مهران محجوب نژاد، معاون برنامهریزی شرکت مهندسی بین المللی فولاد تکنیک مطرح کرد:
مصرف ظاهری محصولات فولادی روند کاهشی داشته است
شیوا نیک وظیفه- به اعتقاد معاون برنامه ریزی شرکت مهندسی بین المللی فولاد تکنیک واحدهای معدنی و فولادی با ایجاد کنسرسیونیهای تخصصی در قالب ظرفیتهای موجود فولادسازی، این امکان را دارند که محصولات کیفی را تولید و صادر نمایند.
محجوب نژاد عنوان کرد: امسال پیش بینی تولید شمش فولاد کشور با کاهش روبرو شد که به ۲۷ تا ۲۸ میلیون تن خواهد رسید هرچند که همچنان توانستهایم رتبه دهم تولید فولاد دنیا را حفظ نماییم البته اگر مشکل کسری گاز و برق نبود پیش بینی تولید فولاد کشور را به اندازه ۳۲ میلیون تن داشتیم و امکان تحقق آن نیز در صورت تامین انرژی وجود داشت اما متاسفانه به دلیل این دو چالش محقق نشد.
وی خاطرنشان کرد: عموماً در محصولات بالادستی همچون سنگ آهن، گندله و کنسانتره واردات نداریم اما در محصولات تخت و طویل فولادی واردات انجام میشود که آن هم کاهش داشته است و کمتر از یک میلیون تن در سال است و باید این رقم را هم کاهش دهیم.
معاون برنامه ریزی شرکت مهندسی بین المللی فولاد تکنیک یادآور شد: در حال حاضر میزان مصرف سرانه فولاد در ایران کمتر از ۲۰۰ کیلوگرم رسیده این امر به دلیل کاهش رشد اقتصادی بوده که در نهایت مصرف ظاهری فولاد در کشور را کاهش داده است.
محجوب نژاد افزود: اگر با در نظر گرفتن مصرف داخلی فعلی، صادرات را از ۱۰ و نیم میلیون تن فعلی به ۲۰ میلیون تن برسانیم، در نهایت می توانیم بین ۴۰ تا ۴۲ میلیون تن تولید سالانه فولاد در کشور داشته باشیم که معادل نرخ به کارگیری ۷۴ درصد در افق های پیش رو خواهد بود.
وی تاکید کرد: متاسفانه زیرساختهای انرژی با سرعت توسعه فولاد کشور همگام نبوده است، علاوه بر بحث برق و گاز با توجه به پراکندگی واحدهای فولادی اگر میخواهیم ۵۵ میلیون تن فولاد تولید نماییم باید ۱۰۰ میلیون تن جابهجایی صورت پذیرد که مطابق افق ۱۴۰۴ باید ۲۵ هزار کیلومتر ریل ایجاد میکردیم، متاسفانه سرمایهگذاری در این زمینه بسیار پایین بوده و ۲۳ درصد از برنامه توسعه ریلی کشور تاکنون محقق شده است، ۱۵ میلیون تن نیز حمل ونقل دریایی بوده که مستلزم مکانیزه شدن است که باید در توسعه بنادر ظرفیتسازی به گونهای باشد تا کشتیهای با ظرفیت ۱۵۰ میلیون تن پهلوگیری کنند.
معاون برنامه ریزی شرکت مهندسی بین المللی فولاد تکنیک در آخر گفت: در حال حاضر ذخیره احتمالی سنگ کشور حدود ۵ میلیارد تن است که عیار متوسط آن ۴۵.۵ درصد میباشد باید در نظر داشت که بیشتر ذخایر کشور در عمق است و باید اقتصادی بودن برداشت آن بررسی شود. در تامین کسری سنگ آهن و مواد اولیه باید از صدور مجوزهای مازاد بر توازن زنجیره فولاد جلوگیری شده و توسعه فعالیتهای اکتشافی و افزایش عمق اکتشافات اولویت باشد و همچنین فرآوری سنگ آهنهای کم عیار، باطله و هماتیت موجود در معادن کشور و سرمایهگذاری و خرید معادن سنگ آهن در کشورهای آهن خیز جهان در اقدامات لحاظ گردد.
.
.
.
.
.
.
.
.