اخبار ویژهصنایع معدنیمعدن

«کنسانتره آهن» اولین جرقه صنعتی سازی شهرستان مرزی زیرکوه

به گزارش پایگاه خبری معدن نامه، کانی خدادادی در نوار مرزی زیرکوه که اکنون این کان معدنی شده اولین حلقه از توسعه زنجیره فولاد سازی کشور.

اولین حلقه از زنجیره فولاد کشور معدن سنگ آهن کلاته ناصر زیرکوه است که در فاصله ۴۰ کیلومتر از مرز ایران و افغانستان قرار دارد.

اولین حلقه از این زنجیره خوراک کارخانه های بسیاری از جمله کارخانه کنسانتره آهن حاجی آباد را که اولین حلقه از فرآوری این ماده معدنی است را تامین کند تا با اتصال این حلقه ها زنجیره صنایع وابسته به این ماده معدنی در این نقطه مرزی تکمیل شود.

اولین حلقه از فراوری این ماده معدنی در این نقطه مرزی زمینه ساز حدود ۱۰۰ نیرو به صورت مستقیم و بیش از ۴۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم شده است.

به طور حتم ایجاد حلقه های دیگر صنایع فراوری سنگ آهن می تواند اشتغال زایی بیشتری و به همان نسبت توسعه اقتصادی و صنعتی این نقطه مرزی محروم خراسان‌جنوبی را فراهم آورد یعنی نوار مرز، نواری با قابلیت های بیشمار می تواند هم برای این سو و هم آن سوی مرز امید آفرین و توسعه آفرین باشد.

باید از معدن کلاته ناصر با ذخیره حدود یک میلیون تن و کارخانه کنسانتره آهن به عنوان اولین زنجیره صنایع فرآوری این معدن به عنوان اولین جرقه های توسعه و آبادانی در این نقطه مرزی خراسان جنوبی یاد کرد چرا که با این جرقه ها قرار است چراع توسعه صنعتی و معدنی زیرکوه نیز  روز به روز نورانی تر و از اشعه هایی ناشی از این نور صنایع خراسان‌جنوبی نیز بهره مند شوند.

ذخایر سنگ آهن کلاته ناصر

حال می رویم سراغ اولین حلقه از زنجیره ای که قرار است توسعه صنعتی و معدنی زیرکوه را فراهم آورد. معدن کلاته ناصر زیرکوه در فاصله ۴۰ کیلومتر از مرز ایران و افغانستان با مساحت ۱.۸ کیلومتر مربع و ذخیره حدود یک میلیون تن قرار دارد.

در این معدن مراحل فراوری و پیش فراوری سنگ آهن با عیار ۳۴ درصد و دیگر عیارهای مورد نیاز کارخانجات داخل انجام می شود.

در این معدن سالانه ۱۰۰ تن سنگ آهن از نوع مگنت تولید شده که این ماده اولیه خوارک کارخانه های کنسانتره بسیاری از جمله کنسانتره حاجی آباد زیرکوه است. کارخانه کنسانتره آهن زیرکوه نیز از سال گذشته وارد مدار تولید شده و اکنون علاوه براین که زمینه ساز اشتغال ۹۰ نفر به صورت مستقیم است زمینه اشتغال بیش از ۴۰۰ نفر را نیز به صورت غیر مستقیم فراهم آورده است.

همه خرسند از این اشتغال زایی

همه آن هایی هم که در این کارخانه مشغولند به کارند خرسندند از این که با ایجاد این کارخانه زمینه اشتغال آن ها فراهم شده و دغدغه بیکاری و تامین خرجی خود و خانواده خویش را ندارند. علاوه براین بر و بیای خودروهای سنگین نیز با راه اندازی این معدن و کارخانه نیز در شهرستان مرزی زیرکوه بیش از قبل شده که ضرورت دارد به طور حتم زیرساخت ها بیش از پیش به ویژه در حوزه راه ها برای رانندگان و خودروهای ترانزیتی در این شهرستان تامین شود تا رانندگان حامل کنسانتره های آهن با خیالی آسوده تر در محورهای مواصلاتی این شهرستان مرزی تردد کنند.

اهمیت ویژه کنسانتره آهن برای زیرکوه

آن طور که محمد رضا غیرتی، فرماندار زیرکوه هم گفت: این شهرستان دارای دو واحد صنعتی  کارخانه خوارک دام و کنسانتره آهن است که کارخانه کنسانتره آهن به واسطه این که خوارک آن از معدن کلاته ناصر این شهرستان تامین می شود از اهمیت ویژه ای برخودار است.

وی به اشتغال زایی مستقیم حدود ۹۰ نفر در کارخانه کنسانتره آهن حاجی آباد و بیش از ۴۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم اشاره کرد و ادامه داد: با راه اندازی این کارخانه چرخ صنعت شهرستان مرزی زیرکوه به چرخش درآمده و شاهد تحول در این نقطه مرزی خراسان‌جنوبی هستیم.

وی ابراز امیدواری کرد: زمینه توسعه این کارخانه نیز برای ایجاد دیگر حلقه های زنجیره فولاد در زیرکوه فراهم شود.

تنها مشکل کارخانه کمبود آب 

فرماندار زیرکوه به حمایت دولت از سرمایه گذاری در این زمینه اشاره کرد و گفت: کارخانه کنسانتره آهن حاجی آباد با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کرد که در دولت سیزدهم اغلب آن هم رفع و رجوع شد و اکنون نیز تنها مشکل آن تامین آب است که رفع این چالش هم در دستور کار قرار دارد.

به گفته غیرتی آن چه اکنون نیاز است تامین زیرساخت ها برای تردد کامیون های حامل کنسانتره آهن و ترانزیت آن است که در این زمینه نیز لازم است توجه ویژه به زیرساخت راه در این شهرستان شود.

توسعه زنجیره های فرآوری 

الی وانک، مدیرکارخانه کنسانتره آهن زیرکوه هم با اشاره به راه اندازی این کارخانه طی ۹ ماه با ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایه اظهارداشت: کنسانتره تولیدی در این کارخانه به سنگان خواف فرستاده می شود و اگر واحد گنداله سازی آهن را راه‌اندازی کنیم این مواد تولیدی به کارخانه فولاد قاین که در نزدیکی زیرکوه قرار دارد صادر خواهد شد.

وی با بیان این که تنها مشکل کارخانه کمبود آب است که به وسیله تانکر تامین می شود افزود: با پیگیری های انجام شده از سوی فرماندار و امور آب زیرکوه قرار است این مشکل نیز به زودی برطرف شود.

به گفته وی در این کارخانه حدود ۹۰ نفر به صورت مستقیم و ۵۰۰ نفر نیز به صورت غیر مستقیم مشغول به کارند.

مدیرکارخانه کنسانتره آهن زیرکوه تولید سالانه این واحد تولید را ۳۵۰ هزار تن اعلام کرد و ادامه داد: برای راه اندازی کارخانه گنداله سازی نیاز به ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان است و همچنین به نیاز به زیرساخت برق است که اگر تامین شود با راه اندازی زمینه اشتغال ۱۰۰ نفر دیگر هم فراهم خواهد شد.

همچنین کنسانتره تولیدی را نیز دیگر به سنگان خواف نخواهیم فرستاد و بعد از گنداله ساز به فولاد قاینات ارسال می شود.

منبع خبر: جواهری آریا کد خبر: 67082
گزارش خطا
سلب مسئولیت و قوانین انتشار خبر
منبع خبر «جواهری آریا» است و معدن‌نامه در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 67082 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 0989121302339 پیامک بفرمایید. با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه معدن‌نامه مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بازار بین‌الملل
طلا (Gold)▼ 0,08%3,994 USD/اونسنقره (Silver)▼ 0,07%53,88 USD/اونسمس (Copper)▲ 1,78%6,48 نیازمند تأیید واحدآلومینیوم (Aluminium)▼ 0,43%2,996 USD/تنروی (Zinc)▲ 1,93%3,748 USD/تننیکل (Nickel)▲ 0,29%15,414 USD/تنسرب (Lead)▲ 0,53%1,915 USD/تنپلاتین (Platinum)▲ 0,42%1,562 USD/اونسپالادیوم (Palladium)▲ 0,48%1,052 USD/اونس
بازار داخل ایران
طلای ۱۸ عیار▼ 4,45%26,063,300 تومان/گرمطلای ۲۴ عیار▼ 4,45%34,750,700 تومان/گرمسکه امامی▼ 3,59%264,460,000 توماننیم‌سکه▼ 3,49%139,130,000 تومانربع‌سکه▼ 2,71%74,500,000 توماندلار بازار▼ 1,27%268,500 تومانمس▲ 1,78%6,48 دلارآلومینیوم▼ 0,43%2,996 دلارروی▲ 1,93%3,748 دلار/تنسرب▲ 0,53%1,915 دلار/تنسنگ‌آهن▲ 0,90%675 دلارفولاد▲ 0,29%1,381 دلارنیکل▲ 0,29%15,414 دلار/تنقلع▲ 0,00%50,127 دلار/تنکنسانتره سنگ‌آهنداده رایگان موجود نیستگندله سنگ‌آهنداده رایگان موجود نیستآهن اسفنجیداده رایگان موجود نیستشمش فولادی (بیلت/بلوم)داده رایگان موجود نیستاسلب فولادیداده رایگان موجود نیستورق گرم فولادیداده رایگان موجود نیستورق سرد فولادیداده رایگان موجود نیستمیلگردداده رایگان موجود نیستتیرآهنداده رایگان موجود نیستفروسیلیسداده رایگان موجود نیستفرومنگنزداده رایگان موجود نیستکنسانتره زغال‌سنگداده رایگان موجود نیستنقره▼ 0,07%53,88 دلار