در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی مطرح شد؛
ضرورت ایجاد نیروگاه تولید برق توسط واحدهای صنعتی و تولیدی
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز اظهار کرد: امسال نیز مانند سالهای قبل بحث کمبود برق بهدلیل گرمای بیش از اندازهی هوا مطرح است و با افزایش مصرف برق، واحدهای صنعتی از جمله فولاد و صنایع غذایی با مشکلات زیادی مواجه میشوند.
به گزارش پایگاه خبری معدننامه به نقل از ایلنا، محمد کلامی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی، در هشتاد و هفتمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی که در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز برگزار شد، بر ضرورت ایجاد نیروگاه تولید برق توسط واحدهای صنعتی و تولیدی دارای توان مالی بالا تاکید کرد. اظهار کرد: کارگروهها و جلسات زیادی با حضور استاندار آذربایجان شرقی برگزار شده است و تمام تلاش ما بر عدم قطعی واحدها و رسیدن کمترین آسیب به واحدها است.
وی ادامه داد: مدیریت برق تاکنون برعهده استان بود و نهایت سعی میکنیم مدیریت در استان باقی بماند.
وی افزود: گلایه ما از بعضی واحدها است که بهرغم توانایی مالی و امکاناتی برای ایجاد نیروگاه و با اینکه بعد از استقرار تیم مدیریتی استان در دولت جدید چندین جلسه در این خصوص برگزار شده، تاکنون اقدامی نکردهاند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد: تمام تلاش ما بر این است که واحدهای با مصرف بالای هفت مگا، نسبت به ایجاد نیروگاه اقدام کنند و بههیچ عنوان نباید واحدهای با توان پایین با واحدهای با توان بالا را یکسان نگاه کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما منافع خود را جدا از منافع فعالان بخش خصوصی نمیبینیم و موفقیت شما به منزلهی موفقیت ما است.
کلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دستاوردهای سفر رئیس جمهوری به استان گفت: اعتباری بالغ بر ۲۳ همت و ۱۸ همت نیز در قالب تسهیلات برای قسمتهای مختلف عمرانی، گردشگری، دانشبنیان و … اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: اعتبارات فوق دو ساله بوده و تاثیرات زیادی در رونق اقتصادی استان خواهد داشت و ما همواره پشتیبان و تسهیلگر اقدامات بخش خصوصی هستیم.
متضرر شدن واحدهای صنعتی و تولیدی از افزایش میزان مصرف و قطعی برق
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز نیز طی سخنانی اظهار کرد: امسال نیز مانند سالهای قبل بحث کمبود برق بهدلیل گرمای بیش از اندازهی هوا مطرح است و با افزایش مصرف برق، واحدهای صنعتی از جمله فولاد و صنایع غذایی با مشکلات زیادی مواجه میشوند.
یونس ژائله ادامه داد: وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در جلسهی قبل اشاره کرد که چرا تبصرهی ۱۵ قانون بودجه در آذربایجان شرقی مورد استفاده قرار نمیگیرد در حالیکه سایر استانها از این تبصره نهایت استفاده را میکنند.
وی گفت: در تبصرهی ۱۵ قانون بودجه آمده است«تعرفهی سوخت نیروگاههای خود تأمین که با تایید شرکتهای تابع وزارت نفت دارای شمارشگر جداگانه باشند، یا بنا بر اعلام وزارت نیرو اقدام به تحویل تمام یا بخشی از برق تولیدی خود به شبکهی سراسری میکنند، بهمیزان سوخت مصرفی برای برق تحویل شده به شبکه در ساعت اوج مصرف معادل تعرفه سوخت نیروگاهی براساس متوسط بازدهی نیروگاههای حرارتی سال ۱۳۹۹ تعیین میشود».
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز تاکید کرد:این قانون بسیار خوبی است که اگر یک کارخانه بتواند نیروگاه ایجاد کند، علاوه بر تأمین برق مورد نیاز خود، مازاد برق تولید شده را نیز در اختیار شبکهی سراسری قرار دهد.
وی در ارتباط با مشکلات بحث مالیات بر ازرش افزوده نیز گفت: متاسفانه بازار ایران از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده خودداری میکند که ضربهی نهایی این موضوع به تولید کننده وارد میشود و میبایست صندوق مکانیزهای شکل گرفته و این روند اصلاح شود؛ چرا که اصلا منطقی نیست واحدهای تولیدی بابت پولی که نمیگیرند، جریمه شوند.
در این نشست «محدودیت های تامین برق صنایع استان در فصل تابستان ۱۴۰۱» بهعنوان موضوع پیش از دستور و بررسی «جرایم مربوط به تقسیط بدهیهای مالیات بر ارزش افزودهی فعالین اقتصادی استان»، «عدم ضرورت استفاده از موسسات حسابرسی در ارائه صورتهای مالی» و «عدم اجرای بند (ک) تبصره (۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ با موضوع “مدیریت تبعات احتمالی انتشار اوراق مالی اسلامی در بازارهای پول و سرمایه کشور”» بهعنوان دستور این جلسه مورد بحث و گفتوگو قرار گرفت.
.
.
.
.
.
.
.
.