن در سال تولید آهن اسفنجی خواهد داشت که با این روند به سمت تکمیل زنجیره فولاد درحرکت هستیم.
معاون بازرگانی شرکت گهرزمین در ادامه بابیان اینکه در گهر زمین از معدن تا شمش فولادی، بهصورت کامل در زنجیره تولید قرار دارد افزود: با تولید سالانه حدود 400 هزار تن شمش فولادی در فولاد مشیز بردسیر و با ورود به زنجیره مس توانستهایم تنوعبخشی خاصی به سبد محصولاتمان دهیم. همچنین در حوزه پروژههای زیر سقفی، پروژه افزایش کمی و کیفی کارخانه کنسانتره را در دست اجرا داریم که باعث بهبود عدد بلین محصول کنسانتره شرکت و ارتقای کنسانتره گهر زمین از جایگاه کنونی که هماکنون بهترین کنسانتره کشور است، خواهد شد.
وی در ادامه به پروژه IPCC شرکت گهرزمین اشاره کرد و گفت: این پروژه برای اولین بار در سطح کشور انجام میشود؛ در این پروژه سنگ و باطله در معدن مورد خردایش قرار میگیرد و با توجه به اینکه سوپرپیت معدن گهر زمین با افزایش قطر و عمق معدنکاری در منطقه روبهرو خواهد بود این پروژهIPCC فرایند ضروری برای گهر زمین است که به کاهش هزینه معدنکاری گهر زمین بین 20 تا 30 درصد منجر خواهد شد و با انجام این پروژهها، گهر زمین سود مورد قبولی برای سهامداران خود تأمین خواهد کرد.
نمایشگاه سیمکس اتصال بین شرکتهای معدنکاری و دانشبنیانها
بر اساس این گزارش معاون بازرگانی شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در حاشیه نمایشگاه سیمکس در خصوص برگزاری آن بیان کرد: نمایشگاه سیمکس اتصال و پیوند بین شرکتهای پیمانکاری بهویژه شرکتهای پیمانکاری بومی، شرکتهای دانشبنیان استان و شرکتهای کارفرمایی و مشاور میتوان تعریف کرد که با برگزاری آن شرکتهای دانشبنیان میتوانند تعامل بسیار مناسبی با شرکتهای پیمانکاری بومی داشته باشند و اگر شرکتها قدر این فرصت را بدانند میتوانند قراردادهای دوسر برد منعقد کنند.
وی افزود: نمایشگاه سیمکس بسیار کارآمد بوده و توانسته باعث شناساندن دانشبنیانها به کارفرماها باشد.
محمدی به دستاوردهای کشور در این حوزه اشاره کرد و گفت: در کشور ما تا 10 سال گذشته تولید کاتالیست برای کارخانههای احیا مستقیم یک رؤیا یا آرزو بود اما امروز دیگر واردات کاتالیست از خارج به ذهن کسی خطور نمیکند که به اعتقاد من این مهم نتیجه برگزاری چنین نمایشگاههایی بوده است.
وی در خصوص حرکت شرکتها به سمت فناوری و نوآوری بیان کرد: با توجه به اینکه ناوگان معدنی به سمت مستهلک شدن میرود تمام شرکتهای معدنی هم به نحوی محکومبه نوسازی ناوگان هستند و استفاده از دانشهای جدید مثل هوش مصنوعی بسیار ضروری است.
وی افزود: البته میزان ناوگان معدنی را به سمت ناوگان بزرگمقیاس از دامپتراکهای 20 تنی به 150 تا 300 تنی باید افزایش دهیم و پروژههایمان را با هوش مصنوعی هدایت کنیم که خوشبختانه گهرزمین در این حوزه برنامههای خاصی دارد و دامپ تراک را استارت زده است.