سمت صفر خالص با فولاد بدون فسیل
آژانس اعتبار صادرات سوئد ekn.se: دنیای ما از فولاد ساخته شده است، اما از آنجایی که تولید فولاد حدود 7 درصد از انتشار دی اکسید CO2 جهانی را به خود اختصاص می دهد، جامعه بدون کربن به روش های جدیدی برای ساخت فولاد نیاز دارد.
به گزارش پایگاه خبری معدننامه، یک سرمایهگذاری مشترک سوئدی به نام Hybrit ممکن است با جایگزینی روشهای فولادسازی که هزار سال است مورد استفاده قرار می گیرد، کلید را در دست بگیرد.
جامعه مدرن با فولاد ساخته شده است که هنوز یکی از پرکاربردترین و قابل بازیافت ترین مواد جهان است. در عین حال، تولید فولاد 7 درصد از انتشار دی اکسید کربن CO2 جهانی را به خود اختصاص می دهد و همین امر آن را به یکی از صنایع با بالاترین تولید دی اکسید کربن تبدیل کرده است.
در نتیجه کربن زدایی صنعت فولاد تأثیر بسزایی بر محیط زیست خواهد داشت و سایر صنایع شدیدا کربنزا در سراسر جهان را قادر می سازد از این روش پیروی کنند. برای مثال، تمایل زیادی برای ایجاد تغییر به فرآیندهای بدون فسیل در صنایع سیمان و پتروشیمی وجود دارد.
سوئد جایی که صنعت فولاد آن حدود 10 درصد از انتشار دی اکسید کربن را به خود اختصاص داده، اولین گام ها را به سمت زنجیره ارزش فاقد فسیل از معدن تا فولاد برداشته است. Hybrit که مخفف آن تکنولوژی پیشرفته ساخت آهن به کمک هیدروژن است یک سرمایه گذاری مشترک بین شرکت فولاد SSAB، شرکت معدنی LKAB و شرکت برق Vattenfall است.
هدف از این سرمایه گذاری مشترک جایگزینی زغال کک شو مورد استفاده در فرآیند گرمایش کوره های مرسوم، با فرآیند احیای مستقیم مبتنی بر هیدروژن تولید شده با برق فاقد فسیل است.
مدیران این شرکت ها با توجه به استفاده گسترده فولاد تقاضای قابل توجهی را برای فولاد بدون فسیل در بازار پیش بینی می کنند و لذا تمایل به فولاد بدون فسیل از عرضه آن فراتر است و در نتیجه رقابتی پیش رو خواهیم داشت. شرکت فولاد SSAB قصد دارد در سال 2026 فولاد بدون فسیل را راهی بازار کند.
اولین تولید فولاد بدون فسیل در ماه آگوست 2021 در در کارخانه ولوو در شمال سوئد برای ساخت اولین دامپتراک برقی خودکار جهان ؛مدل TA15، مورد استفاده قرار گرفت.
مدیر تجاری ولوو؛ Tora Leifland، گفت ما با استفاده از تکنولوژی Hybrit تا سال 2040 تمام تولیداتمان را با استفاده از فولاد سبز خواهیم ساخت.
لازمبه ذکر است فولاد سبز به تکنولوژی ای گفته می شود که نه تنها در تمامی مراحل تولید فولاد از سوخت های غیر فسیلی استفاده شود، بلکه در تولید برق مصرفی مورد نیاز کارخانه های فولاد نیز از سوخت های فسیلی استفاده نگردد.
منبع: کانال دکتر جعفری طهرانی
–
–
–
–
–