پیمان امنیتی جدید استرالیا با آمریکا و انگلیس، تجارت چین را به خطر می اندازد
تحلیلگران می گویند پیمان امنیتی جدید استرالیا با ایالات متحده و بریتانیا که به عنوان اقدامی برای مهار چین تلقی می شود ، ممکن است روابط تنگاتنگ را با بزرگترین مشتری صادراتی آن بدتر کند اما اشتهای سیری ناپذیر چین برای منابع ممکن است پاسخ های تنبیهی آن را محدود کند.
مایکل سالیوان ، مدرس روابط بین الملل در دانشگاه فلیندرز گفت: پیمان امنیتی با قدرت های غربی ، از جمله دسترسی به فناوری زیردریایی های هسته ای ایالات متحده توسط پکن که در درگیری تجاری طولانی مدت با کانبرا قرار گرفته است ، یک تهدید تلقی می شود.
سالیوان بر این اعتقاد است که چین تصمیم برای گسترش همکاری های دفاعی با ایالات متحده و بریتانیا و در آینده ، ایجاد قابلیت های حمله استراتژیک ایالات متحده در استرالیا را به عنوان تأییدی بر این می داند که ما یک تهدید نظامی فزاینده برای منافع آن هستیم .
چین در سالهای اخیر تعرفه ها و محدودیت های سنگینی را بر صادرات استرالیا از جمله گوشت گاو و جو وضع کرده و واردات ذغال سنگ را کاملاً ممنوع کرده است تا نارضایتی خود را از سیاست های خارجی کانبرا ابراز کند ، هرچند که تا کنون موفقیت چندانی نداشته است.
استرالیا در 12 ماه منتهی به جولای رکورد صادرات 173 میلیارد دلار استرالیا (127 میلیارد دلار) را به چین ثبت کرده است که بیش از 35 درصد از کل صادرات استرالیا را تشکیل می دهد. استرالیا در همان دوره فقط 87 میلیارد دلار استرالیا از کالاهای تولید شده از چین خریداری کرده است.
چین در ماه های اخیر با محدود کردن تولید فولاد و هشدار در مورد کنترل شدیدتر بر انتشار دهنده های اصلی کربن ، بخشی از وضعیت را تغییر داده است، گامی که باعث شد قیمت سنگ آهن 45 درصد سقوط کند.
با این وجود، چین گزینه های دیگری جز خرید سنگ آهن استرالیا ندارد. معادن خود تنها 15 درصد از سنگ آهن مصرفی اش را تولید می کند و تنها منبع عمده بین المللی دیگر برزیل است که با محدودیت ظرفیت مواجه است.
شین الیور ، اقتصاددان ارشد AMP Capital می گوید: اگر چین واردات سنگ آهن را متوقف کند ، این برای استرالیا فاجعه بار خواهد بود اما اساساً این بدان معناست که چین مجبور است بخش زیادی از اقتصاد خود را نیز ببندد.
وی افزود: استرالیا نیز توانسته بازارهای جدیدی برای صادرات خود پیدا کند. بنابراین در حالی که تنش با چین یک تهدید است ، تأثیر آن تا کنون واقعاً شدید نبوده است.
یکی دیگر از عوامل فشار بر استرالیا کنترل پکن بر گردشگران و دانشجویان چینی بود که زمان و هزینه خود را در این کشور صرف می کردند. اگرچه به دلیل پاندمی کرونا مرز های استرالیا بسته بوده و تاثیر زیادی بر روی گردشگران چینی گذاشته است با این حال بخش های گردشگری و آموزش به شدت تلاش می کنند تا پایان امسال باز شوند.
.
.
.
.
.
.
.