در مراسم افتتاحیه سمپوزیوم (IMPRS) مطرح شد؛
معرفی دستاوردهای فناورانه در سطح ملی و فراملی
افتتاحیه دومین سمپوزیوم بینالمللی پژوهشگران فرآوری مواد معدنی (IMPRS 2025) با هدف تبادل دانش و یافتههای تخصصی، ارتقای توانمندیهای فنی و همافزایی ظرفیتهای داخلی و بینالمللی در حوزه فرآوری مواد معدنی برگزار شد.
آیلین سیروس: دومین سمپوزیوم بینالمللی پژوهشگران فرآوری مواد معدنی (IMPRS) و نخستین نمایشگاه بینالمللی دستاوردهای صنایع معدنی، صبح امروز، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴، با حضور معاون برنامه ریزی و توانمندسازی ایمیدرو و جمعی از مدیران ایمیدرو، پژوهشگران، استادان و متخصصان معدن و صنایع معدنی و همچنین میهمانانی از کشورهای همسایه در مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران آغاز به کار کرد.
در ابتدای مراسم افتتاحیه مدیر مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران و دبیر اجرایی سمپوزیم با بیان اینکه این سمپوزیم فرصتی است برای جایگاه رو به رو رشد ایران در صنایع معدنی گفت: مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران بیش از دو دهه فعالیت تلاش کرده است تا پلی میان دانشگاه و صنعت باشد و بستری برای آزمون و پیادهسازی فناوریهای نو فراهم آورد. ما معتقدیم پژوهش زمانی معنا پیدا میکند که به حل مسئله، افزایش بهرهوری و تحول پایدار در زنجیره ارزش مواد معدنی منجر شود.
ضیاءالدین پورکریمی هدف از برگزاری این سمپوزیوم را ایجاد فضای تبادل ایده، همافزایی علمی و معرفی دستاوردهای فناورانه در سطح ملی و فراملی دانست و تصریح کرد: حضور نمایندگان شرکتهای معتبر بینالمللی در این رویداد، نشاندهنده جایگاه روبهرشد ایران در جامعه علمی جهانی است.
در این سمپوزیوم شاهد ارائه دهها مقاله علمی، سخنرانیهای کلیدی، میزگردهای تخصصی و تعامل نزدیک میان صنعت و پژوهش خواهیم بود؛ سرمایه گرانبهایی که میتواند به سیاستگذاری های دقیقتر و آیندهنگرانهتر منجر شود.
پورکریمی با اشاره به شرایط حساس کنونی در مسیر توسعه صنعتی کشور، صنعت فرآوری مواد معدنی را بهعنوان حلقه اتصال معدن به صنعت معرفی کرد و افزود: این حوزه نقشی بیبدیل در افزایش ارزش افزوده، کاهش خامفروشی، ارتقای بهرهوری انرژی و صیانت از محیط زیست ایفا میکند. جهان امروز با سرعتی بیسابقه بهسوی بهرهبرداری هوشمندانه و پایدار از منابع طبیعی در حال حرکت است و ما باید خود را با این تحولات هماهنگ کنیم.
لزوم افزایش ظرفیت دانشجویان دکترا در مرکز فرآوری مواد معدنی
بر اساس این گزارش در ادامه مراسم افتتاحیه دبیر علمی سمپوزیم (IMPRS2025) با اشاره به حوزه مقالات ارائه شده بیان کرد: سطح مقالات سمپوزیم بسیار بالا و در حوزه هوش مصنوعی است.
بهرام رضایی با بیان اینکه لزوم افزایش ظرفیت تعداد دانشجویان دکترا در مرکز فرآوری مواد معدنی بسیار احساس می شود گفت: از بهترین خروجی های این سمپوزیم از ۴۸ مقاله ۳۰ مقاله در ۳ ژورنال معتبر ایران در زیر چاپ است.

سمپوزیم (IMPRS2025) بستری برای گفتوگو میان پژوهشگران داخلی و خارجی
بر اساس این گزارش دومین سمپوزیوم بینالمللی پژوهشگران فرآوری مواد معدنی (IMPRS 2025) با هدف تبادل دانش و یافتههای تخصصی، ارتقای توانمندیهای فنی و همافزایی ظرفیتهای داخلی و بینالمللی در حوزه فرآوری مواد معدنی، به مدت سه روز برگزار میشود.
سمپوزیوم بینالمللی فرآوری مواد معدنی بستری برای گفتوگوی میان پژوهشگران، متخصصان و صاحبنظران داخلی و خارجی فراهم میآورد تا علاوه بر انتقال تجربیات، راهکارهایی برای حل چالشهای کلیدی این حوزه ارائه دهند. توانمندسازی متخصصان، ارتقای سطح مهارتهای موردنیاز، و بررسی فرصتهای جدید همکاریهای علمی و صنعتی از دیگر اهداف اصلی این گردهمایی است.
در این سمپوزیوم، محورهای علمی متنوعی از جمله خردایش و طبقهبندی، جدایش فیزیکی، فلوتاسیون و شیمی سطح، هیدرومتالورژی، فرآیندهای بیولوژیکی، فرآوری ذرات نرمه و فوق نرمه، فرآوری زغالسنگ و عناصر استراتژیک و حیاتی، فرآوری طلا و فلزات گرانبها و نیز فرآوری کانیهای صنعتی مورد بررسی قرار میگیرند.
همچنین موضوعاتی مانند شبیهسازی، مدلسازی، کنترل و طراحی کارخانههای فرآوری، بازیافت و مدیریت باطلهها و پسماندهای معدنی، مدیریت و بازیابی آب در واحدهای فرآوری، روشهای نوین فرآوری خشک و کمآببر، کاربرد هوش مصنوعی در فرآوری و کانیشناسی، و روشهای نوین شناسایی مواد معدنی در دستور کار سخنرانان و ارائهدهندگان قرار دارد.
برگزاری نخستین نمایشگاه بینالمللی دستاوردهای صنایع معدنی
گفتنی است در حاشیه این سمپوزیوم، نخستین نمایشگاه بینالمللی دستاوردهای صنایع معدنی نیز برپاست. این نمایشگاه با هدف توسعه صادرات، معرفی تجهیزات، ماشینآلات و فناوریهای نوین جهانی و همچنین معرفی طرحهای قابل سرمایهگذاری در حوزه معدن و صنایع معدنی، میزبان شرکتهای داخلی و خارجی است.
در این نمایشگاه، مجموعههای آزمایشگاهی، تحقیقاتی و صنعتی، جدیدترین توانمندیها و دستاوردهای خود را در معرض دید عموم و سرمایهگذاران قرار میدهند تا زمینهساز همکاریهای گستردهتر در آینده باشند.
این رویداد علمی و صنعتی، از ۲۹ تا ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ در محل مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران برگزار میشود.