مدیر مجتمع سرب و روی مهدی آباد خبر داد:
“مهدی آباد” سال 1400 رکورد فروش زد / نیمه دوم امسال، بزرگترین کارخانه فرآوری سرب و روی کشور افتتاح میشود
مجتمع سرب و روی و باریت مهدی آباد، سال گذشته رکورد جدیدی در فروش ماده معدنی ثبت کرد. به گفته حمید رضا حمایت مدیر این مجتمع، این رکورد با فروش 343هزار تن مواد معدنی کسب شده است.
به گزارش پایگاه خبری معدننامه به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، حمایت تصریح کرد: این میزان فروش شامل 298 هزارتن اکسید روی و 45 هزارتن باریت طی سال 1400 کسب شده که با رشد بیش از 50 درصدی تناژ فروش نسبت به سال پیش از آن همراه بود.
حمیدرضا حمایت با بیان این مطلب گفت: سال گذشته رشد فروش نیز با 124درصد همراه شد.
حمایت تناژ عملیات در بخش باطله برداری و آماده سازی معدن را تا پایان 1400 حدود 85 میلیون تن عنوان کرد و افزود: دسترسی به سولفید روی در مهدن مهدی آباد میسر شده است.
مدیر مجتمع سرب و روی مهدی آباد با اشاره به قرارداد “سرمایه گذاری احداث و بهره برداری کارخانه های فرآوری معدن سرب و روی مهدی آباد”، گفت: در حال حاضر پیشرفت فیزیکی فاز پروژه 75درصد بوده و در نیمه دوم سال 1401 شاهد افتتاح بزرگترین کارخانه فرآوری سرب و روی کشور در مهدی آباد خواهیم بود.
وی یادآور شد: هدف از اجرای طرح احداث کارخانه های فرآوری در مهدی آباد، تولید سالانه 800 هزار تن کنسانتره روی با عیار حداقل 35 درصد یا معادل آن و 80 هزار تن (متریک) کنسانتره سرب- نقره با عیار 60 درصد سرب است، که
طرح جامع سرب و روی
وی در ادامه با اشاره به تدوین طرح جامع سرب و روی کشور گفت: پایش و ارتقاء طرح جامع سرب و روی کشور با اطلاعات سال 99، بروزرسانی سامانه جامع بر بستر وب و همچنین تهیه شناسنامه اولیه پروژه های پیشنهادی ذیل آن و انجام مطالعات اولیه مربوط به این پروژه ها از جمله اقدامات مربوط به سال 1400 بوده است.
حمایت خاطر نشان کرد: تامین خوراک کارخانه های تولید شمش (اکتشافات، واردات و بازیافت پسماندها)، توجه به صنایع پایین دستی (تولید باتری زینک- ایر، ماده شیمیایی لیتوپون، تولید پودر اکسید روی پیشرفته و تولید ورق الکتروگالوانایز) و بررسی، ارتقاء و استفاده از تکنولوژی مناسب در واحد های فرآوری سرب و روی کشور از جمله محورهای اصلی طرح جامع سرب و روی کشور است.
اکتشاف
وی با اشاره به دشت بخش شرقی و جنوبی محدوده مهدی آباد گفت: از آنجا که حدود 20 کیلومتر مربع از دشت بخش شرقی و جنوبی محدوده مهدی آباد، در حین الحاق به محدوده مهدی آباد است، انجام اکتشافات در این بخش به منظور حصول اطمینان از وضعیت ذخیره در برنامه اکتشافی سال 1400 قرار گرفت.
وی افزود: فعالیت ها و مطالعات اکتشافی انجام شده در این بخش تاکنون شامل تهیه گزارش مطالعات زمین شناسی و گزارش زمین شناسی ساختاری، ارائه گزارش بررسی وجود کانی سازی در نواحی شرق و جنوب معدن جهت جانمایی تاسیسات معدن و کارخانه و انجام مطالعات ژئوفیزیک به روش IPRS است.
حمایت در زمینه پروژه انتقال آب اظهار داشت: هم اکنون خط انتقال آب از محل دفع پساب شهر یزد به معدن به طول 100 کیلومتر و با ظرفیت 100 لیتر بر ثانیه تکمیل شده و احداث ایستگاه های پمپاژ (سه ایستگاه) در سال جاری آغاز و با پیشرفت 70 درصدی در حال انجام است و پیشرفت فیزیکی کل پروژه تامین آب تاکنون 82 درصد است. همچنین پروژه برق رسانی فاز نخست کارخانه های مهدی آباد 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و هم اکنون برق شبکه سراسری کشور در پست 400 به 132 احداث شده، جریان دارد.
مدیر مجتمع سرب و روی مهدی آباد، نهایی شدن جانمایی محل احداث حوضچه های تبخیری و رفع مشکلات با سازمان محیط زیست و صدور مجوز از جانب سازمان محیط زیست و ابلاغ آن از سوی اداره محیط زیست استان را از دیگر اقدامات این مجتمع در سال 1400 عنوان کرد.
مجتمع معدنی سرب و روی و باریت مهدی آباد با دارا بودن ذخائر قابل توجه، یکی از بزرگترین معادن جهان است.
.
.
.
.
.