مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت:
مصوبه کاهش عوارض یک یا دوپلهای صادراتی کالاها به گمرکات ابلاغ شد
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت گفت: مصوبه عوارض جدید صادراتی شامل کاهش یک یا دوپلهای عوارض برخی کالاها از روز هفت اردیبهشتماه به گمرکات ابلاغشده است.
به گزارش پایگاه خبری معدننامه، سیفالله امیری مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت اعلام کرد: مصوبه عوارض جدید صادراتی شامل کاهش یک یا دوپلهای عوارض برخی کالاها از روز هفت اردیبهشتماه به گمرکات ابلاغشده است.
امیری با اشاره به کاهشی شدن قیمت بیشتر کالاها با توجه به کاهشی که در قیمتهای جهانی رخداده است، ادامه داد: این کاهش قیمتهای جهانی در وضع عوارض جدید اعلام و اعمالشده است.
وی همچنین از حذف عوارض صادراتی برخی از کالاها که عوارض آنها بهطور تقریبی به صفر رسیده است در عوارض جدید خبر داد و تأکید کرد: با اینوجود درصورتیکه دوباره موضوعات بحرانی مانند جنگ اوکراین و به دنبال آن افزایش قیمتهای جهانی رخ دهد، برای اینگونه کالاها که عوارضشان به صفر رسیده است، بازهم عوارض در نظر گرفته میشود.
امیری همچنین بیان کرد: عوارض صادراتی برخی کالاها با سه پله و برخی دیگر از کالاها با یک یا دو پله نزولی اعلامشده است.
وی همچنین تصریح کرد: اگر رشد قیمت صادراتی کالایی از پنج درصد به بالا باشد، برای آن کالاها عوارض در نظر گرفتهشده است، برای کالاهایی که رشد قیمتی صادراتی آنها بین صفر تا پنج درصد بوده است، هیچگونه عوارضی در نظر گرفته نشده است.
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت همچنین تصریح کرد: در دو هفته آینده نیز با توجه به شرایط بازار درصورتیکه قیمتها بازهم نزولی باشد، دوباره عوارض صادراتی تغییر میکند و عوارض صادراتی کالاهایی که رشد قیمتی آنها کاهشیافته و به صفر رسیده است، حذف خواهد شد.
امیری در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: کالاهایی که تا پیش از ابلاغ این اصلاحیه ثبت سفارش شدهاند و یا قبض انبار دارند، نیازی به پرداخت عوارض ندارند. همچنین ورود موقتها نیز مطابق ماده ۱۱ آییننامه گمرکی نیاز به پرداخت عوارض ندارند.
وی همچنین تأکید کرد: برای مصوبه تنظیم بازار نیز یک سری اصلاحات در نظر گرفتهشده است که این اصلاحات در ستاد تنظیم بازار کشور مطرحشده و در صورت موافقت اعمال خواهد شد تا موضوع عوارض صادراتی مرتفع شود.
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت همچنین بیان کرد: برای وضع عوارض صادراتی علاوه بر توجه به بازارهای جهانی، بازارهای داخلی نیز موردتوجه قرارگرفتهاند؛ بر همین اساس عوارض صادراتی کالاهایی که در بازار داخل مشکلی ندارند را حذف کردیم تا بتوانند صادرات خود را بهراحتی انجام دهند.
.
.
.
.
.