دکتر زرندی، معاون طرح و برنامه وزارت صمت مطرح کرد:
صنعت فولاد در گذر از تحریم های سال گذشته سهم ویژه داشت/ وزارت نیرو نمی تواند بگوید شرایط فعلی قابل پیش بینی نبود
معاون طرح و برنامه وزارت صمت، معدن و صنایع معدنی به ویژه صنعت فولاد را از عوامل اصلی گذر از تحریم ها در سال گذشته عنوان کرد.
شیوا نیک وظیفه
سعید زرندی اظهار داشت: به جرئت می توان گفت سال گذشته صنایع معدنی کمک کرد تا ایران تحریمهای سنگین کشور را پشت سر گذاشت که فولاد در آن سهم ويژه ای داشته است.
وی افزود: ۱۲درصد از سهم ارزش افزوده بخش صنعت در اختیار صنعت فولاد است. سال 99 در مجموع برای صنعت فولاد سال خوبی بود، هرچند که مشکلات در حوزه صنعت زیاد بود و حتی سه ماهه ابتدایی امسال هم با رشد تولید همراه بود.
معاون طرح و برنامه وزارت صمت خاطرنشان کرد: امسال هدف گذاری ادامه روند رشد تولید همچنان سال گذشته بود که تابستان امسال با چالش برق مواجه شدیم که افت در تولید را در انتهای این فصل شاهد خواهیم بود. در حال حاضر هم نگران زمستان هستیم که برای آن چاره ای اندیشیده شود.
این مقام مسئول تاکید کرد: ما در برنامه تولید، پیش بینی ها را از میزان مصرف گاز و برق اعلام کرده و به مراجع ذی ربط اعلام کرده بودیم و نمی توان گفت شرایط فعلی قابل پیش بینی نبود.
وی افزود: طبق مطالعات و بررسی ها برای تولید 55 میلیون تن فولاد در افق 1404 به میزان 5 هزار مگاوات کمبود برق داریم.
زرندی در ادامه به افزایش ظرفیت های ایجاد شده در زنجیره فولاد اشاره کرد و گفت: ظرفیت تولید کنسانتره آهن به ۶۲.۸ میلیون، گندله آهن به ۶۶.۷ میلیون، آهن اسفنجی به ۳۶.۴ میلیون و شمش فولادی در سال گذشته به ۴۲ میلیون تن رسیده است. متاسفانه هفته ای ۲۳۵ میلیون دلار به سبب قطعی برق عدم النفع داشته ایم که البته این عدد با احتساب قطعی برق در شرکت های ۱۰۰درصد خصوصی، افزایش نیز خواهد یافت.
معاون طرح و برنامه وزارت صمت تشریح کرد: در سال گذشته حدود ۳۰ میلیون تن فولاد خام در کشور تولید شد و تا سال ۱۴۰۴ قرار است به ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تنی فولاد خام دست پیدا کنیم که با توجه به ظرفیت های در حال احداث، هدف فوق محقق خواهد شد که البته باید تاکید کرد توسعه این برنامه ها نیازمند همکاری دوجانبه وزارتخانه صنعت معدن و تجارت و نیرو است.
سعید زرندی عنوان کرد: به دنبال افزایش سرمایه گذاری باشیم و این موضوع باید در سیاستهای کلان کشور لحاظ شود. ما شرکتهای بزرگ و برتر را شناسایی کردیم و با توجه به اینکه شرکتها عدم النفع بالایی به سبب قطع برق دارند، بهتر است خودشان در موضوع برق سرمایه گذاری کنند. با این برنامه 10 هزار مگاوات به کمک تامین برق خواهیم آمد و به این سمت حرکت می کنیم که خود صنعت قدمی برای تامین برق خودش بردارد هرچند که مطالباتی هم از وزارت نیرو داریم.
وی در آخر گفت: امیدواریم سال آینده چالش برق بدین شکل به بدنه صنعت فولاد کشور آسیب نزند.
.
.
.
.
.
.