رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور:
معادن سازگار با محیطزیست معافیت دولتی ۲۰ درصدی دریافت میکنند
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به معافیتهای دولتی معادن درصورت رعایت نکات زیستمحیطی اعلام کرد که نوع پوشش گیاهی منطقه، نوع معدن و تکنولوژی استفاده برای بهرهبرداری از جمله مواردیست که مورد توجه سازمان جنگلها برای اعطای مجوز است.
به گزارش پایگاه خبری معدننامه به نقل از ایسنا، مسعود منصور ظهر سهشنبه در مراسم رونمایی از پوستر نخستین جشنواره منابع طبیعی و آبخیزداری و رسانه که در استانداری کردستان برگزار شد با بیان اینکه فرسایش بادی سالانه ۳ هزار میلیارد تومان به زیرساختهای کشور خسارت وارد میکند اظهار کرد که فروچاله و پایین آمدن سطح آبهای زیرزمینی تنها یک معضل منطقهای نیست بلکه گریبان تمام کشور را گرفته است.
وی افزود: منافع نسل آینده نباید فدای منافع طبیعی نسل کنونی شود که این موضوع نیازمند برنامه جامع است.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه یکی از معضلات سازمان جنگلهای عدم شناخته شدن آن است تصریح کرد که جنگل زاگرس نواری حیاتی برای کشور است که ۴۰ درصد آب ایران را تامین میکند و حجم زیادی از گردوغبار را در خود جای میدهد.
وی عنوان کرد: توجه به محیط زیست یکی از مسائل مهم است که حتی پیش از مسائل اقتصادی قرار میگیرد.
منصور با اشاره به اینکه کاداستر کردستان باید تا مهر سالجاری به اتمام برسد ادامه داد: ممیزی مراتع کردستان باید به سرعت انجام شود و همچنین مطالعات تفصیل اجرایی در آبخیزداری کردستان ضعیف است که امیدواریم با تامین منابع این موضوع اجرایی شود.
وی با بیان اینکه از سرمایهگذاری در کردستان حمایت میکنیم خاطر نشان کرد: مزیت نسبی در کردستان توسعه کشاورزی و منابع طبیعی است اما باید توسعه در چارچوب قانون باشد.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه میزان بارش منطقه در طرح توسعه باغات ۳۰۰ میلیمتر برآورد شده تا زمین واگذار میشود گفت: انگور دیم در ۱۴ گونه اعلامی وجود ندارد که برای کردستان کشت انگور دیم به صورت استثنا پذیرفته میشود.
وی با بیان اینکه زراعت چوب یکی دیگر از مزیتهای نسبی کردستان است که بسیار سودآور است اظهار کرد: به ازای هر هکتار ۷ تا ۸ میلیون تومان تسهیلات کم بهره به زارعان چوب پرداخت میشود و نهال رایگان نیز رایگان در اختیار آنها قرار میگیرد.
منصور افزود: پروژه منابع طبیعی و آبخیزداری خامسان کامیاران یکی از پروژههای موفق آبخیزداری کردستان است که ضریب نفوذ آب را تا ۷۵ درصد نسبت به ۱۰ سال گذشته افزایش داده است.
وی تصریح کرد: آمادگی مشارکت در عرصههای منابع طبیعی برای حفظ آب و خاک و گیاهان هستیم تا بهرهبرداران نیز از عایدات آن بهرهمند شوند.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه در رودخانه مرزی برای اختصاص منابع محدودیتی وجود نخواهد داشت که البته این شامل مناطق جنگلی نمیشود عنوان کرد: سازمان جنگلهای محدودیتی برای تخصیص بودجه برای کنترل آفات و آتشسوزی جنگلها ندارد.
وی ادامه داد: سال گذشته ۲۱ میلیارد تومان اعتبار در اختیار ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان قرار گرفت که برای سالجاری ۴۰ میلیارد تومان درنظر گرفته شده است.
منصور خاطرنشان کرد: گردشگری جز کارکردهای جنگلهاست و سازمان نیز توجهی ویژه به این موضوع دارد و از طرحهای مناسب حمایت میشود.
وی گفت: اراضی که خارج از محدوده شهر هستند و سند آن به نام اداره راه و شهرسازی بوده باید به منابع طبیعی واگذار شوند که سازمان جنگلها محدودتی برای واگذاری اراضی حریم شهر ندارد.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به وجود ۴ هزار و ۷۰۰ معدن غیرقانونی در کشور اظهار کرد: نوع پوشش گیاهی منطقه، نوع معدن و تکنولوژی استفاده برای بهرهبرداری از جمله مواردیست که مورد توجه سازمان جنگلها برای اعطای مجوز است.
وی افزود: اگر معدنی در جهت اهداف منابع طبیعی و حفظ محیط زیست شامل درختکاری حرکت کرد میتواند ۲۰ درصد از معافیات دولتی بهرهمند شود.
منصور در پایان با بیان اینکه از دو هفته گذشته محموله ابزارهای مورد نیاز اطفا حریق به ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان تحویل داده شده است یادآور شد که یکی از چهار نقطهای که درخواست بالگرد ثابت آتشسوزی برای آن شده کردستان است ولی تاکنون وزارت دفاع این استقرار بالگرد را عملی نکرده است.
–
–
–