صباغ، مدیر اقتصادی و توسعه سرمایهگذاری ایمیدرو مطرح کرد:
محدودیت پروژه های مس و افزایش قیمت این فلز پرکاربرد
مدیر اقتصادی و توسعه سرمایهگذاری ایمیدرو معتقد است ما محدودیت ذخایر برای مس نداریم بلکه محدودیت پروژه داریم.
شیوا نیک وظیفه
صباغ عنوان کرد: مس از قدیم در تولید و تمدن ها کاربرد داشته است و این فلز بعد از نقره به عنوان بهترین رسانا شناخته می شود و همچنین در هدایت دما بهترین و عملا بی رقیب است. حدود ۷۰ درصد مس دنیا در هدایت برق استفاده می شود و فقط ۱۳ درصد مس در حمل ونقل مورد استفاده قرار می گیرد که این بخش در آینده افزایش زیادی خواهد داشت. هر تن مس منجر به تولید ۴۰ خودرو میشود. تحولات فناوری و قوانین مرتبط با کاهش گازهای گلخانهای منجر شد که کشورهای بسیاری دستیابی به هدف کربن خنثی را در برنامه خود بگنجانند. خودروهای برقی نیز در این راستا استفاده میشود که منجر به افزایش مصرف مس در جهان در آینده خواهد شد.
وی با اشاره به پیش بینی ها بر مبنای مازاد تقاضای مس در آینده عنوان کرد: مدیرعامل گلینکور سوییس که یکی از بزرگترین بازیگران دنیا در حوزه تولید و توزیع مس است میگوید قیمتها بایستی تا مرز 15 هزار دلار در تن افزایش یابد تا بتوان معادن جدید مس در نواحی دور افتاده روسیه و آفریقا را پیدا کرد، در غیر این صورت دنیا با کسری عرضه این فلز مواجه خواهد بود.
مدیر اقتصادی و توسعه سرمایهگذاری ایمیدرو تاکید کرد: آمار اکتشافات معادن جدید مس نشان میدهد که علیرغم انتظار رشد تقاضا، از سال 2017 تا به امروز، عملا ذخیره بزرگی در دنیا پیدا نشده است. این موضوع باعث محدودیت عرضه در آینده شده و لذا برخی موسسات از جمله GoldmanSachs پیش بینی خود از قیمت مس طی 4 سال آتی را به مرز 15000 دلار افزایش داده اند.
صباغ خاطرنشان شد: مس دارای موقعیت ویژه است و واردات چین در ماه گذشته ( آوریل ) علیرغم تقاضای داخلی بالا کاهش 11درصدی دارد و دنیا با محدودیت تولید و عرضه مس مواجه شده است، به علاوه حرکت کشورها به سوی مصرف برق و فاصله گیری از سوخت های فسیلی چشم انداز تقاضای سال های آتی مس را روشنتر می کند. این موضوع باعث شده که امروز تعداد بیشتری از موسسات مالی دنیا ،پیش بینی خود از قیمت مس در سال جاری را به افزایش و به بالای ده هزار دلار برسانند ،که باعث اقبال بیشتر خریداران خواهد شد.
صباغ تصمیمات اتخاذ شده در شیلی را بر قیمت مس تاثیرگذار دانست و گفت: لایحه دولت شیلی بزرگترین تولیدکننده مس دنیا در افزایش پلکانی مالیات بر معادن شیلی، مالیات بر سود شرکتهای تولیدکننده مس را افزایش داده و سرمایه گذاری را کاهش میدهد. این موضوع باعث تاخیر در طرحهای توسعه ای مس دنیا و تحریک بیشتر قیمتهای جهانی در آینده خواهد شد. مشکل بزرگتر از کرونا و بحران کارگری در این کشور بوده و به کمبود اسید سولفوریک بر میگردد که بزودی تا 12% از تولید مس این کشور کاسته و قیمت مس جهانی را با التهاب بیشتری مواجه خواهد کرد. در شیلی، اسید سولفوریک توسط پالایشگاهها تولید میشود که فعلا بدلیل کرونا نیمه فعال هستند و تولید تعداد زیادی از واحدهای مس این کشور که به روش الکترووینینگ میباشد و اسید سولفوریک بعنوان ماده اولیه آن است، روندی نزولی دارد. آسیایی ها هم فعلا اسید فروش نیستند و آن را برای صنایع خود، نیاز دارند.
ارائه خدمات درمانی توسط گلگهر به خانوادههای کمبرخوردار روستایی و …
افزایش قیمت جهانی مس متأثر از کاهش موجودی انبارهای جهانی مس …
سعدمحمدی: تولید کاتد و آند، 14 و 18 درصد رشد کرد