اخبار ویژهصنایع معدنیفولاد

ورود صنعت فولاد به سرمایه‌ گذاری در میادین گازی برای خودتامینی انرژی

به گزارش پایگاه خبری معدن نامه، سعید زرندی با اشاره به امضای قرارداد و اجرای طرح توسعه میدان گازی «مدار» که با هدف کاهش ناترازی گاز در صنایع کشور منعقد شده است، اظهار داشت: با اجرای این قرارداد، روزانه ۱۳ میلیون مترمکعب گاز و ۴۰ هزار بشکه میعانات گازی تولید خواهد شد.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین گلوگاه‌هایی که این روزها به سدی در برابر تولید تبدیل شده و در عمل صنایع را از کار انداخته، موضوع ناترازی انرژی است. این موضوع در تمام فصول سال به نحوی گریبان‌گیر تولیدکنندگان است و امروزه به خاطر کمبودهای مختلفی که در تولید، انتقال و مصرف انرژی شاهد آن هستیم برق در تابستان و گاز در زمستان با محدودیت در اختیار صنایع قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: بسیاری از صنایع، برای تولید وابستگی جدی به انرژی دارند و برخی از صنایع نظیر صنعت فولاد که از جمله صنایع مادر کشور بوده و نام جمهوری اسلامی ایران را در بین ده کشور برتر دنیا مطرح کرده‌اند امروز با قطعی گاز و برق مواجه است.

توسعه میادین گاز برای خودتامینی انرژی

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با بیان اینکه فولاد به دنبال خودتأمینی انرژی است به طرح توسعه میادین گاز ورود کرده است، گفت: صنایعی همچون صنعت فولاد، تأمین‌کننده بخش قابل توجهی از درآمد کشور به صورت مستقیم و بسترساز برای صنایع دیگر هستند و از خروج ارز به میزان قابل توجهی جلوگیری می‌کنند.

وی عنوان کرد: چنین موانعی برای ایران که در بخش انرژی‌ های تجدیدناپذیر در شمار رتبه‌ های برتر دنیاست به‌هیچ وجه به نفع صنایع داخلی نیست و به همین خاطر مجموعه صنعت، به‌دنبال پر کردن خلأهای موجود هستند تا سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده بیش از این معطل نماند.

زرندی با بیان اینکه گروه فولاد مبارکه در بخش انرژی طی سال‌های گذشته توانسته نیروگاه سیکل ترکیبی خود را راه‌اندازی کند، گفت: در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر نیز بخشی از نیروگاه خورشیدی وابسته به این گروه آماده بهره‌برداری شده است.

وی عنوان کرد: در بخش تأمین گاز این گروه صنعتی طی سال‌های گذشته با عقد تفاهم‌نامه با وزارت نفت، برنامه‌ریزی‌های متعددی را برای سرمایه‌گذاری در میادین گازی انجام داده تا به رفع ناترازی در کشور کمک کند. این برنامه‌ریزی‌ها در شرایطی انجام می‌شود که به خاطر قطعی‌های مکرر گاز در فولاد مبارکه از سال ۱۴۰۰ تاکنون، تولید بیش از ۵.۵ میلیون تن آهن اسفنجی از دست رفته و عدم‌النفع قابل توجهی را برای ذی‌نفعان شرکت به همراه داشته است.

تلاش برای تولید آهن اسفنجی به میزان کافی

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با اشاره قرارداد بین فولاد مبارکه با شرکت ملّی نفت ایران گفت: با این قرارداد درصدد هستیم تا محدودیت‌ها برای این شرکت بزرگ صنعتی که به عنوان بزرگترین تولیدکننده فولاد در غرب آسیا و شمال آفریقا شناخته می‌شود کمتر شده و آهن اسفنجی مورد نیاز آن به میزان کافی تولید شود.

وی تصریح کرد: این سرمایه‌گذاری فقط با هدف تأمین انرژی برای این گروه بزرگ صنعتی انجام نشده و در سال‌های آتی برکات زیادی ازجمله استخراج میعانات گازی و فرآورده‌های آن خواهد داشت.

زرندی این سرمایه‌گذاری را یکی از ده‌ها پروژه سرمایه‌گذاری فولاد مبارکه در حوزه انرژی و نشان‌دهنده عزم جدی آن برای سرمایه‌گذاری هوشمندانه در صنعت و اقتصاد کشور دانست.

 مراسم امضای قرارداد طرح توسعه و بهره برداری از میدان گازی روز گذشته توسط فولاد مبارکه و با کارفرمایی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران و در قالب مشارکت با شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (اویک) به امضا رسید.

عملیات توسعه میدان گازی «مدار» با سرمایه‌گذاری ۶۰۰ میلیون دلاری کلید خورد این پروژه با هدف افزایش تولید روزانه گاز تا سقف ۱۳ میلیون متر مکعب استاندارد و تولید ۴۰ هزار بشکه در روز میعانات گازی به مدت ۲۰ سال است.

میدان گازی مدار که در عسلویه قرار دارد، با میزان در جای ۸.۹ تریلیون فوت مکعب و نسبت میعانات به گاز ۸۸ بشکه در هر میلیون فوت مکعب، یکی از ظرفیت‌های ارزشمند کشور برای تأمین انرژی پایدار است.ایرنا

منبع خبر: جواهری آریا کد خبر: 107590
گزارش خطا
سلب مسئولیت و قوانین انتشار خبر
منبع خبر «جواهری آریا» است و معدن‌نامه در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 107590 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 0989121302339 پیامک بفرمایید. با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه معدن‌نامه مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بازار بین‌الملل
طلا (Gold)▼ 0,08%3,994 USD/اونسنقره (Silver)▼ 0,07%53,88 USD/اونسمس (Copper)▲ 1,78%6,48 نیازمند تأیید واحدآلومینیوم (Aluminium)▼ 0,43%2,996 USD/تنروی (Zinc)▲ 1,93%3,748 USD/تننیکل (Nickel)▲ 0,29%15,414 USD/تنسرب (Lead)▲ 0,53%1,915 USD/تنپلاتین (Platinum)▲ 0,42%1,562 USD/اونسپالادیوم (Palladium)▲ 0,48%1,052 USD/اونس
بازار داخل ایران
طلای ۱۸ عیار▼ 3,60%26,276,600 تومان/گرمطلای ۲۴ عیار▼ 3,60%35,035,100 تومان/گرمسکه امامی▼ 2,47%267,350,000 توماننیم‌سکه▼ 2,84%140,000,000 تومانربع‌سکه▼ 3,00%74,290,000 توماندلار بازار▼ 0,89%269,500 تومانمس▲ 1,78%6,48 دلارآلومینیوم▼ 0,43%2,996 دلارروی▲ 1,93%3,748 دلار/تنسرب▲ 0,53%1,915 دلار/تنسنگ‌آهن▲ 0,90%675 دلارفولاد▲ 0,29%1,381 دلارنیکل▲ 0,00%15,370 دلار/تنقلع▲ 0,00%50,127 دلار/تنکنسانتره سنگ‌آهنداده رایگان موجود نیستگندله سنگ‌آهنداده رایگان موجود نیستآهن اسفنجیداده رایگان موجود نیستشمش فولادی (بیلت/بلوم)داده رایگان موجود نیستاسلب فولادیداده رایگان موجود نیستورق گرم فولادیداده رایگان موجود نیستورق سرد فولادیداده رایگان موجود نیستمیلگردداده رایگان موجود نیستتیرآهنداده رایگان موجود نیستفروسیلیسداده رایگان موجود نیستفرومنگنزداده رایگان موجود نیستکنسانتره زغال‌سنگداده رایگان موجود نیستنقره▼ 0,07%53,88 دلار