مدیرعامل کارخانه طلای صدر تفتان اعلام کرد؛
تولید ۱۱ تن شمش طلا تا سال ۱۴۰۹/گام بلند «تاصیکو» در مسیر تحول سیستان و بلوچستان
مدیرعامل کارخانه طلای صدر تفتان از افزایش ظرفیت تولید شمش طلا به ۱۱ تن در سال تا ۱۴۰۹خبر داد.
آیلین سیروس: نشست خبری مدیرعامل شرکت طلای صدر تفتان با حضور اصحاب رسانه، صبح چهارشنبه، ۵ دیماه ۱۴۰۳، در محل کارخانه واقع در استان سیستان و بلوچستان برگزار شد.
جواد ماهر با اشاره به اینکه هم اکنون ظرفیت کل شمش تولید طلای کشور ۱۰ تن است خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۹ ظرفیت تولید این مجموعه تا ۱۱ تن شمش طلا خواهد رسید که تحولی بزرگ در این صنعت است.
وی بیان کرد: شرکت طلای تفتان یکی از زیر مجموعههای صدر تامین (تاصیکو) است که از سال ۱۴۰۱ ساخت کارخانه آن آغاز شده و به زودی به ظرفیت اسمی خواهد رسید. این کارخانه به ظرفیت تولید ۵۰۰ کیلوگرم طلا و ۵۰۰ کیلوگرم نقره در سال آغاز به کار کرده و امیدواریم طی یک سال آینده ظرفیت آن دو برابر شود.
به گفته ماهر فاز دوم کارخانه طلای تفتان که در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار احداث شده، از ابتدا با رویکرد توسعهپذیری طراحی شده است؛ این پروژه تا سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری میرسد و ظرفیت تولید سالانه ۱۰۰۰ کیلو شمش طلا خواهد بود. این پروژه، بهویژه در استان سیستان و بلوچستان که از نظر صنعتی کمتر توسعهیافته است، گامی اساسی در جهت توسعه پایدار خواهد بود. شرکت صدر تأمین، علاوه بر اهداف اقتصادی، با سرمایهگذاری در این منطقه به دنبال ایجاد زیرساختهای بلندمدت برای توسعه شرق کشور است.
ورود طلای تفتان تا دو ماه آینده به بورس
یکی از مهمترین اخبار این نشست خبری، ورود طلای تفتان به بورس بود که جواد ماهر با اشاره به برنامههای این شرکت در فازهای توسعهای برای رسیدن به تولید ۱۱ تن شمش طلا تا سال ۱۴۰۹ گفت: طلای تفتان طی دو ماه آینده وارد بورس خواهد شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر، تمامی سهام شرکت بهصورت غیرمستقیم متعلق به ۳۲ هزار بازنشسته کشور است گفت: بخشی از سهام آن به پرسنل و عموم مردم عرضه خواهد شد.
هلدینگ تاصیکو به دنبال توسعه پایدار استان سیستان و بلوچستان
بر اساس این گزارش هلدینگ تاصیکو به دنبال توسعه پایدار استان سیستان و بلوچستان است و این استان ظرفیتهای زیادی در موضوع معادن دارد که میتواند اقتصاد آن را متحول کند.
ماهر یکی از اولویتهای اصلی هلدینگ را رعایت مسائل زیست محیطی بیان کرد و افزود: خوشبختانه تاکنون هیچ آلایندگی در این شرکت نداشتهایم.
وی افزود: رعایت الزامات زیستمحیطی یکی از اولویتهای اصلی این پروژه بوده و از سوی مدیریت صدرتامین بهطور مداوم پایش میشود. تاکنون هیچگونه آلایندگی محیطزیستی گزارش نشده است و طراحی کارخانه بهگونهای انجام شده که از بروز آلودگی در آینده جلوگیری کند.
وی در خصوص نیروهای بومی شرکت گفت: هم اکنون ۹۵ درصد پرسنل این مجموعه بومی با میانگین سن ۲۲ سال هستند که این موضوع در بین کارخانجات کشور منحصر به فرد است. همچنین آموزش در این مجموعه در بهترین و بالاترین کیفیت انجام میشود. علاوه بر آن بالاترین استاندارد شرکتهای کشور در بهترین فرایندها در اینجا اجرایی میشود.
مدیرعامل شرکت طلای صدر تفتان با بیان اینکه این کارخانه از استانداردهای برتر ملی در تمام فرآیندهای خود استفاده میکند بیان کرد: شرکت طلای صدر تفتان، با بهرهگیری از تیمی جوان و پویا، در تلاش است به الگویی برای سایر مناطق کشور، بهویژه استان سیستان و بلوچستان، تبدیل شود. همچنین، توجه ویژهای به مدیریت و انتقال دانش شده است تا فاصله موجود در این حوزه کاهش یابد و شرکت به جایگاهی ایدهآل در صنعت معدن و فلزات گرانبها دست یابد.
وی با اشاره به اینکه معدن طلای این کارخانه دارای ذخیرهای بالغ بر ۱۰۰ میلیون تن کلوخه طلا با عیار 2ppm است گفت: علاوه بر طلا، نقره نیز همراه کلوخه معدنی یافت میشود و کیفیت آن حتی از طلا نیز بالاتر است. عناصر دیگری نیز در کلوخه موجود هستند که در حال حاضر در مرحله آزمایش و بررسی قرار دارند. تلاش بر این است که از این عناصر نیز استفاده بهینه شود.
ماهر افزود: همچنین در مورد آرسنیک و دیگر مواد همراه کلوخه، شرکتهای داخلی چندین پیشنهاد ارائه دادهاند که در حال بررسی است و نهایت تلاش بر این است که در این زمینه از ظرفیتهای داخلی استفاده شود.
وی با اشاره به حوزه ایمنی معدن گفت: تمامی الزامات HSE بهطور کامل رعایت میشود و سازمان محیط زیست دائماً وضعیت فرآیندها، رطوبت و میزان آرسنیک را پایش میکند. در مرحله نهایی تولید، دستگاه فیلتر پرس حدود ۸۰ درصد رطوبت، شامل آرسنیک، را جذب میکند و باقیمانده گل، با رطوبتی حدود ۲۰ تا ۱۷ درصد، در یک دپوی موقت ذخیره میشود. هنگامی که رطوبت به کمتر از ۸ درصد کاهش یافت، این مواد به بخش باطله منتقل میشوند. این فرآیند، کاملاً کنترلشده است و هیچگونه نفوذی به آبهای سطحی وجود ندارد. میزان آلایندگی نیز بهطور مستمر توسط آزمایشگاههای مستقل اندازهگیری و گزارش میشود.
آب دریای عمان به طلای تفتان می رسد
بر اساس این گزارش مدیرعامل شرکت طلای تفتان درخصوص خط انتقال آب دریای عمان به خراسان یادآور شد: توافقات اولیه انجام شده و مذاکرات نهایی در حال اجراست و امیدواریم شرکت طلای تفتان نیز بتواند از این ظرفیت استفاده کند.
ماهر تاکید کرد: تکنولوژی این کارخانه کاملاً بومی است و با استفاده از فناوری Zadra، تمامی فرآیندها در داخل کشور بومیسازی شدهاند. هیچ مشاور یا تجهیز خارجی در این پروژه استفاده نشده است. نتایج فرآیندها نشان میدهند که هیچ هدررفت طلا و آلایندگی محیطی وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت طلای صدر تفتان تاکید کرد: تمامی تجهیزات این کارخانه داخلی هستند و هیچ تجهیزی از خارج وارد نشده است. این تجهیزات، با تلاش شرکتهای دانشبنیان داخلی ساخته شدهاند و بسیاری از آنها برای نخستین بار در ایران ساخته شدهاند و بعضی از این تجهیزات دیگر تبدیل به تجهیزات معمول و عادی در صنعت شدهاند؛ بهعنوان مثال، در حوزه کمپرسورها، تجهیزات به سطحی رسیدهاند که دیگر جزو فناوریهای پایه و عادی محسوب میشوند.
به گفته ماهر با همکاری پارک علم و فناوری استان، از ظرفیتهای نخبگان و محققان استان بهرهبرداری شده است.