فیروزی، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفتگو با معدن نامه مطرح کرد:
سند همکاری ایران و چین نگاه به برجام را تضعیف نمیکند
فیروزی، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفتگو با معدن نامه مطرح کرد:
سند همکاری ایران و چین نگاه به برجام را تضعیف نمیکند
شیوا نیک وظیفه
با اعلام امضای تفاهمنامه همکاری میان ایران و چین در قالب سندی ۲۵ ساله، موجی از نظرات موافق و مخالف بهسرعت در فضای مجازی منتشر شده است. فارغ از نقاط قوت و ضعف این تفاهمنامه، بسیاری از اظهارنظر کنندگان بدون مطالعه در مسیر اظهارنظر قرار گرفتهاند البته محرمانه بودن این توافقات نیز بر این جو روانی افزوده است. به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و فعالان بخش معدن و صنایع معدنی، چنانچه این تفاهمنامه زمینه ورود سرمایه را به کشور فراهم کند، میتوان به آن امیدوار بود. در واقع جهتدهی به توسعه بخش معدن و بهرهگیری از ظرفیتهای معدنی کشور توسط این سند همکاری با کشور چین میتواند ظرفیتهای کشور را ارتقاء دهد اما ابهامات در محتوای این سند، مسیر پیشبینیها و البته قضاوت را میبندد. قوه مجریه تنها قوه مطلع از این سند است همانطور که نمایندگان مجلس نیز از محتوای آن اظهار بیاطلاعی میکنند.
حجتالله فیروزی، نماینده مردم شریف فسا در گفتگو با معدن نامه عنوان کرد: سند تنظیمشده با چین توسط قوه مجریه بوده است و مجلس هیچ نقشی در آن نداشته و تا امروز هم از متن کامل سند اطلاعی نداریم، بخشی از این سند توسط وزیر خارجه اعلام شد و بخشی هم به رئیس مجلس اعلام شده ولی نمایندگان مجلس اطلاع دقیقی از محتوای این سند ندارند و تنها کلیات سند همکاری چین و ایران به نمایندگان منعکس شده است.
فیروزی عنوان کرد: ما در مجلس بر این اعتقادیم باید سند را طبق قانون اساسی، در تمام تفاهمنامهها به تصویب مجلس رساند و پیشنهادی مبنی بر ایجاد کمیتهای مطرح شده که طبق آن، این کمیته موظف به نظارت بر روند اجرایی سند همکاری در تمام جزییات خواهد بود.
وی افزود: آنچه از این سند بر مبنای کلیات میدانیم این است که یک نقشه راه و سند همکاری است و بناست براساس زمینههایی که در آن ذکر شده، تفاهمنامهها و قراردادهایی منعقد شود که یکی از بخشهای آن مربوط به حوزه صنعت و معدن میشود. مطابق بر این سند طرفین از ظرفیتهای هم در جهت ارتقاء استفاده میکنند که لازمه آن ایجاد بسترها و پیشزمینههای همکاری است.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس تشریح کرد: بر فرض جذب سرمایه از چین و توسعه مبادلات تجاری با این کشور، امکان همکاری تا زمانی که مشکلات نقل و انتقالات بانکی و حملونقل رفع نشده باشد دشوار است به همین خاطر ما در یک نگاه کلان در کشور بر آنیم تا مشکلات پایه و موانع همکاری با دیگر کشورها را رفع کنیم.
فیروزی خاطرنشان کرد: ایران برای زمینه همکاری نباید تمرکز به یک کشور داشته باشد، ضربالمثل معروفی که «تمام تخممرغهای خود را در یک سبد نگذارید» برای نگاه تعاملی کشور با دنیا نیز کاربرد دارد. ایران نه مشخصاً به غرب معطوف باشد و نهتنها کشور چین. بلکه باید طیف وسیعی از همکاری با کشورهای دیگر را با هدف کسب بازار بینالمللی، جذب سرمایه و کسب تکنولوژیهای روز دنیا در برنامه داشته باشد. برخی نقدهایی بر همکاری با چین وارد میکنند اما این رویکرد تعاملی را با غرب هم فراهم کرده بودیم متأسفانه غرب ما را از ادامه تعامل محروم کرد اما ایران همچنان در تلاش است تا از تمام ظرفیتها استفاده کند. همین محرومیت ایجاد شده توسط غرب، نگاه ایران به شرق را تقویت کرده است البته با ملاحظاتی که ذکر کردیم با جذب سرمایه و تکنولوژی در راستای پیشرفت، افزایش تولید و اشتغال در کشور.
نماینده مردم شریف فسا افزود: برخی میپندارند همکاری با چین، نگاه مثبت به برجام را تضعیف میکند اما اگر با چین به تمام نقاط مشترک دست یابیم فی ذاته بخشی از الزامات متوجه برجام است. بحث انتقالات بانکی، خریدوفروش نفت، سوئیفت و … اثراتی فراتر از روابط چین و ایران را میطلبد. به همین خاطر این سند ضربهای به اقتصاد کشور وارد نمیکند و اتفاقاً کمککننده است. همکاری با هر کشوری در شرق در نهایت سهم غرب را کم میکند و همین امر با توجه به ظرفیت بالای ایران برای سرمایهگذاری، انگیزه توافقات در برجام را افزایش میدهد تا غرب برای از دست ندادن سهم خود در همکاری با ایران مشتاقتر باشد.
از نگاه معطوف به غرب فاصله میگیریم
ورود موج تقاضا در هفتههای پیش رو / در سال گذشته قیمت مقاطع بیش از د…
شیوه تحقق شعار سال در کمیسیون صنایع مجلس بررسی شد
وزیر صمت عضو شورای عالی آمایش سرزمین شد
استفادۀ حداکثری از ظرفیتهای روابط عمومی برای اطلاعرسانی به ذینفعان و…