بازار تحت تاثیر آمدن ترامپ، کاهش تولید و بازار توافق ارزی
هفته گذشته قیمت شمش ثابت ماند تقاضای نگران از آینده باعث فروش اکثر محموله ها در بورس شد در حالیکه قیمت شمش در بازار پایین تر از بورس بود؛ همچنین به علت مشکل عرضه قیمت میلگرد کمی بهبود یافت.
شیوا نیک وظیفه: اگر برق و گاز فرصت بدهد آینده صادرات شمش و اسلب از طریق ترکیه و عراق می تواند برای بازسازی سوریه در دسترس باشد.
تحریم های احتمالی آمریکا علیه چین هم فرصتی است برای چینی ها و با فرصت شناس می شود خدمتی به صنعت فولاد کرد چرا که چینی ها محققاً مستقیم یا غیر مسقیم در بازسازی این دو منطقه دخیل خواهند شد، اما مشکل عمده مساله تامین گاز و برق صنایع است حجم کلی تولید بیش از ۴۰ درصد کاهش یافته، بسیاری از واحدها نیمه تعطیل هستند این به معنای افزایش هزینه تولید، عقب افتادن اقساط واحدها و بالطبع افزایش هزینه تامین مالی است.
در شرایطی که مصرف به حداقل خود رسیده و صادرات با مشکل تقاضا و افت قیمت روبروست، تهدید آمدن ترامپ هم سرمایه گذاری در ساخت و ساز را کاهش داده، بنابراین علیرغم افت تولید، تقاضا هم پایین آمده و محصول نهایی خریدار ندارد. بنابراین تولید کننده اگر هم موفق بشود بازهم سودی عایدش نخواهد شد و فقط میتواند خوشحال باشد که تولید کرده است.
فعالان بازار در فضای موجود به انتظار می مانند تا نتیجه آمدن ترامپ، افزایش نرخ نیما به توافقی و کاهش تولید را ببیند محققاً واحدهایی که سرپا میمانند با این قیمت ها ادامه نخواهند داد.
هفته پیش از آن نیز در بازار مقاطع شمش ثابت ماند و تقاضای مقاطع هم راکد بود، هرچند که تولیدکنندگان شمش تلاش میکردند بازرگان ها به بورس باز گردند ولی مدیران بورس بین تولید کنندگان شمش و نورد کارها ماندند.
کاهش ۳۶ درصدی صادرات شمش
اگر بازرگان ها امکان خرید شمش را داشتند، تولید قراردادی بسیاری از نوردکارها دنبال می شد، رقابت عرضه شمش هم اجازه بالا رفتن قیمت در بازار را نمی دهد، در حالیکه شمش در بورس بالا خواهد رفت بخصوص عرضه های اعتباری به کمک تولید کنندگان شمش می آید.
صادرات شمش ۳۶ درصد و اسلب ۱۶ درصد کاهش یافته، دولت با محدودیت در بورس به مشکل این بخش فشار می آورد. تجربه نشان داده هر زمان صادرات نزولی بوده قیمت در بورس بالا رفته است.
در بازار جهانی هم قیمت نفت بالا رفته و به ۸۰ دلار رسیده، البته ناشی از مسایل سیاسی است و ریشه در افزایش تقاضا ندارد.
قیمت سنگ آهن بهبود یافته ولی دلیل آن افزایش تقاضای چین به دلیل نزدیکی سال نو چین است، قیمت شمش در بازارهای جهانی به علت رقابت چینی ها تا ۲۰ دلار افت کرده، احتمالاً به دلیل نیاز بعضی کارخانه های چین برای نقدینگی این روند ادامه یابد، افت تقاضا در ورق مورد مصرف اروپا شدیداً محسوس است که آن هم باعث تنزل قیمت ورق شده است،
بازشدن بازار سوریه و اتمام جنگ در غزه به معنای افزایش تقاضای فولاد برای این دو کشور ویرانه است بنابراین انتظار میرود شش ماهه دوم سال آینده بازار فولاد جهان تغییر چشم گیر داشته باشد.