فولاد خوزستان مجموعه پیشرو در حوزه تولید
فولاد خوزستان یک صنعت زیربنایی است که ارزآوری قابلتوجهی از محل صادرات فرآوردههای فولادی برای کشور داشته است.
به گزارش پایگاه خبری معدننامه، فولاد خوزستان یک صنعت زیربنایی است که ارزآوری قابلتوجهی از محل صادرات فرآوردههای فولادی برای کشور داشته است. ساخت نیروگاه برق، احداث کارخانه اکسیژن ۴، توسعه فعالیتهای اکتشافی و طرح تولید اسلب عریض از طرحهای توسعه مهم شرکت فولاد خوزستان است.
عملکرد 9 ماهه «فخوز»
سهام «فخوز» یکی از شاخصهای گروه فولادیهاست و معمولا به عنوان یک سهام بنیادی از آن نام برده میشود. با توجه به طرحهای توسعهای و برنامهریزیهای فولاد خوزستان، سهام این شرکت برای افزایش ارزش در بازار سرمایه ظرفیتهای خوبی دارد.
فولاد خوزستان در فصل سوم سال مالی توانسته است به ازای هر سهم 3 تومان محقق کند. سهم سود این شرکت در دو فصل گذشته به ترتیب 1 و 16 تومان سود بوده است. سود 21 تومانی 9 ماهه امسال کاهش 63 درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته دارد. این شرکت در سه فصل ابتدایی امسال به ترتیب فروش های 12,764 ، 11,021 و 12,901 میلیارد تومانی را بر روی کدال قرار داده است. فروش 36,687 میلیارد تومانی امسال رشد 11 درصدی نسبت به میاندوره مشابه سال گذشته نشان می دهد. در شش ماهه سال جاری حاشیه سود شرکت برابر 21% بوده که در فصل سوم به 12% رسیده است. حاشیه سود سال مالی گذشته برابر 33% بوده است.
سود و زیان عملیاتی این شرکت در سه فصل ابتدایی 3,276 ، -180 و 649 میلیارد تومان ثبت شده است. سودعملیاتی 3,746 میلیارد تومانی در 9 ماهه امسال کاهش 67 درصدی نسبت به میاندوره مشابه سال گذشته را نشان می دهد. این شرکت در نهمین ماه سال فروشی برابر 4759 میلیارد تومان داشت و فروش نه ماهه امسال رشد 14% نسبت به مدت مشابه سال گذشته را نشان داد. متوسط فروش سال جاری شرکت برابر با 4162 میلیارد تومان گزارش شده است.
افتتاح ۳۳ طرح زیربنایی در فولاد خوزستان
۳۳ طرح زیربنایی شرکت فولاد خوزستان اخیرا به بهرهبرداری رسید. این طرحها با هزینه ۱۲هزار میلیارد ریال راهاندازی شدند. اجرای این طرحها در پایداری تولید کنونی، بهینهسازی فناوری، افزایش ظرفیت، کاهش پیامدهای زیستمحیطی و پایداری شبکه برق در این شرکت تولیدی موثر خواهد بود.
بر اساس برنامهریزی به عمل آمده این طرحها در راستای دستیابی به تولید پایدار ۴میلیون تُن تولید فولاد در افق ۱۴۰۴ و13.6 میلیون تُن تا سال ۱۴۱۰ است. اشتغالزایی مستقیم برای ۵۰ شرکت در دوره اجرای این طرحها، سهم بیش از ۷۷ درصدی به کارگیری توانمندی شرکتهای داخلی با صرفهجویی ارزی ۳۰ میلیون یورو از دیگر ویژگیهای طرحهایی است که به بهرهبرداری رسید. در صورتی که میزان تولید فولاد در فولاد خوزستان به 13.6 میلیون تُن در افق ۱۴۱۰برسد، سهم تولید فولاد این شرکت در کشور به ۲۵درصد خواهد رسید.
بومیسازی ۲۵هزار قطعه در فولاد خوزستان
فولاد خوزستان بهعنوان دومین تولیدکننده بزرگ فولاد ایران، با تولیدی معادل ۸/ ۳ میلیون تن در سال و بزرگترین صادرکننده فولاد ایران با صادراتی معادل ۲ میلیون تن در سال و ارزآوری ۳درصدی برای کشور، در راستای بومیسازی گامهای بلندی برداشته است. این شرکت بیش از ۲۵هزار قطعه مرتبط با صنعت فولاد را بومیسازی کرده که این میزان بومیسازی همراه با ۷۰۰میلیون یورو صرفهجویی ارزی بوده است. فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۱ برنامه ۱۰۰میلیونیورویی برای بومیسازی را جزو اهداف خود قرار داده بود که نزدیک به ۸۰درصد این برنامه محقق شده است و در این راستا قرارداد بومیسازی قطعات با شرکتهای داخلی و برخی شرکتهای دانشبنیان منعقد شده که نسبت به سال گذشته تاکنون با رشد ۴۰ درصدی همراه بوده است. همچنین فولاد خوزستان در راستای بومیسازی با ۲۰۰ شرکت دانشبنیان قرارداد منعقد کرده است.
نیروگاه فولاد خوزستان
بر اساس توافقی که بین وزارت صنعت، معدن و تجارت با وزارت نیرو انجام شده است، یک نیروگاه هزارمگاواتی در دستور کار فولاد خوزستان قرار گرفته است. برای احداث این نیروگاه تقریبا تمام مجوزهای لازم گرفته شده است. این نیروگاه در قالب یک طرح BOT با یک سرمایهگذاری حدود ۳۵۰میلیون یورویی با یک شرکت داخلی در حال انجام است. کار به پیمانکار ابلاغ شده است و تا سال آینده یکی از واحدهای گازی خود را وارد مدار خواهد کرد و برنامهریزی شده در ۳۰ ماه آینده کل نیروگاه وارد مدار تولید شود.
بهرهبرداری از معدن دولومیت از اولویتهای فولاد خوزستان
بررسی و تحقیقات فنی برای اکتشاف و بهرهبرداری از معدن دولومیت از اولویتهای فولاد خوزستان است. تولید فولاد خوزستان بهواسطه سرمایهگذاریهای متعدد انجامشده، در سال ۱۴۱۰ به ۱۳ میلیون و ۶۰۰هزار تن خواهد رسید. تحقیقات فنی و مهندسی درخصوص معدن دولومیت شهرستان باغملک در راستای تامین نیاز این ظرفیت تولید آغاز شده است. به دنبال تکمیل زنجیره ارزش فولاد (از معدن تا نورد) و با استفاده از ظرفیتهای دروناستانی و همچنین در صورت نتایج مثبت از تحقیقات جهت اکتشاف، در نهایت بهرهبرداری از معدن دولومیت شهرستان باغملک در دستور کار این شرکت قرار خواهد گرفت. پیش از این، دولومیت فولاد خوزستان از خارج استان تهیه میشد. طبق برآورد اولیه، ظرفیت این معدن ۹۰ میلیون تن است. بناست تحقیقات فنی و مهندسی آغاز و تا یک سال آینده بررسی و نتایج جهت بهرهبرداری اعلام شود. در صورت کسب نتایج مثبت از اکتشاف، در کنار بهرهبرداری از معدن، احداث کارخانه فرآوری و نسوز لازم است. اجرایی شدن این پروژه باعث رونق اقتصادی و ایجاد شغل در این منطقه خواهد شد.
فولاد خوزستان و مسئولیت اجتماعی
این شرکت در اجرای مسئولیت اجتماعی خود، پارسال بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال در این استان و به ویژه شهر اهواز هزینه کرده است و بهطور نمونه، ۱۴هزار میلیارد ریال طرح در حوزه حفظ محیط زیست خوزستان تعریف کرده تا میزان آلایندهها در این استان به حداقل برسد. سیاست راهبردی شرکت فولاد خوزستان، همواره حفظ و بهبود محیط زیست بوده و همهساله در تدوین اهداف سالانه و استراتژیهای بلندمدت این شرکت، حفظ محیطزیست و توجه به مسئولیتهای اجتماعی آن به عنوان یک اصل مدنظر قرار داده میشود.
در سال گذشته پنج طرح زیست محیطی با هزینه ۹۵۱ میلیارد ریال تکمیل و وارد فاز بهرهبرداری شدهاند. محوطهسازی اسکرین۷، اجرای شبکه پاکسازی واحدهای گندلهسازی شماره ۱و۲، نصب غبارگیر ۲۰-۰۴در واحد موادرسانی، تامین دو دستگاه ماشین زنبیلکش در بخش فولادسازی و نصب سیستم مهپاش در خروجی مخزن روزانه و تاورهای ۱و۲ واحد احیای شماره ۲، پنج پروژهای بودند که با هدف کاهش انتشار غبار و حفظ محیط زیست به اجرا درآمدند.
کارنامه فولاد خوزستان در بهبود محیط زیست درخشان است و با افزایش تولید از ۵۵/ ۱ میلیون تن به ۸/ ۳ میلیون تن توانست با اصلاح فرآیندهای تولید همپایه با افزایش تولید آلودگیهای محیط زیستی بهویژه گرد و غبار کاهش پیدا کند و از طرفی در راستای اجرای مسوولیتهای اجتماعی حدود ۵۳۰ هکتار فضای سبز در داخل و بیرون شرکت که بیش از ۵ برابر الزامات قانونی است گسترانیده است. همزمان با بهرهبرداری از تجهیزات کنترل آلودگی موجود در سطح شرکت شامل غبارگیرها، تصفیهخانههای فاضلاب بهداشتی و پساب صنعتی، شبکههای پاکسازی سایتها و سایر سیستمهای کنترلی، از سال ۱۴۰۰ تحول چشمگیری در اجرای طرح جامع زیست محیطی فولاد خوزستان ایجاد شد بهطوری که علاوه بر طرحهای اتمام یافته، ۲۴ طرح زیستمحیطی دیگر با هزینه ۱۲۳۰۰ میلیارد ریال در حال اجرا هستند که انتظار میرود از این تعداد ۱۲ طرح تا پایان سال جاری تکمیل شوند.
برای قطع وابستگی به آب خام و صیانت از رودخانهها، این شرکت با وجود برخورداری از مجوزهای لازم برای برداشت آب مورد نیاز و اسکله و تصفیهخانههای اختصاصی، طرح سیستم تصفیهخانه شهرستان شادگان با بودجه ۳۰۰ میلیارد تومان را آغاز کرده که هدف این طرح استفاده شرکت فولاد شادگان از آب تصفیهشده فاضلاب شهری به جای آب خام است.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.