محمد یاسر طیبنیا، معاون امور معادن فولاد مبارکه:
ورود فولاد مبارکه به حوزۀ معدن سرمنشأ تحولات جدی خواهد بود
محمد یاسر طیبنیا، معاون امور معادن فولاد مبارکه:
ورود فولاد مبارکه به حوزۀ معدن سرمنشأ تحولات جدی خواهد بود
این شرکت آمادگی لازم برای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف معدنی را دارد، اما نیازمند ایجاد بستر مناسب از سوی نهادهای حاکمیتی است.
با توجه به استراتژیهای شرکت فولاد مبارکه در ورود به صنایع بالادستی، معاونت امور معادن این شرکت تأسیس شد. از زمان تأسیس این معاونت تاکنون، فعالیت شرکت فولاد مبارکه در حوزۀ اکتشاف، استخراج و فرآوری مواد معدنی، شامل سنگآهن آغاز شده و با جدیت ادامه یافته است؛ اما نتیجهگیری در این حوزه نیازمند زمان زیادی است و در کوتاهمدت نمیتوان انتظار دستاوردهای ملموس را داشت.
آنچه بیش از همه شرکت فولاد مبارکه را در رسیدن به اهداف خود یاری میکند، استراتژیهای وزارت صمت، ایمیدرو و بهطور کل نهادهای حاکمیتی است. باید توجه داشت که فولاد مبارکه با
در دست داشتن ۴۵ درصد از فولاد کشور یکی از پیشرانهای اصلی توسعۀ کشور محسوب میشود.
این شرکت ظرفیت تحولآفرینی، فراهم کردن فناوریهای روز دنیا و مواردی از این قبیل را در هر حوزهای که به آن وارد شود دارد. در حوزۀ معدن نیز ورود فولاد مبارکه میتواند سرمنشأ تحولات جدی باشد؛ اما این مسئله مستلزم فراهم شدن بستر لازم از سوی نهادهای حاکمیتی است.
ما آمادۀ ریلگذاری برای سرمایهگذاری در حوزههای مختلف معدنی هستیم، اما بستر آن باید توسط نهادهای حاکمیتی آماده شود. شرکت فولاد مبارکه برای سرمایهگذاری در حوزههای اکتشاف و استخراج سنگآهن اعلام آمادگی کرده، اما برای اجرای آن لازم است محدودههای دارای پتانسیل در اختیار فولاد مبارکه قرار گیرد.
سازمانها و نهادهای حاکمیتی مانند سازمان زمینشناسی ممکن است با محدودیتهای بودجهای مواجه باشند؛ بر همین اساس شرکت فولاد مبارکه میتواند معین این سازمانها باشد و کارهای اکتشاف را در قالب مشارکت به پیش ببرد.
هماکنون قراردادهای تحقیقاتی و اکتشافی کوچکمقیاس و محدود با سازمان زمینشناسی شروع شده، اما ظرفیت گسترش این فعالیتها وجود دارد.
ما انتظار داریم محدودیتهای قانونی در این زمینه برداشته و امکان فعالیت در حوزه اکتشاف داده شود.