اولین نمایشگاه نهضت تولید، بومی سازی و صادرات در کرمان گشایش یافت
نخستین نمایشگاه نهضت تولید، بومی سازی و صادرات با هدف حمایت از تولیدات داخلی و رفع مشکلات اقتصادی کشور در شرایط تحریمها از پنجشنبه 14 اسفند ماه به مدت سه روز در کرمان گشایش یافت. این نمایشگاه با پیوند بین نیاز واحدهای بزرگ صنعتی و معدنی دیار کریمان با صنایع وابسته و قطعه سازی و […]
نخستین نمایشگاه نهضت تولید، بومی سازی و صادرات با هدف حمایت از تولیدات داخلی و رفع مشکلات اقتصادی کشور در شرایط تحریمها از پنجشنبه 14 اسفند ماه به مدت سه روز در کرمان گشایش یافت.
این نمایشگاه با پیوند بین نیاز واحدهای بزرگ صنعتی و معدنی دیار کریمان با صنایع وابسته و قطعه سازی و همراهی مراکز علمی درصدد رفع مشکلات اشتغالزایی و جهش تولید با استفاده از مهندسی معکوس، دانش بنیان و فناوری داخلی است.
حضور مدیران و غرفههای واحدهای صنعتی و معدنی بزرگ و کوچک استان کرمان و نمایش ظرفیتهای تولید، قابلیتهای بومیسازی و نیاز داخلی علاوه بر پیوند بین این واحدها، از میلیاردها دلار ارز وارداتی کشور جلوگیری میکند و این اعتبار را به سمت تولید، صادرات و اشتغالزایی کشور سوق میدهد.
در واقع سیاستهای کلان کشور و اسناد چشم انداز توسعه بر هر سه شاخص نهضت تولید، بومی سازی و صادرات برای رهایی از تحریمها تاکید دارند و از آن بهعنوان راه رهایی برای گذار از تنگناهای فعلی اقتصادی یاد میکنند لذا این نمایشگاه در همین راستا با همت دلسوزان اقتصادی استان برای نخستین بار در کرمان عملیاتی شد و در صورت موفقیت، دستاوردهای آن میتواند به الگویی برای سایر استانها تبدیل شود.
در ابتدای آیین افتتاح این نمایشگاه، مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بین المللی جنوب شرق کشور از ویژگیهای نمایشگاه نهضت تولید، بومی سازی و صادرات در سال جهش تولید سخن گفت.
مدیرعامل شرکت نمایشگاههای جنوب شرق کشور گفت: نخستین نمایشگاه نهضت تولید، بومی سازی و صادرات با ۵۰ غرفه طی سال جهش تولید در محل نمایشگاه بین المللی جنوب شرق کشور گشایش یافت.
امیرحسین سعید افزود: نمایشگاه یک صنعت است و نمایشگاه بین المللی جنوب شرق کرمان می تواند به عنوان نیروی محرکه اقتصادی در استان عمل کند.
وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی و جهش تولید اظهار داشت: بر همین اساس بومی سازی قطعات در داخل اقدامی است که توسط جوانان انقلابی انجام می شود.
وی با بیان اینکه بومیسازی ضمن اشتغالزایی نیازهای داخلی را برطرف و از واردات جلوگیری می کند گفت: نمایشگاه نهضت تولید، بومی سازی و صادرات در پنج هزار متر مربع وسعت برگزار شد که با بیش از ۵۰ غرفه از ۵۰ شرکت داخلی دارای بیش از ۷۰ قطعه بومی سازی شده را به نمایش گذاشته است.
مدیرعامل شرکت نمایشگاههای جنوب شرق کشور همچنین به حضور شرکت های بزرگ داخلی ازجمله شرکت ملی صنایع مس ایران، گل گهر سیرجان، گهر زمین، جهان فولاد، مس شهید باهنر، میدکو، لاستیکبارز در این نمایشگاه اشاره کرد.
ایران توانمندی تولید نیازهای خود را دارد
کرمان – ایرنا – رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز به عنوان سخران بعدی گفت: نمایش نمونههای تولید شده داخلی به شرکت ها از طریق نمایشگاه نهضت تولید کرمان کارنامه موفقی دارد که نشان می دهد جمهوری اسلامی با وجود کارشکنی آمریکاییها و تحریم ها، توانمندی تولید نیاز خود را دارد.
محمدرضا پورابراهیمی افزود: آمریکا از برجام خارج و تعهدات خود را اجرا نکرد و با ادبیاتی سخیف اعلام می کند که پس از بازگشت ایران به برجام، تعهدات خود را رعایت میکنیم، در حالی که خودشان در ابتدا از برجام خارج شدند.
وی اظهار داشت: راه مواجهه با دشمنان و با ادبیات سخیفشان این است که روی پای خود بایستیم و صنعت کشور را با اتکا به بومی سازی پیش ببریم.
وی با بیان اینکه پاسخ آمریکا را بومی سازی و صادرات و جهش تولید خواهیم داد گفت: حتی برخی از مسئولان آمریکا میگویند با اوضاع جدید باید مذاکره کنیم و در این شرایط هر هفته ممکن است که تعهدات هفته قبل خود را به علت گذشت زمان رعایت نکنند، پس قابل اعتماد نیستند و پاسخ آمریکا را با توسعه اقتصاد دانش بنیان و رشد اقتصادی خواهیم داد.
نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: مجلس با بضاعت خود از فعالیتهای تولیدی بخش خصوصی حمایت و در راستای رفع مشکلات این حوزه ازجمله بانکی و مالیاتی و سایر موارد اقدام می کند و این اقدامات در گذار ایران از گردنه دشوار تحریم ها خود را نشان می دهد.
وی افزود: آمریکا کاری نبوده که علیه ایران انجام ندهد و فشار حداکثری رییس جمهور پیشین این کشور بر ایران در دنیا نمونه نداشت که با این وجود مسیر اقتدار جمهوری اسلامی به واسطه پایمردی مردم و مجاهدت صنعتگران و تولید برای عزت کشور و گذار از این دوره موثر است.
پورابراهیمی اضافه کرد: ظرفیت نیازسنجی کالاهای مورد نیاز و تولید آن در استان کرمان وجود دارد لذا درخواست داریم که این ظرفیتها را با مدلی موفق و توانمند عملیاتی کنیم که آن را به کشور نیز گسترش دهیم.
وی ادامه داد: سالانه میانگین ۸۰۰ میلیون دلار واردات الکترود گرافیکی برای صنعت فولاد کشور داریم لذا در زمانیکه تراز تجاری ایران با ۳۵ میلیارد دلار بسته می شود، این رقم، عدد پایینی نیست.
وی افزود: بسیاری از این محصولات مورد نیاز صنعت فولاد کشور وارداتی است و استان کرمان می تواند ۲۵ درصد این ظرفیت را جذب و تولید کند.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: شرکت های فولادی خارج از استان تاکنون اقدامی به صورت عملیات در تولید داخلی و بومی سازی و صادرات این کالاها انجام نداده اند که علت آن را دشواری کار اعلام می کنند که قابل پذیرش نیست.
وی بیان داشت: واردات چالش اصلی ما است و پورسانت های واردات بهعنوان اصلی ترین عامل، دست ما را در حوزه تولید داخلی باز گذاشته تا مسیر حرکت به سمت تولید واقعی برود و این در حالیست که مافیای واردات اجازه تولید نمی دهد لذا ضرورت دارد که مدیران جسور پای کار بیایند.
وی با بیان اینکه سه نشست برای تامین الکترودهای گرافیکی فولاد کشور در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گذاشتیم تاکید کرد: در این راستا شرکت های فولادی داخل استان کرمان برای تولید با ظرفیت ۳۰ هزار تن پای کار آمدند که نیاز خود را تامین کنند.
پورابراهیمی عنوان کرد: تمامی لاستیک خودروهای فوق سنگین تراک ها به عنوان نیاز امروز صنایع و معادن کشور، وارداتی و سالانه عددی قابل توجه ارزبری از کشور دارد، در حالی که شرکت های لاستیک ما جزو هشت رتبه برتر دنیا هستند و امکان تولید این محصولات داخل کشور وجود دارد اما هیچ شرکتی در این راستا اقدام نمی کند که باید با نیازسنجی این اقلام را تولید کنیم.
وی گفت: در این راستا شرکت لاستیک بارز کرمان با هماهنگی شستا و شرکت های بزرگ معدنی در داخل و خارج استان پای کار میآیند و بزرگترین ظرفیت در حوزه تولید لاستیک خودروهای فوق سنگین در کرمان تشکیل شد که با سرمایهگذاری پنج هزار میلیارد تومان ظرف یک ماه آینده برنامه تولید خود را آغاز می کند.
وی افزود: باید با برقراری ارتباط پارک علم و فناوری و صنعت، بومی سازی و تجهیز شرکت های دانش بنیان کشور، تقویت شود.
مدیر مس سرچشمه: پنجهزار میلیارد تومان به بومی سازی اختصاص دادیم
مدیر مجتمع مس سرچشمه نیز بهعنوان یکی از شرکتهای موفق در بومیسازی در جایگاه سخنران بعدی گفت: می توانیم با وجود ظرفیت های کشور نسبت به تامین قطعات به مبلغ پنج هزار میلیارد تومان در شرکت مس اقدام میکنیم که این امر با فعالسازی قطعهسازان و صنایع خرد در جهش تولید و اشتغال استان کرمان موثر است.
به گزارش ایرنا، حسین احمدی عصر پنجشنبه در آیین گشایش نمایشگاه نهضت تولید، داخلی سازی و بومیسازی کرمان افزود: بسیاری شرکت ها در این زمینه اقدامات موثری داشتند درحالی که با توجه به الزامات باید تمامی شرکت ها به حوزه مهندسی معکوس ورود کنند.
وی با بیان اینکه در بدو ورود، تمامی مدیران شرکت مس به حوزه بومیسازی متعهد بودند اظهار داشت: با توجه به تحریم ها، آزادسازی قیمت ها و اینکه در بودجه سال آینده نرخ انرژی رشد دارد، تمامی شرکت هی داخلی مجبور به انجام تولید قطعات و ملزومات داخلی شدند.
مدیر مجتمع مس سرچشمه با بیان اینکه با توجه به هزینه لوجستیک در آینده باید شرکت ها اقدام به تولید ملزومات خود کنند گفت: شرکت مس در کرمان سالانه اعتباری قابل توجه را در حوزه تولید و داخلی سازی هزینه میکند که این اقدام نقشی چشمگیر در حوزه اشتغالزایی و تامین مواد اولیه خطوط تولید دارد.
وی ادامهداد: همچنین شرکت مس در منطقه استان کرمان ۷۰۰ میلیون یورو و بیش از پنج هزار میلیارد تومان پروژه جاری دارد.
احمدی افزود: شرکت ها تامین مواد اولیه و قطعات را به صورت الزام و تکلیف می دانند اما اگر بتوانیم تکنولوژی مواد اولیه و حمایت دستگاه ها را پشت سر تولید داشته باشیم، نیازی به الزام حکومتی نخواهیم داشت و بحث های کیفیتی دنبال میشود.
وی تاکید کرد: شرکت های بزرگ در صورتی که همپای تولیدکنندگان و قطعه سازان باشند، قطعا اولویت تامین داخل استان بهصورت مطلوب اجرا میشود.
مدیر مجتمع مس سرچشمه افزود: شرکت مس آمادگی کاملی برای بومیسازی و خدمات دارد و در این زمینه قراردادهای جاری داریم که ظرفیت استان را پوشش میدهیم لذا در این خصوص دست تولیدکنندگان را در حوزه تامین قطعات و نیازهای شرکت مس به گرمی میفشاریم.
رییس دانشگاه آزاد کرمان: امکانات دانشگاه در اختیار صنعت قرار میگیرد
همچنین رییس دانشگاه آزاد استان کرمان با بیان اینکه این دانشگاه شرکتهای صنعتی متقاضی همکاری دانش بنیان را با آغوش باز میپذیرد گفت: علاوه بر مرکز تحقیق و توسعه، میلیاردها تومان امکانات کارگاهی و آزمایشگاهی را در اختیار صنعت قرار می دهیم.
علیرضا منظری توکلی بهعنوان یکی از مراکز علمی حامی تولید افزود: دانشگاه آزاد اسلامی با خلق ایده های فناورانه برای رفع مشکلات صنایع و معادن این استان اعلام آمادگی می کند.
وی اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند، رفسنجان بردسیر و شهربابک برای خدمت گذاری صنعتگران آماده می شوند و باید خودمان را باور کنیم و ارتباط دانشگاه آزاد سیرجان و دانشکده فنی تهران با پیشقدمی دانشگاه تهران موجب انعقاد یک فقره تفاهم نامه در خصوص سنگ آهن و فولاد شد که افتخاری برای کشور است.
رییس دانشگاه آزاداسلامی استان کرمان عنوان کرد: مقام معظم رهبری بر نقش دانشگاه های کشور برای حل مسائل تاکید کردند و در هنگام فعالیت جندی شاپور و دانشگاههای قرن حاضر رسالت انتقال دانش داشتند که موفق هم بودند.
وی گفت: نسل دوم دانشگاهها وظیفه تولیددانش از طریق پژوهش، سوم تولید ثروت با استفاده از فناوری نوین و دانش بنیان و نسل چهارم وظیفه اصلی دانشگاهها حل مسائل اجتماعی بود و همچنین نسل پنجم در مسیر بومی سازی حرکت میکنند.
منظری توکلی با طرح این سوال که چه مساله ای مهمتر از تحریم ها است؟ افزود: رسالت دانشگاه آزاد اسلامی است که وظایف و اهداف خود را با مهندسی معکوس و بومی سازی قطعات حوزه صنعت و معدن دنبال کند.
وی ادامهداد: با تقویت ارتباطات با حوزه صنعت به دنبال کاهش واردات و قرارگیری در کنار صنعتگران هستیم که این امر به اشتغالزایی، صرفهجویی ارزی، تاب آوری اقتصاد کشور و تقویت توان رقابت در بازار جهانی و تقویت بنیه مدیریتی استان میانجامد.
وی تاکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان با ۱۱ واحد و ۲ مرکز و نیروی انسانی توانمند و فعالیتهای دانش بنیان آمادگی خود را برای طرحهای پژوهشی مورد نیاز صنایع و معادن اعلام میکند و همچنین دانشگاه در مشارکت در تولید و توسعه این طرحها همکاری می کند.