دکتر سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در سمینار «چالش برق در زنجیره فولاد» مطرح کرد:
کمبود برق مانع دستیابی به تولید 55 میلیون تن فولاد در افق 1404
روز گذشته سمینار تخصصی «چالش برق در زنجیره فولاد» با حضور نمایندگانی از شرکتهای فولادی و معدنی، وزارت صمت و نیرو و همچنین تشکلهای تخصصی حوزه برق و انرژی برگزار شد. رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در این سمینار کمبود برق را مانع دستیابی به تولید 55 میلیون تن فولاد در افق 1404 دانست.
شیوا نیک وظیفه
بهرام سبحانی عنوان کرد: بنا بوده در سال 1404 به میزان 55 میلیون تن ظرفیت تولید فولاد داشته باشیم اما در تابستان با کمبود برق و زمستان با کمبود گاز مواجهیم و نتیجه آن این است که تولید بیش از 30 میلیون تن را رد نکرده ایم در حالی تا به این جای کار باید به تولید 40 میلیون تن دست میافتیم. وقتی با محدودیت های این چنینی برای برق مواجه هستیم چگونه می توان برنامه ریزی ها را محقق ساخت، زیرساختها باید منسجم و نظام مند همسو با تولید حرکت کند.
رئیس انجمن فولاد ایران ادامه داد: ما در دهه ۶۰ و ۷۰ برنامه منسجمی برای فولاد داشتیم و بقیه سازمانها نیز بر اساس استراتژی منسجم تعریف شده، حرکت میکردند که متاسفانه در ۲ دهه اخیر این روند از بین رفته و گویا هیچکس متولی این حوزه نیست.
بدترین راه حل برای حل مشکل اجرایی شد
وی افزود: کمبود برق کنونی، غیر قابل پیش بینی نبوده و حال بی برنامگی، ضعف در مدیریت انرژی و یا هر دلیلی که داشته، برای رفع آن بدترین راه حل را انتخاب کردند که تولیدکنندگان ملزم به تولید به میزان 10 درصد دیماند شدند در صورتی که خاموش شدن کوره و ادامه فعالیت بعد از رفع محدودیتها امکاناتی می طلبد که نیازمند در حالت آماده نگاه داشتن تجهیزات تولید و عدم خاموشی آنهاست. صنعت فولاد نیازمند برق است و اکنون در شرایط به وجود آمده و بحران برق گفته می شود که خود واحدها نیروگاه احداث کنند البته این اقدام برای واحدهای بزرگ امکان پذیر است اما بخش های کوچک توان انجام اجرایی آن را ندارند.
خسارت ۶ میلیارد دلاری صنایع فولادی در سال به دلیل قطعی برق
سبحانی خاطرنشان کرد: 6 میلیارد دلار به واسطه کاهش تولید در سال از دست داده ایم. با این حال امیدواریم در دولت جدید برای عدم تولید ۱۰ میلیون تن فولاد از ظرفیت ۴۰ میلیون تنی که به نوعی عدم نفع از تولید بوده و منجر به از دست دادن سالانه ۶ میلیارد دلار شده؛ برنامه ریزی انجام شود.
وی افزود: ساخت یک نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی حدود ۳ سال زمان میبرد؛ البته این کار می تواند با تشکیل یک کنسرسیوم انرژی توسط فولادی ها انجام شود و وزارت نیرو مکان مناسب و بهترین نقطه را مشخص کند بعلاوه اینکه نیاز به مدیریت منسجم، در نظر گرفتن مشوق برای حضور و سرمایه گذاری در این است. وزارت نیرو باید برای راه اندازی نیروگاه در کنار ما باشد و مشخص کند در کدام نقاط امکان توزیع برق و به چه میزان فراهم است. همچنین لازم است که تخصیص ارز برای تامین تجهیزات انجام شود. زمانی که موضوع قطعی برق وجود دارد، واحدی که تولید برق انجام میدهد باید از محدودیتهای مصرف برق وزارت نیرو معاف شود.
رئیس انجمن فولاد ایران اظهار داشت: متاسفامه محدودیتهای اخیر موجب تعطیلی کارخانجات فولاد شده و اثرات نامطلوب بر تنظیم بازار داخلی محصولات فولادی دارد و باعث اخلال در روند صادرات و ارزآوری می شود. اگر مساله کمبود برق نداشتیم صادرات در شرایط فعلی می توانست برای ما یک فرصت ارزآوری باشد. بهتر است که یک مسیر مشخص برای تامین برق به واسطه همراهی دیگر تولیدکنندگان ایجاد کنیم در غیر اینصورت هر سال این چالش با ما خواهد بود.
.
.
.
.
.
.