سیاهکلی، عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در گفتگو با معدن نامه مطرح کرد:
مشکل تامین پایدار انرژی صنایع با سیاست گذاری درست حل خواهد شد
شیوا نیک وظیفه- نابسامانی ها در بازار فولاد از برخی تصمیمات غیرکارشناسی شده، با کاهش و در نهایت قطع برق فولادی ها در تابستان وقطع گاز در زمستان قوت گرفت البته برخی، از این شرایط استفاده کرده و به افزایش بیشتر قیمت، دامن زدند.
دولت می بایست در تصمیمات این چنینی نگاه همه جانبه می داشت چراکه در هر اقتصادی فارغ از تبعیت هر تفکر اقتصادی، اصل تعادل باید برقرار باشد. به عبارتی در هر بحرانی که پیش می آید دولت ها در تلاشند تا سیاست هایی را در پیش گیرند که در کوتاه مدت فشار کمتری به کل بدنه اقتصاد که ستونهای اصلی آن تولیدکنندگان هستند، وارد نمایند و از طرف دیگر اصل بحران در کوتاهترین زمان ممکن برطرف گردد. در صورتیکه با اقدام وزارت نیرو در راستای قطع برق واحدهای تولیدی فولاد و سیمان، شوک سنگینی در تابستان به این بازار وارد شد و در ادامه با قطع گاز در زمستان دو چندان گردید که قطعا تبعات سنگینی در آینده برای این حوزه خواهد داشت همانطور که در میزان صادرات شرکتها و تولید فولادیها، ماحصل این تصمیم را شاهد بودیم متاسفانه عدم تامین پایدار انرژی هم بر کنترل قیمت و هم سیاستهای صادراتی تاثیر منفی گذاشت.
تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ قطعا هدف گذاری قابل تحسینی است که در صورت تحقق برای کشور یک موفقیت بزرگ محسوب می شود فارغ از برنامه ریزی برای میزان مصرف و ایجاد بازارهای بین المللی، موضوع ایجاد زیرساختها برای دستیابی به این هدف حائز اهمیت است متاسفانه تامین انرژی از مواردی است که به هیچ عنوان همسو و هم سرعت با پیشرفتهای حاصل شده در این حوزه حرکت نکرده است.
لطف الله سیاهکلی، عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در این خصوص عنوان کرد: تامین گاز و برق و همچنین تولید فولاد کشور توامان در سیاست هایی گنجانده می شود که تحت اختیار دولت است. متولیان تامین گاز و برق وابسته به وزارت نیرو و نفت هستند و اکثر تولیدکنندگان فولادی، دولتی و خصولتی، وابسته به وزارت صمت هستند.
نماینده مردم شریف قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی افزود: رفع مشکل تامین پایدار انرژی این واحدها نیازمند هماهنگی چندجانبه در دولت است.
وی تاکید کرد: این مشکل با سیاست گذاری درست حل خواهد شد و در این راستا باید وزارت صمت، نفت و نیرو به توافقاتی برای رفع این چالش برسند.
سیاهکلی خاطرنشان کرد: قطعا مسائل زیرساختی زمانبر است اما در خصوص این موضوع با تقسیم کار درست، مسئولیت پذیری و نوع به کارگیری پتانسیل ها قطعا این مشکلات زودتر حل خواهد شد و به سرانجام خواهد رسید.
عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در مورد افزایش تعرفه گاز برای صنعتگران اظهارداشت: این افزایش برای صنعتگر مشکل ساز می شود و پیش از این در مجلس هم تذکر داده شد که هزینه گاز نباید برای صنعت چند برابر شود زیرا هزینه تولید را بالا می برد.
.
.
.
.
.
.
.
.