برگ برنده «فخوز» در آستانه فصل گرم سال
نیروگاه سبزوار ، گام استراتژیک فولاد خوزستان در مسیر تامین پایدار برق
در حالیکه بحران ناترازی انرژی، به ویژه برق، به یکی از جدیترین موانع پیش روی صنایع بزرگ کشور تبدیل شده، شرکت فولاد خوزستان با تملک نیروگاه سیکل ترکیبی سبزوار، گامی استراتژیک در مسیر تامین پایدار برق برداشته است.
به گزارش پایگاه خبری معدن نامه، در سالهای اخیر، بحران ناترازی انرژی، به ویژه برق، به چالشی اساسی برای صنایع بزرگ ایران تبدیل شده است. در این میان، شرکت فولاد خوزستان به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان شمش فولادی کشور، بیشترین آسیب را از این بحران متحمل شده است.
به گونهای که بنا بر اعلام میثم شهنیانی، معاون طرح و توسعه این شرکت، طی سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲، به دلیل محدودیتهای برق، حدود ۸۶۹ میلیون دلار ضرر مالی به فولاد خوزستان وارد شده و نزدیک به یک میلیون تن از تولید برنامهریزی شده آن از بین رفته است.
در پاسخ به این بحران، شرکت فولاد خوزستان با یک اقدام فوری و استراتژیک، نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۴۰ مگاواتی سبزوار را تملک کرده است. این اقدام که با حمایت هیات مدیره و پیگیریهای جدی مدیرعامل و مذاکرات فشرده با مدیران بانک سپه به سرانجام رسید، گامی مهم در جهت تأمین پایدار برق و تضمین آینده تولید این شرکت محسوب میشود.
تملک نیروگاه سبزوار را باید در چارچوب برنامه جامع فولاد خوزستان برای کاهش وابستگی به شبکه ناپایدار برق کشور تحلیل کرد. این شرکت علاوه بر احداث نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی در دو فاز، طرح ساخت نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی را نیز در سه فاز ۲۰۰ مگاواتی در دستور کار دارد.
با این حال، باتوجه به زمان بر بودن احداث نیروگاههای جدید و فوریت بحران انرژی، تملک یک نیروگاه آماده بهره برداری، هوشمندانهترین گزینه برای برون رفت از وضعیت فعلی بوده است. فولاد خوزستان میتواند با این اقدام هوشمندانه بخشی از بحرانی که امسال میتواند گریبان گیر فولادیها شود را پشت سر بگذارد.
نیروگاه سیکل ترکیبی سبزوار که از تجهیزات مدرن و بهروز برخوردار است، در سه فاز وارد مدار خواهد شد. فاز اول با ظرفیت ۱۸۰ مگاوات در اردیبهشت ۱۴۰۴، فاز دوم در مرداد همان سال، و فاز سوم تا سال ۱۴۰۵ به بهرهبرداری میرسد. این روند زمان بندی، نشان از تلاش فولاد خوزستان برای هم راستا کردن توسعه زیرساختی با نیاز فوری به برق در تابستان پیش رو دارد.
این نیروگاه برق را از طریق شبکه سراسری به شرکت تحویل میدهد، امری که از نظر فنی و زیرساختی، جانمایی نیروگاه را توجیه پذیر میکند. دوواقع اقدامات این مجموعه را باید در دو دسته فوری و بلند مدت جای داد که در نهایت میتواند به رفع چالشهای برون سازمانی منجر شود.
اقدام اخیر فولاد خوزستان نه تنها در راستای پایداری تولید و حفظ سهم بازار این شرکت در صنعت فولاد کشور است، بلکه مصداق بارز مسوولیتپذیری صنعتی در قبال اشتغال، رشد اقتصادی و حتی پایداری شبکه برق کشور نیز محسوب میشود. شهنیانی بهدرستی به نقش تولید پایدار فولاد در توسعه یافتگی کشورها اشاره کرده و این اقدام را نقطه عطفی در مسیر صنعتی شدن پایدار ایران دانسته است.
در نهایت، تملک نیروگاه سبزوار را میتوان برگ برنده فولاد خوزستان در جنگ انرژی دانست؛ تصمیمی که نه تنها زیانهای گذشته را جبران میکند، بلکه آینده شرکت را نیز تضمین میسازد. چراکه امسال کمبود برق زودتر از سال گذشته فولادیها را غافلگیر کرده است و حال این اقدمات میتواند اثر گذاری کمبود برق را بر فولاد خوزستان کاهش دهد.
تیتر ۲۰