آقاجانلو تاکید کرد:
ضرورت بازگشت ایمیدرو به اساسنامه برای چابک سازی و حمایت مؤثر از پروژه های معدنی و بخش خصوصی
محمد آقاجانلو، رئیس هیئت عامل ایمیدرو، در همایش نکوداشت روز ملی معدن که ۵ خرداد ۱۴۰۴، در محل دائمی نمایشگاه های بینالمللی تهران برگزار شد، با اشاره به توسعه نیروگاه های برق در صنایع معدنی اظهار کرد: از سال ۱۴۰۰ تاکنون، تفاهم نامه تأمین برق صنایع معدنی از ۱۰ هزار به ۱۷ هزار مگاوات افزایش یافته است.
به گزارش پایگاه خبری معدن نامه، تاکنون عملیات اجرایی ۹۱۰۰ مگاوات آغاز شده و بیش از ۲۴۰۰ مگاوات نیز به بهرهبرداری رسیده است. تا پایان امسال ۷۰۰ مگاوات دیگر وارد مدار خواهد شد. این آمار ذیل ماده ۴ راهاندازی شدهاند، پیش از این نیز ۲۱۰۰ مگاوات توسط صنایع احداث شده بود.
به گفته وی، مجموع نیروگاههای ساخته شده توسط صنایع بزرگ معدنی کشور هماکنون به بیش از ۵ هزار مگاوات رسیده و امیدواریم با همکاری وزارت نیرو و نفت این پروژهها هم به لحاظ اقتصادی جذاب باشد و هم به بخش صنایع مرتبط تخصیص داده شود.
در خصوص تأمین گاز، آقاجانلو به اهمیت این موضوع برای صنایع معدنی، بهویژه صنعت فولاد اشاره کرد و گفت: برای تأمین پایدار گاز، دو میدان گازی در دستور کار قرار دارد؛ یکی میدان گازی مدار که مجموعه فولاد مبارکه روی آن کار میکند و دیگری میدانی است که وزارت نفت قول راهاندازی آن را داده و قرار است ده کنسرسیوم معدنی و صنایع معدنی در آن مشارکت داشته باشند.
همچنین در میدان گازی کیش، فاز نخست آماده بهرهبرداری است و تنها انتقال گاز به مخزن طبیعی در منطقه ویژه پالایشگاه سرخون باقی مانده است؛ این مخزن ظرفیت تأمین ۱۵ میلیون متر مکعب گاز را دارد که معادل حدود ۳۰ درصد مصرف کل صنعت فولاد کشور (۴۵ میلیون مترمکعب) است و میتواند نگرانی ها درخصوص قطعی گاز را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
در حوزه زیرساخت، آقاجانلو با تأکید بر پیشتازی بخش معدن در احداث جاده های معدنی، خطوط انتقال و سایر زیرساختها گفت: ارتقای بهرهوری و بهبود راندمان با همکاری دانشگاهها، صنایع بزرگ و شرکای خارجی در دستور کار است تا تنوع منابع انرژی و بهینهسازی مصرف محقق شود.
وی در خصوص صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی گفت: صندوق بیمه مهمترین نقش را در حمایت از بخش خصوصی از مرحله اکتشاف تا بهرهبرداری دارد و به ویژه در تأمین ماشین آلات معدنی همکاری جدی داشته است. با افزایش سرمایه صندوق، انتظار میرود نقش حمایتی آن پررنگتر شود و در پروژه واگذاری ۲۷۰ پروانه اکتشافی نیز بیمهگری این صندوق بسیار اثرگذار خواهد بود.
در پایان آقاجانلو به موضوع چابکسازی صندوق بیمه و شرکت ایمیدرو اشاره کرد و افزود: اساسنامه صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیت های معدنی و ایمیدرو، ظرفیتهای مترقی و خوبی دارد اما قوانین و مقررات سنوات اخیر، از سرعت و چابکی مجموعه ایمیدرو و شرکتهای تابعه کاسته است.
وی تأکید کرد که جهش و افزایش اثربخشی نهادهای زیرمجموعه ایمیدرو تنها در صورت بازگشت به اساسنامه اصلی این سازمان محقق خواهد شد و با شرایط فعلی، تحقق چنین تحولی ممکن نیست.
معدن مدیا