معدن آلبلاغ بلاتکلیف است
معدن سرب و روی آلبلاغ در پارک ملی ساریگل شهرستان اسفراین واقع شده است که طی چند سال گذشته به لحاظ داشتن ماده معدنی سرب و روی بر سر زبانها افتاد.
به گزارش پایگاه خبری معدننامه به نقل از ایسنا، از آنجایی که این معدن فاقد گواهی بهرهبرداری بود و از سوی دیگر اکتشاف خاصی نیز بر روی آن صورت نگرفته بود بسیاری از سودجویان اقدام به برداشت غیرمجاز آن کردند که کار به جایی رسید که تعدادی از خارج استان وارد منطقه شده و سنگهای معدنی که به صورت دستی استخراج و با چهارپایان منتقل میشد را خریداری میکردند و از استان خارج میکردند. بر اثر حضور و برداشتهای غیرمجاز سوء استفادهکنندگان چندین مرتبه حفرههای ایجاد شده ریزش کرد و حتی بر اثر ریزش آن دست کم ۷ نفر جان خود را از دست دادند که بالاخره سبب شد تا مسئولان پای کار بیایند تا موضوع را حل فصل کنند.
پایان عملیات اکتشافی ایمیدرو
مهدی سجادی، رئیس نظام مهندسی معدن خراسان شمالی گفت: در تاریخ چهارم دی ماه سال گذشته (۱۴۰۰) عملیات اکتشافی در معدن آلبلاغ توسط ایمیدرو به پایان رسید. وی با اشاره به اینکه ذخیره معدنی مشخص شده برای این معدن ۵۰۰ هزار تن سرب و روی است، اظهار کرد: در آذر ماه سال گذشته سامانه کاداستر گواهی کشف این معدن را به نام سازمان توسعه و نوسازی ایمیدرو صادر کرد. وی افزود: قبل از صدور گواهی کشف برای این معدن، فشارهای خیلی زیادی حاکم بود تا گواهی کشف صادر شود، گواهی کشف برای این معدن صادر شد ولی حدود ۷ ماهی از زمان صدور آن میگذرد اما هنوز این گواهی در استان امضاء نشده و در این امر تعدادی از مسئولان استانی و شهرستانی اسفراین دخیل هستند و به نظر میرسد معدن درگیر مسائل سیاسی شده است.
سجادی با تاکید بر اینکه به علت عدم امضاء گواهی اکتشاف از سوی سازمان مربوطه در استان، وضعیت این معدن در بلاتکلیفی قرار دارد، ادامه داد: اگر قرار بر این است تا ایمیدرو کار را در دست بگیرد، کار به آن واگذار شود اما اگر قرار بر این است به مردم منطقه واگذار شود باید هرچه سریع تر تعیین تکلیف شود.
وی با تاکید بر اینکه باید هرچه سریع تر وضعیت این معدن تعیین تکلیف شود، تصریح کرد: ایمیدرو اعلام میکند تا زمانی که گواهی اکتشاف نداشته باشد نمیتواند پیمانکار برای ایجاد زیرساختها در این معدن بگیرد و یا اینکه عملیات استخراج آن را انجام دهد.
رئیس نظام مهندسی معدن خراسان شمالی با اشاره به اینکه سنگهای سرب و روی موجود در این معدن با عیار ۳۰ درصد است، گفت: درحالحاضر هر تن از سنگ بیش از ۱۲ میلیون تومان ارزش دارد که با ذخیره موجود اگر در محل معدن آلبلاغ کارخانهای با سرمایه خیلی زیاد هم ساخته شود، ارزش اقتصادی دارد.
وی افزود: در این معدن عملیات اکتشاف انجام شده مقدماتی بوده و اگر اکتشاف عمقی صورت گیرد ذخیره آن شاید به ۲ تا ۳ میلیون تن هم برسد. سجادی ادامه داد: یکی از مباحثی کنونی این است که گواهی به نام مردم منطقه ثبت شود و در همین راستا یک شرکت تعاونی با ۲۰ هزار نفر عضو راهاندازی شده که سرمایهای حدود ۲ میلیارد تومان جمع آوری شده است.
حاجی بگلو: گواهی کشف صادر شد اما ابلاغ نه!
حسین حاجی بگلو، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی در ادامه از صدور گواهی کشف برای معدن آلبلاغ خبر داد.
وی با اشاره به اینکه از سال گذشته فعالیت ایمیدرو در معدن آلبلاغ آغاز شد، اظهار کرد: فعالیت مقدماتی ایمیدرو در این معدن که پی جویی و اکتشاف بود انجام شده و به پایان رسیده است.
وی گفت: بعد از اعطای دادهها در مرحله مقدماتی از سوی ایمیدرو، گواهی کشف صادر شده اما هنوز ابلاغ آن صورت نگرفته است. حاجی بگلو افزود: ایمیدرو باید مرحله تکمیلی اکتشاف را نیز انجام دهد که این امر منوط به ابلاغ گواهی اکتشاف است. وی ادامه داد: استان خراسان شمالی به دنبال آن است تا مرحله تکمیلی که شامل استخراج و فرآوری مواد معدنی است توسط مردم استان صورت گیرد تا آنها نیز از فواید این معدن بهرهمند شوند.
این مقام مسئول تصریح کرد: به دنبال ایجاد فضایی هستیم که استخراج و فرآوری این معدن به بومیان منطقه واگذار شود.
وی بیان کرد: درخواست به وزارتخانه مربوطه ارسال شده و منتظر پاسخ از سوی وزارت خانه هستیم که هنوز پاسخی به استان داده نشده است. بعد از سفر رئیسجمهوری پیشین به خراسان شمالی قرار بر این شد تا ایمیدرو در منطقه حضور یابد و مراحل مقدماتی و تکمیلی پی جویی و اکتشاف را انجام دهد که ایمیدرو نیز با تاخیر چندین ماه و با پیگیریهای خیلی زیاد در منطقه حضور پیدا کرد. مرحله مقدماتی پی جویی و اکتشاف توسط ایمیدرو در این معدن انجام شده است اما ابلاغ پروانه اکتشاف آن در دوراهی پیمانکار بومی و غیر بومی قرار دارد.
.
.
.
.
.
.
.
.