ملاطاهری، معاون طرح و برنامه شرکت صنایع ملی مس ایران مطرح کرد:
ظرفیت بینظیر شرکت در معدنکاری و تولید
به گفته غلامرضا ملاطاهری، معاون طرح و برنامه شرکت صنایع ملی مس ایران این شرکت در ۱۰ ماهه امسال موفق به استخراج ۲۳۳ میلیون و ۵۵۲ هزار تن مواد معدنی شده که این میزان تولید در مقایسه با ۱۰ ماه سال گذشته، رشد ۲۶ درصدی را نشان میدهد.
ملاطاهری عنوان کرد: ایران بهلحاظ میزان ذخیره مس در جایگاه پنجم دنیا، به لحاظ تولید کاتد در جایگاه هفتم دنیا و همچنین به لحاظ مس محتوی در جایگاه چهاردهم دنیا قرار دارد. فاصله این اعداد و بهبود رتبه تولید با اجرای طرحهای توسعهای شرکت کمتر خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون با اکتشافات ۱۴.۵ درصد به منابع زمینشناسی شرکت ملی صنایع مس ایران افزوده شده است.
معاون طرح و برنامه شرکت صنایع ملی مس ایران در ادامه به میزان حفاری شرکت اشاره کرد و گفت: فملی در سال ۱۴۰۱ به میزان ۲۰۰ هزار متر و در ۱۰ ماهه سالجاری ۳۳۳ هزار متر حفاری انجام داده است.
ملاطاهری گفت: شرکت ملی صنایع مس ایران در تولید سنگ سولفور، کنسانتره مس، کنسانتره مولیبدن، مفتول، لجن آندی و اسید سولفوریک از برنامه تولیدات خود جلوتر است. لازم به یادآوری است که کاهش تولید کاتد در سالجاری نسبت به سال گذشته به علت قطعی برق، تعمیرات اساسی بویلر کارخانه ذوب خاتون آباد و عدم خرید قراضه است.
معاون طرح و برنامه شرکت صنایع ملی مس ایران اظهار داشت: شرکت مس در ۱۰ ماه سال جاری تولید کنسانتره مولیبدن را به ۱۰ هزار و ۸۲۴ تن رساند. همچنین در این مدت زمانی موفق به ثبت رکورد یک میلیون و ۱۰۰ هزار و ۳۱۷ تن کنسانتره مس و استخراج سنگ سولفور به میزان ۴۶ میلیون و ۸۵۸ هزار تن شد.
به گفته غلامرضا ملاطاهری، معاون طرح و برنامه شرکت صنایع ملی مس ایران شرکت ملی مس در ۱۰ ماهه امسال موفق به استخراج کلی ۲۳۳ میلیون و ۵۵۲ هزار تن مواد معدنی شده که این میزان تولید در مقایسه با ۱۰ ماه سال گذشته، رشد ۲۶ درصدی را نشان میدهد.
ملاطاهری با بیان اینکه ظرفیتی که در شرکت ملی صنایع مس ایران به لحاظ حجم معدن کاری و ظرفیتهای تولید وجود دارد یک ظرفیت بینظیر در کشور است، گفت: رویکردهای ما باید بهگونهای باشد که بتوانیم در این زنجیره تامین، شرکتها را توانمند کنیم و هرچه بیشتر آنها را درگیر کنیم تا بتوانند از ظرفیتهای شرکت ملی صنایع مس ایران استفاده کنند که این امر، از برنامهها و اهدافی است که اخیراً در استراتژی شرکت ملی صنایع مس ایران نیز آمده است. با توجه به اینکه در حال حاضر محصولات ما به تولید کاتد و مفتول محدود میشود، در چند ماه گذشته، چند طرح مطالعاتی را برای توسعه زنجیره پایین دست پیش بینی کردیم چرا که وقتی وارد زنجیره پایین دست میشویم، ارزش افزوده محصولات بعضاً تا ۲۰ برابر قیمت کاتد افزایش پیدا میکند. ما سعی داریم تا در زنجیره تامین، از زمانی که یک ایده شکل میگیرد آن را تا مرحله تجاریسازی هدایت کنیم.
وی به چشمانداز شرکت اشاره کرد و گفت: اهداف شرکت تا پایان برنامه هفتم توسعه کشور (سال ۱۴۰۷) در اکتشافات ۱۹.۷ میلیارد تن و تولید ۳.۳ میلیون تن کنسانتره مس در سال است. همچنین در شرکت ملی مس ۴۴ پروژه پیگیری شده که ۷ طرح آن در حوزه پیشران است که با برآورد ارزش سرمایهگذاری ۱۲ میلیارد یورو تعریف شده است و از این بین ۱۶ پروژه با ارزش ۶.۵ میلیارد یورو دارای قرارداد است. همچنین در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۲ به میزان ۳۰ همت در پروژههای توسعه جذب شده است که از این میزان ۷.۵ همت به پروژههای مربوط به افزایش سرمایه دوره فعلی اختصاص یافته و از منابع داخلی شرکت جذب شده است.
ملاطاهری گفت: عملیات باطلهبرداری معدن مس سریدون ذخیره زمینشناسی به میزان حدودی ۳ میلیارد تن دارد که به عنوان بزرگترین معدن مس خاورمیانه پس از پیروزی انقلاب اسلامی شناخته شده و به دست متخصصان داخلی اکتشاف شده است و این عملیات در اسفندماه سالجاری آغاز خواهد شد.