در اطلاعیهای اعلام شد؛
کاهش ۳۰۷ میلیارد ریالی سود فولاد امیرکبیر کاشان با وضع عوارض صادراتی پلکانی
شرکت فولاد امیرکبیر کاشان طی اطلاعیهای اعلام کرد وضع عوارض صادراتی پلکانی ۳۰۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از سود پیشبینی شده سهامداران را کاهش میدهد.
به گزارش پایگاه خبری معدننامه به نقل از ایراسین، شرکت فولاد امیر کبیر کاشان که با نماد فجر در بازار سرمایه معامله میشود، با انتشار اطلاعیهای به منظور شفاف سازی اعلام کرد: به استناد ماده ۲ مکرر ۳ دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکت های ثبت شده نزد سازمان به اطلاع میرساند پیرو اخبار منتشر شده در پایگاه خبری وزارت صمت مبنی بر اخذ عوارض صادراتی به استحضار میرساند عوارض صادراتی وضع شده برقیمتهای صادراتی موضوع بخشنامه شماره ۶۰/۲۶۹۷۶ مورخ ۱۴۰۱/۰۱/۲۰ با فرض حفظ قیمتهای کنونی و در صورت اعمال عوارض ۵ درصد بر صادرات، معادل ۳۰۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از سودپیشبینی شده سهامداران کاهش خواهد یافت.
در بخش دیگری از این اطلاعیه آمده است: ضمناً ذکر این نکته ضروری است که صادرات پیشبینی شده این شرکت برای سال مالی منتهی به پایان ۱۴۰۱ معادل ۳۰ هزار تن است. بدیهی است در صورت وقوع هرگونه رویداد با اهمیت، مراتب مطابق مفاد ماده ۱۳ دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکت های ثبت شده نزد سازمان افشا میشود.
به گزارش خبرنگار ایراسین، بیستم فروردینماه سال جاری وزارت صمت طی نامهای، از اعمال عوارض صادراتی بر محصولات زنجیره فولاد خبر داد. این اقدام دولت، اعتراض فعالان و مسئولان عرصه فولاد را به دنبال داشت. بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، در همین خصوص طی نامهای به سیدرضا فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت، گفته با توجه به درگیری اوکراین و روسیه در بازارهای صادراتی ایجاد شده، فرصتی پیش آمده تا تولیدکنندگان فولاد ایران بتوانند خلاء موجود در بازار جهانی فولاد را پر کنند. چین و ترکیه در تلاشند تا در عرضه فولاد در بازارهای جهانی فولاد، خود را جایگزین روسیه و چین کنند. همچنین با توجه به قیمتهای فوب محصولات فولادی در دریای سیاه و قیمتهای فوب ایران که به دلیل محدودیتهای ناشی از تحریمها حداقل ۱۵ درصد زیر قیمتهای منطقه معامله میشود، اخذ عوارض از صادرات ظلم مضاعف به فولادسازان ایرانی است.
وی در بخش دیگری از نامه خود به وزیر صمت تصریح کرد: «این اقدام چنین تداعی میکند که هدف اصلی از وضع عوارض صادراتی، صرفا کسب درآمد از منافع تولیدکنندگان است. تبعات نامطلوب این اقدام بر بازار سرمایه که بیش از ۵۰ درصد آن در اختیار سهامداران شرکتهای فولادی، معدنی و پتروشیمی است، بسیار منفی برآورد میشود. نمونه آن هم سقوط شدید ۳۳ هزار واحدی شاخص بورس اوراق بهادار فقط در تاریخ ۲۳ فروردین ماه سال جاری یعنی یک روز پس از انتشار نامه صدرالاشاره، است.»
این در حالی است که مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: «با توجه به نامه معاون اول رئیسجمهوری، دستورالعمل وضع عوارض برای صادرات برخی کالاها در شرایط اضطراری به موجب ماده ۳ بند ۶ مصوبه شصت و ششمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی به تصویب رئیسجمهوری رسیده و برای اجرا، ابلاغ و اعلام شده است.»
.
.
.
.
.
.