چرا سنگآهن با قیمت واقعی به فروش نمیرسد؟
این کارشناس زنجیره فولاد به صادرات مازاد این کارشناس زنجیره فولاد به صادرات مازاد شمش فولاد خوزستان اشاره کرده و گفت: فولادسازان برای به حداقل رساندن قیمت سنگ آهن، یک یا دو پارت فولاد خوزستان به صورت ماهانه در بورس کالا ارائه می کند که این میزان، قیمت پایه خیلی کمتری به نسبت به شمش خوزستان را دارد.
شمش فولاد خوزستان اشاره کرده و گفت: فولادسازان برای به حداقل رساندن قیمت سنگ آهن، یک یا دو پارت فولاد خوزستان به صورت ماهانه در بورس کالا ارائه می کند که این میزان، قیمت پایه خیلی کمتری به نسبت به شمش خوزستان را دارد.
به گزارش پایگاه خبری معدننامه به نقل از بورس امروز، بابک زمانیان کارشناس زنجیره فولاد کشور به اختلاف قیمتی معاملات سنگ آهن در بورس کالا وبازارهای جهانی، اشاره کرد که به رغم معامله حدود 130 دلاری قیمت جهانی سنگ آهن با متوسط عیار 62 درصد، قیمتهای داخلی سنگ آهن به شکل دیگری مورد محاسبه قرار میگیرد.
وی با اشاره به محاسبه قیمت داخلی سنگ آهن بر مبنای درصدی از شمش فولاد خوزستان، اظهارداشت: این درصد بر اساس عیار و عناصر مزاحم و غیره تا حدودی دچار تغیییر میشود که در بالاترین قیمت خود حدود 5 تا 7 درصد شمش خوزستان است.
این کارشناس زنجیره فولاد به عملکرد فولادسازان برای به حداقل رساندن قیمت سنگ آهن اشاره کرد که یک یا دو پارت فولادخوزستان به صورت ماهانه در بورس کالا ارائه می کند که این میزان، قیمت پایه خیلی کمتری به نسبت به شمش خوزستان را دارد.
وی با بیان اینکه مازاد شمش فولاد خوزستان صادر می شود و خارج از فرآیند بورس کالا به فروش میرود، خاطرنشان ساخت: همین دو پارت در تناژ بسیار اندکی وارد بورس کالا می شود.
او از تحریم به عنوان یکی از عوامل کاهش قیمت سنگ آهن نام برد که صادرات و قیمتهای صادراتی را نیز متاثر کرده است.
زمانیان عوارض صادراتی، حمل و نقل، هزینه بیمه، عوارض گمرکی و … را از جمله عوامل دیگر تاثیرگذار بر قیمت تمام شده سنگ آهن ابراز کرد و به عنوان مثال افزایش هزینه حمل و نقل را طی یکی دوسال اخیر مورد تاکید قرار داد.
وی با بیان اینکه به موجب قانون، گندله جزو ماده خام حساب نمیشود، یادآورشد: به موجب بخشنامه ای در دولت آقای روحانی، گندله هم جزو مواد خام محسوب میشد، اما با توجه به وجود مازاد تولید در بخش گندله سازی کشور ، فشار فولادسازها بر بخش گندله زنجیره نیست و این فشار بیشتر به بخش کنسانتره و سنگ آهن معطوف است.
او در پایان سخنان خود اظهار داشت: با توجه به مازاد تولید گندله، در حال حاضر جایی برای مصرف آن وجود ندارد و در نتیجه باید صادر شود، این در حالی است که اساسا گندله بر همان مبنای قیمت واقعی خود مورد معامله قرار میگیرد.
–
–
–
–
–