طیبنیا، مدیرعامل فولادمبارکه مطرح کرد: امروز صنعت فولاد به نقطه قوت صنعت کشور مبدل شده است
شیوا نیک وظیفه – به گفته طیبنیا امروز صنعت فولاد به نقطه قوت صنعت کشور مبدل شده است و می توان گفت در تحریم های چند سال اخیر، اگر فولاد مبارکه در صنعت کشور حضور نداشت اقتصاد کشور نمی توانست کمر راست نگه دارد.
مدیرعامل مجتمع فولاد مبارکه تأکید کرد: آنچه امروز در صنعت فولاد با آن مواجهیم در سایر صنایع هم مشهود است و این بدان معناست که تمامی مشکلات و راه حل های آن به سایر صنایع قابل تعمیم است.
وی در ادامه گفت: امروز صنعت فولاد به نقطه قوت صنعت کشور مبدل شده است و می توان گفت در تحریم های چندسال اخیر، اگر فولاد مبارکه در صنعت کشور حضور نداشت اقتصاد کشور نمی توانست کمر راست نگه دارد. این صنعت در خودکفایی اقتصاد کشور بسیار نقشآفرین بوده است و صنعتی که پیچ و مهره آنهم وارداتی بود، تبدیل به یک صنعت خودکفا شده است.
طیب نیا یادآور شد: رشد صنعت فولاد بیش از رشد متوسط صنایع دیگر کشور است و با احتساب سایر بخشهای زنجیره فولاد ما رشد حدود 10 درصدی راداریم. از طرفی سهم 4.5 درصدی صنعت فولاد در تولید ناخالص داخلی نشاندهنده سهم بالای این صنعت در رشد کشور است.
مدیرعامل فولاد مبارکه عنوان کرد: صنعت فولاد کشور به حمایت نیاز دارد، امروز حتی عراق هم تمام تمرکز و حمایت خود را برای صنعت نهچندان بزرگ فولاد خود معطوف کرده و متأسفانه ما هنوز در کشور به این هوشمندی نرسیدهایم. ما امروز در عرصه بینالملل جایگاه بزرگی داریم. رشد این صنعت از رشد متوسط سایر صنایع بیشتر بوده است. ما بالای ۱۰ درصد رشد را در این زنجیره داشتیم که بسیار بیشتر از رشد متوسط حدوداً ۲-۳ درصدی سایر صنایع است.
وی تأکید کرد: برای اینکه همه برنده باشند نگاه ما باید ملی باشد و استانها هرکدام جداگانه اقدام نکنند و بپذیریم داشتن یک زنجیره کامل، تنها در یک نقطه از کشور، به صلاح کشور نیست. یکی از راهکارهای رفع چالشها ادغام برخی شرکتهای فولادی است. بیش از ۲۰۰ شرکت فولادی در کشور داریم که بیشتر آنها زیر ۵۰۰ هزار تن ظرفیت تولید دارند. تنها در سال۱۴۰۲حدود ۲۰ میلیون تن مجوز صادرشده که مجموع مجوزهای صادره را از مرز ۱۵۰ میلیون تن عبور داده است و مشخص نیست که این حجم از مجوزها به چه دلیل صادرشده است و صنعت فولاد را با مشکلات عظیمی مواجه میکند.