سال خوب «ارفع» با ارج نهادن به سرمایه های انسانی
شیوا نیک وظیفه- شرکت آهن و فولاد ارفع سال 1400 را با افزایش ظرفیت ۵۰ درصدی واحد احیاء مستقیم طوری پشت سر می گذارد. محمدی مدیرعامل این شرکت با تکیه بر توان داخلی و اعتماد به همت نخبگان ایرانی که سهم ۱۰۰ درصدی در مهندسی و طراحی پروژه داشتند، این پروژه را در طول ۳۵ روز و با تلاش شبانه روزی به نتیجه رساندند به طوریکه میتوان از این پروژه به عنوان یکی از افتخارآمیزترین پروژه های فولادی در کشور یاد کرد.
اجرایی شدن این پروژه در بازه زمانی کوتاه و افتتاح در زمان مقرر از یک سو و عدم آسیب به میزان فروش و تولید در مسیر برنامه بدون هیچ خدشه ای از سوی دیگر این طرح را بیش از طرح های توسعه ای دیگر پررنگ کرد. هرچند که اجرای طرح افزایش ظرفیت زیرسقفی واحد احیاء مستقیم مطابق برنامه ریزی صورت گرفته این واحد، حدود ۳۵ روز توقف را برای این واحد داشت اما مدیریت درست شرایط سبب شد این توقف به هیچ عنوان در مسیر تولید شرکت وقفه ای ایجاد نکند و حتی هیچ تأثیری بر میزان فروش شرکت نداشته باشد چرا که طبق گزارش عملکرد شرکت ارفع در کدال، از نظر تأمین آهن اسفنجی در دوران خاموشی، خط تولید کمبودی نداشت و از لحاظ ریالی متضرر نشد. همچنین با توجه به اینکه اثرگذاری مقداری و ریالی اجرای طرح افزایش ظرفیت واحد احیا با در نظر گرفتن اثرات مقداری و ریالی خاموشی ۳۵ روزه این واحد جهت آماده سازی طرح افزایش ظرفیت آهن اسفنجی تا پایان سال ۱۴۰۰ در بودجه سال این سال در نظر گرفته شده بود در نتیجه این اقدام حتی تغییری در پیش بینی های گذشته ایجاد نکرد و از لحاظ مقداری و ریالی محصول قابل فروش، پیش بینی های قبلی خود را محقق ساخت.
فروش، تولید و سود شرکت
این شرکت همزمان با اجرایی طرح توسعه از تولید ظرفیت فعلی، فروش و کسب سود برای آهن و فولاد ارفع نیز عقب نماند. متوسط تولید ماهانه شمش آهن و فولاد ارفع در فصل بهار سال جاری ۷۷ هزار تن ثبت شد. ارفع در تابستان به طور متوسط ۳۵ هزار تن تولید داشت و با تولید ۷۵ هزار تنی در آذرماه سال جاری، میانگین تولید شمش در پاییز را به ۷۳ هزار تن رساند. این شرکت در آذرماه امسال به میزان ۷۷ هزار تن شمش فولادی فروخت که از این میزان ۶۵ هزار تن مربوط به فروش در بازار داخلی بود. لازم به ذکر است متوسط فروش ماهانه امسال تا آبان ۵۲ هزار تن بوده است. مبلغ درآمد ماهانه آهن و فولاد ارفع در آبان ماه امسال ۱،۰۶۳ میلیارد تومان بوده است و همچنین درآمد ماهانه ارفع در هشت ماه قبلی میانگین ۶۸۳ میلیارد تومانی را ثبت کرده بود. مجموع درآمد این شرکت تا پایان آبان ماه نیز ۵۴۶۶.۲ میلیارد تومان بود و ۴۸ درصد بیش از دوره مشابه در سال گذشته رقم خورده بود.
این شرکت در تابستان امسال که اکثریت شرکتهای فولادی به واسطه قطع پیاپی برق با چالشهای فراوانی در خطوط تولید مواجه بودند در مردادماه سال جاری ۱۵ هزارتن شمش فولادی در بورس کالا عرضه کرد و در بین عرضه کنندگان عمده محصولات فولادی به بالاترین قیمت دست یافت. شرکت فولاد ارفع در تیرماه سال جاری ۱۴.۰۸۴.۳۴۷ میلیون ریال فروش شمش را محقق ساخت که این رقم در مقایسه با فروش در مدت مشابه نسبت به ۲ سال اخیر افزایش چشمگیری داشت. این شرکت در تیرماه سال جاری و توام با مشکلات انرژی این حوزه فروش فوق العاده ای را به ثبت رساند که این میزان فروش نسبت به دوره مشابه در سال ۹۸ (تیرماه ۹۸)، ۴۷۷ درصد و نسبت به سال ۹۹ معادل ۲۳۳ درصد افزایش را نشان می دهد. آهن و فولاد ارفع منحصرا در تیرماه امسال همراه با چالش برق به طور تقریبی به میزان سه ماه ابتدایی سال جاری فروش به ثبت رساند.
علی محمدی که سابقه مدیرعاملی شرکت فولاد خوزستان را در کارنامه خود دارد از ابتدای اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ سکاندار این شرکت فولادی بود.
ارج نهادن به سرمایه انسانی
کمیته عالی سرمایه های انسانی با تدبیر محمدی مدیرعامل شرکت ارفع و به منظور بررسی جامع مسائل و چالش های عمده کارکنان ایجاد شده بود. در این کمیته به مهمترین نیازها و دغدغه های پرسنل پرداخته می شود که طی جلساتی مورد تحلیل قرار گرفته و برای رفع آنها تصمیماتی اتخاذ می شود.
در جلسات مرتبط با این کمیته روند اجرای طرح طبقه بندی مشاغل بررسی می شود تا با اجرای هرچه سریعتر این طرح و اجرای رسمی آن در شرکت، حقوق و مزایای کلیه کارکنان معادل اجرای طرح محاسبه و پرداخت گردد.
کسب افتخارات
علی محمدی در دوره مدیریتی شرکت آهن و فولاد ارفع به عنوان مدیر ارشد ارتباط گستر شد و همچنین نشان عالی مدیر سال ۱۴۰۰و نشان سفیر و مروج مسئولیت اجتماعی را کسب کرد.
در ششمین اجلاس سراسری نشان عالی مدیر سال که در آذرماه سال جاری برگزار گردید، از مهندس محمدی به عنوان «مدیر سال ۱۴۰۰» تقدیر و با اهدای تندیس ویژه این همایش از مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع تجلیل شد.
افتخاری دیگر در ارتقاء تولید
در مدت زمان مدیریت محمدی رکورد ۱۰ ساله تولید آهن اسفنجی در شرکت آهن و فولاد ارفع شکست. این رکورد تولید ماهیانه واحد احیا مستقیم، با تلاش مثالزدنی کلیه کارکنان مجموعه شکسته شد. به طوریکه این رکورد در آذر ماه سال ۱۴۰۰ با تولید ۸۸۱۶۷ تن آهن اسفنجی با کیفیت، ثبت شد. تولید این ماه، بیشترین میزان تولید از ابتدای بهره برداری (سال ۹۱) از این واحد تاکنون می باشد.
مسئولیت های اجتماعی
مهرماه سال جاری شرکت آهنوفولاد ارفع موفق به دریافت «نشان عالی مسئولیتاجتماعی ۵ ستاره» گردید و از علی محمدی مدیرعامل این شرکت بهعنوان «سفیر و مروج مسئولیت اجتماعی» تقدیر شد.
این شرکت که از ابتدای شیوع بیماری کرونا در کنار مردم کشور بود و از جانب مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردکان به همراه جمعی از مسئولین این اداره، با حضور در شرکت آهن و فولاد ارفع به دلیل حمایتها و پشتیبانیهای این شرکت در حوزه مقابله با همهگیری ویروس کرونا مورد تقدیر و تشکر قرار گرفت. این شرکت در اقدام اخیر خود نیز کمک ۵ میلیارد ریالی به انجمن حمایت از زندانیان اردکان کرد.
این شرکت در راستای اقدامات زیست محیطی نیز بهینه سازی سیستم کنترل و رفع آلایندگی در مسیر سیستم انتقال مواد از واحد آهن سازی به فولادسازی را در دستور کار داشت که سه غبارگیر جدید با ظرفیت ۱۴۰ هزار متر مکعب به مجموعه این شرکت اضافه گردید. شرکت آهن و فولاد ارفع، در راستای اجرای برنامه های بلند مدت زیست محیطی خود جهت توسعه پایدار و مدیریت و کاهش آلاینده های هوا با هزینه ای بالغ بر ۳۵۰ میلیارد ریال، فرایند طراحی، تامين، نصب و راه اندازي سه سیستم غبارگير جديد جمعا با ظرفیت ۱۴۰ هزار متر مکعب در ساعت در مسير سيستم انتقال مواد از واحد آهن سازی به فولادسازي را در آذرماه سال ۱۴۰۰ به بهره برداری رساند.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.