رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح کرد:
ورود سنگ آهن به بورس کالا، اتفاقی بزرگ و مثبت است/ توسعه بازار آتی کالایی با قدرت پیگیری شود
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح کرد:
ورود سنگ آهن به بورس کالا، اتفاقی بزرگ و مثبت است/ توسعه بازار آتی کالایی با قدرت پیگیری شود
پورابراهیمی با بیان اینکه اقتصاد کشور بدون نگاه علمی و تخصصی و با ادبیات سیاسی پیش نمیرود گفت: ورود سنگ آهن به بورس کالا اتفاقی بزرگ و مثبت است که اجرای این اقدام نشان می دهد از فضای قبلی همچون نگاه دستوری به قیمت ها، وارد یک فضایی جدید شده ایم. همچنین توسعه معاملات آتی سایر محصولات از جمله طلا در کنار نقره نیز باید در بورس کالا با جدیت پیگیری شود.
پورابراهیمی با بیان اینکه اقتصاد کشور بدون نگاه علمی و تخصصی و با ادبیات سیاسی پیش نمیرود گفت: ورود سنگ آهن به بورس کالا اتفاقی بزرگ و مثبت است که اجرای این اقدام نشان می دهد از فضای قبلی همچون نگاه دستوری به قیمت ها، وارد یک فضایی جدید شده ایم. همچنین توسعه معاملات آتی سایر محصولات از جمله طلا در کنار نقره نیز باید در بورس کالا با جدیت پیگیری شود.
به گزارش معدن نامه، محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در آیین راه اندازی معاملات آتی نقره و حراج باز در بورس کالا اظهار داشت: اقدامات زیادی برای افزایش بهره گیری از ظرفیت بازار سرمایه و بورس کالا جهت رونق اقتصادی کشور، بهبود و شفافیت اطلاعات و کاهش ریسک ها انجام شده است که باید از همکاران بورس کالا به خاطر تلاش های شبانه روزی و معرفی ابزارهای جدید در هر چند ماه یک بار، تشکر کنیم.
پورابراهیمی با بیان اینکه اقدامات مثبتی که در بورس کالا در حال انجام است با کمک سازمان بورس سرعت گرفته است، افزود: در جلسه گذشته که در بورس کالا برای راه اندازی صندوق کشاورزی برگزار شد گلایه های زیادی را از چرخه وضعیت فولاد داشتیم و اعلام کردیم که قاعده بازی باید در بازار رعایت شود، خوشبختانه همراهی وزارت صنعت و کمک های انجام شده باعث شد تا مسایل به وجود آمده در این حوزه با موفقیت برطرف شود.
وی با بیان اینکه ورود سنگ آهن به بورس کالا اتفاقی مثبت و موجب خرسندی فعالان تولید است، تاکید کرد: اجرای این اقدام نشان می دهد از فضای قبلی همچون نگاه دستوری به قیمت ها وارد یک فضایی جدید شده ایم و اساسا دغدغه چیزی را که داشته ایم امروز تبدیل به میدان عملیاتی شده است.
اقتصاد بدون نگاه علمی و تخصصی پیش نمی رود
پورابراهیمی اعلام کرد: به هیچ عنوان نمی توان کشور را بدون نگاه علمی و تخصصی و با ادبیات سیاسی پیش برده و مسایل حاکم در کشور را اداره کنیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر به دنبال این هستیم تا در کشور به اهداف بلند و مطلوب برسیم باید قواعد حوزه اقتصادی و اجرایی را در کشور بپذیریم و اجرا کنیم؛ در این حوزه راه اندازی قرارداد آتی نقره در بورس کالا کار ارزشمندی است که صورت گرفته که برای استفاده از ابزارهای مشتقه در بازار سرمایه باید همه اقدامات مربوطه به نوبت عملیاتی شوند.
وی خاطرنشان کرد: بورس کالا توانسته است در سال های اخیر در حوزه توسعه ابزار و بازار اقداماتی را انجام دهد که از نظر ما بخش عمده ای از ماموریت های خود را در این سال ها به تدریج انجام داده است.
پور ابراهیمی افزود: در این راستا باید ضمن عمق بخشیدن به فعالیت ها و ابزارهای راه اندازی شده، زمینه رفع محدودیت ها فعلی را مهیا کرد تا ابزارهای موجود گسترش یابند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: اقداماتی در حوزه راه اندازی معاملات اوراق خرید دین انجام شده است که انتظار ما این است با افتتاح این معاملات، سبد ابزارهای مالی بورس کالا تکمیل شود.
بورس کالا در مسیر توسعه بازار آتی
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: در گذشته در بورس کالا شاهد راه اندازی معاملات آتی در حوزه سکه طلا بودیم که وزیر سابق اقتصاد نگرانی های قیمتی را در این زمینه داشتند؛ اما تجربه نشان داد که قواعد بازی را نمی توان با تصمیمات مداخله گرانه بر هم زد و از بورس کالا می خواهیم که در خصوص توسعه بازار آتی بر روی دارایی مختلف از جمله طلا با قدرت فعالیت کند تا بازاری بزرگ برای پوشش ریسک های قیمتی در اقتصاد وجود داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه باید اقدامی صورت گیرد تا در کشور برای سهامداران، عرضه کنندگان و تقاضاکنندگان حفظ منافع صورت گیرد، گفت: در هیچ کشوری هیچ یک از بازارها بدون محدودیت و قواعد فعالیت نمی کنند اما هدایت بازار با قواعدی دستوری، شدنی نیست که خوشبختانه در راستای اصلاح این اقدامات قدم برمیداریم.
وی افزود: در حوزه توسعه بازار قراردادهای آتی، مجلس کمک های زیادی را برای رفع مسایل موجود و تسهیل ورود دارایی های جدید به این بازار مالی خواهد کرد.
پورابراهیمی به معاملات مناقصه اشاره کرد و اظهار داشت: اقدماتی که قرار است در حوزه وزارت نیرو و توسعه معاملات مناقصه نیز انجام شود از جمله فعالیت های مثبت و ارزشمندی است که این ابزار هم می تواند کمکی به بازار و اقتصاد کشور باشد.
تشکیل کانون سهامداران حقیقی در گام آخر
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه کمیته تخصصی اصلاح قانون بازار سرمایه در کمیسیون اقتصادی مجلس گزارش خود را نهایی خواهد کرد، ادامه داد: محورهای مهم این بحث را با سازمان بورس و مدیران ارشد بازار سرمایه مورد بحث قرار داده ایم و در حال جمع بندی نهایی است که به نظر می رسد در هفته های نخست سال آینده به عنوان مهمترین مساله در مجلس بررسی و عملیاتی شود.
پورابراهیمی افزود: یکی از اقدامات مهمی که در دستور کار مجلس است، تشکیل کانون سهامداران حقیقی است که تکلیف آن را مشخص کرده ایم تا بتوانند از ظرفیت خود استفاده کند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه هم اکنون حجم قابل توجهی از سهامداران دارای سرمایه خرد هستند، اظهار داشت: قاعده بازار در دو سال اخیر تغییر کرده است؛ بنابراین باید متناسب با شرایط ایجاد شده تصمیماتی را در حوزه بازار سرمایه اتخاذ کنیم.
وی افزود: اصلاحاتی در حوزه قوانین در حال انجام است که بخش های قبلی را در حوزه هایی که نیازمند اصلاح هستند تکمیل خواهد کرد و می تواند کمک کند تا این ظرفیت ها بیشتر در اختیار اقتصاد کشور قرار بگیرند.