مدیرعامل گروه فولاد مبارکه تاکید کرد؛
سهم کمتر از ۱.۵ درصدی فولاد مبارکه از حوضه آبریز زاینده رود
مدیرعامل فولاد مبارکه بیان کرد: در حال حاضر سهم شرکت فولاد مبارکه از مصرف آب حوضه آبریز زاینده رود کمتر از ۱.۵ درصد است.
آیلین سیروس: سعید زرندی در نشست خبری رونمایی از کلاف گرم مناسب محیط ترش با گرید API X 60 که در سومین روز بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برگزار شد، بیان کرد: گروه فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۴ به دنبال تولیدات کیفی و با ارزش افزوده بالا است و هدف ما حرکت به سمت تولیدات با کیفیت و خاص است و سرمایهگذاریها با این رویکرد انجام خواهد شد.
وی با اشاره به تأمین آب مورد نیاز فولاد مبارکه گفت: در حال حاضر سهم شرکت فولاد مبارکه از مصرف آب حوضه آبریز زاینده رود کمتر از ۱.۵ درصد است این در حالی است که قرارداد استفاده از پساب ۱۴ شهر اطراف فولاد مبارکه را امضا کردیم که تاکنون ۹ مورد آن اجرایی شده است.
زرندی تاکید کرد: همچنین ۱۹ میلیون متر مکعب آب مورد نیاز فولاد مبارکه از محل رودخانه زاینده را تأمین میشود که در صورت بهرهبرداری از پروژه انتقال آب دریا، میزان برداشت آب فولاد مبارکه از رودخانه زاینده رود به صفر خواهد رسید.
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با بیان اینکه ما باید کشور را از واردات ورقهای فولادی بی نیاز کنیم، ادامه داد: ما در حوزه ورق مورد نیاز لولههای انتقال نفت و گاز امسال ۵۰ هزار تن واردات داشتهایم و سعی داریم و این نیاز را کامل پوشش دهیم.
سرمایه گذاری ۶۰۰ میلیون دلاری برای ورق های آلیاژی
بر اساس این گزارش زرندی در این نشست به پروژههای در حال مطالعه تولید ورقهای آلیاژی فولاد مبارکه که مطالعات اولیه آن رو به پایان است اشاره کرد و گفت: روند اجرایی در دست مطالعه است و مناقصات آن نیز به زودی برگزار خواهد شد.
وی افزود: تولید ورقهای سیلیکونی جهت دار با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن را با کاربرد در ترانسفورماتورها و ورقهای سیلیکونی غیر جهتدار را به میزان ۲۰۰ هزار تن برای موتورها و ژنراتورهای الکتریکی در این زمینه در دستور کار است.
زرندی با بیان اینکه تولید ۲۰۰ هزار تن ورق استنلس استیل برای لوازم خانگی و ساختمانی در دستور کار داریم، ادامه داد: برای مجموع این سه خط تولید، ۶۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری پیش بینی کردهایم.
وی تاکید کرد: مأموریت این شرکت تولید گریدهای خاص فولادی است که نورد گرم را تولید میکنیم و به دنبال راهاندازی نورد سرد نیز در این زمینه هستیم.
افزایش سرمایهگذاری برای دانش بنیان ها تا ۳ هزار میلیارد تومان
بر اساس این گزارش وی در پاسخ به سوالی در خصوص برنامه های فولاد مبارکه در حوزه فناوری و دانش بنیان ها بیان کرد: با بررسیهای صورت گرفته برای بازار ۱۰ سال آینده صنعت فولاد چارهای جز سرمایه گذاری در شرکتهای خارجی و شرکتهای دانش بنیان نداریم.
زرندی افزود: تاکنون فولاد مبارکه بیش از هزار میلیارد تومان در شرکتهای دانشبنیان سرمایهگذاری کرده و هدف ما افزایش این سرمایهگذاری به ۳ هزار میلیارد تومان است. هر سرمایهگذاری باید منجر به کاهش هزینه یا افزایش درآمد برای گروه فولاد مبارکه شود.
وی همچنین از همکاری با دانشگاهها و نخبگان ایرانی در خارج از کشور برای بهبود محصولات و تحقیق و توسعه خبر داد و گفت: ما شرایط همکاریهای بین پژوهشگران، دانشجویان و اساتید را فراهم کردهایم تا بتوانیم به نتایج مطلوبی دست یابیم.
افزایش تولید برق خورشیدی فولاد مبارکه تا پایان تابستان
مدیرعامل فولاد مبارکه در ادامه مراسم رونمایی از کلاف گرم مناسب محیط ترش در پاسخ به سوالی در خصوص تأمین انرژی برق گفت: در حال حاضر فولاد مبارکه ۱۲۰ مگاوات برق خورشیدی و ۴۰۰ مگاوات برق از طریق نیروگاه سیکل ترکیبی وارد مدار کرده است، ضمن اینکه ۲۵۰ مگاوات نیز تا پیش از راه اندازی این دو نیروگاه تولید برق فولاد مبارکه بوده که وارد مدار میشود.
سعید زرندی با بیان اینکه برنامه ما افزایش تولید برق خورشیدی به میزان ۲۵۰ مگاوات تا پایان تابستان است، گفت: همچنین در صورت تحقق وعده مپنا برای راهاندازی بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی، ۳۰۰ مگاوات برق از این نیروگاه تا آذرماه سال جاری به مدار وارد خواهد شد.
وی در خصوص نیروگاه سمنان فولاد مبارکه نیز گفت: سعی داریم میزان تولید این نیروگاه را نیز به ۶۰ مگاوات برسانیم.