صالحی، مدیر خرید ذوب آهن اصفهان مطرح کرد:
صنعت فولاد در مسیر از دست دادن تمام مزیتهای تولید
شیوا نیک وظیفه- به گفته مدیر خرید ذوب آهن اصفهان باید به این موضوع که چرا شرکت فولاد مبارکه، ذوب آهن اصفهان و مجتمع فولاد خراسان در ظرفیت کامل تولید نیستند، توجه شود.
صالحی عنوان کرد: توسعه فولاد مشروط به ایجاد توازن است در غیر این صورت و با وجود چالشهایی چون زیرساخت، تامین انرژی، حملو نقل شرایط برای ایجاد این توازن سخت خواهد بود. توسعه متوازن صنعت فولاد در گذشته مبتنی بر انرژی ارزان، نیروی کار ارزان و دسترسی به مواد اولیه و معادن غنی بوده اما در حال حاضر در حال از دست دادن تمام این مزیتها هستیم.
وی گفت: امروز تصمیمگیران و سیاستگذاران روش کوره بلند را برای ساخت فولاد قبول ندارند و به استفاده از گندله، کنسانتره و آهن اسفنجی توصیه میکنند که باید دانست در روش کوره بلند ما نه تنها از گاز یارانهای استفاده نمیکنیم، بلکه با سوزاندن کک و بازگشت گاز فرآیندی به نیروگاه، برق مصرفی مورد نیاز را تولید میکنیم. به عبارت دیگر، در روش غیر کورهبلند، عملاً گاز و برق یارانهای را به جای فولاد صادر میکنیم.
صالحی اظهار داشت : اگر ذوب آهن اصفهان دغدغه تامین مواد اولیه نداشته باشد ، می تواند بیش از گذشته محصولات مورد نیاز کشور از جمله ریل را تولید کند که در توسعه زیرساختهای حمل و نقل ریلی نقش مهی دارد .
معاون خرید ذوب آهن اصفهان در خصوص تامین مواد اولیه این شرکت اظهار داشت: متاسفانه در تامین مواد اولیه همچنان مشکلات عدیدهای وجود دارد و هنوز اقدامی در جهت تأمین پایدار مواد اولیه انجام نشده است.
محمدجعفر صالحی گفت: ذوب آهن نه از یارانه انرژی سهمی دارد و نه از مواد اولیه؛ لذا شرایط تأمین مواد اولیه ذوب آهن بسیار شکننده است.
بررسی خروجی سامانه کاداستر
معاون خرید ذوب آهن اصفهان گفت: سال گذشته ما بیش از ۱.۵ میلیون دلار در بنادر دموراژ دادیم. ذوب آهن در سال گذشته هزینه بسیاری صرف دموراژ در بندرعباس کرده است که حاصل نبود امکانات لازم در آنجاست.
صالحی با اشاره به پهنههای اکتشافی در کشور گفت: در سامانه کاداستر ۵۰ درصد مساحت کشور بهصورت موزاییکی مشخص شده که باید خروجی آن بررسی شود.
.
.
.
.
.
.