«رونق تولید» در بخش معدن؛ از اشتغال ۱۳ هزار نفری تا احیای ۴۰ معدن راکد
رئیس سازمان صمت خراسانجنوبی از اشتغال ۱۳ هزار نفر در معادن استان خبر داد و گفت: این استان از لحاظ معادن فعال و اشتغال در حوزه معادن رتبه چهارم و ذخیره مواد معدنی نیز رتبه هفتم کشور را به خود اختصاص داده است.
به گزارش پایگاه خبری معدننامه؛ عباس جرجانی در گفت وگویی، با بیان اینکه در حال حاضر۶۹۶ معدن با ذخیره قطعی ۶.۸ میلیارد تن در استان خراسان جنوبی وجود دارد، اظهار داشت: ۶ درصد مجموع معادن کشور، ۵.۱ درصد از ذخایر قطعی، ۲.۴ درصد استخراج اسمی و ۸.۵ درصد اشتغال در حوزه معادن کشور مربوط به خراسان جنوبی است.
خراسان جنوبی از لحاظ معادن فعال و اشتغال رتبه چهارم و ذخیره مواد معدنی نیز رتبه هفتم کشور را به خود اختصاص داده است
وی از اشتغال ۱۳ هزار نفر در معادن استان خبر داد و بیان داشت: این استان از لحاظ معادن فعال و اشتغال رتبه چهارم و ذخیره مواد معدنی نیز رتبه هفتم کشور را به خود اختصاص داده است.
رئیس سازمان صمت خراسان جنوبی مطرح کرد: ۶۷۸ معدن در حال بهره برداری بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تا پایان سال گذشته در این استان به بهره برداری رسیده که این تعداد نسبت به ابتدای دولت یازدهم رشد ۱۰۹ درصدی را نشان می دهد.
وجود ظرفیت های معدنی بیشمار در استان
جرجانی تبیین کرد: معادن در همه شهرستان های استان فعال بوده و هر شهرستان ظرفیت خاصی دارد همچنین برخی شهرستان ها به عنوان بهشت معدنی از انواع ظرفیت های معدنی برخوردار هستند.
براساس آمار بیش از ۷۵ درصد زغال سنگ کشور در طبس وجود دارد که سهم قابل توجهی از نیاز صنایع فولادی کشور را تأمین می کند
وی از فعال بودن ۳۰ معدن زغال در شهرستان طبس خبر داد و افزود: براساس آمار بیش از ۷۵ درصد زغال سنگ کشور در طبس وجود دارد که سهم قابل توجهی از نیاز صنایع فولادی کشور را تأمین می کند.
رئیس سازمان صمت خراسان جنوبی با اشاره به برنامه های پیش بینی شده در خصوص معادن راکد استان، مطرح کرد: تعیین تکلیف معادن غیرفعال و راکد استان از سال گذشته با جدیت تمام از سوی این سازمان آغاز شده و در حال پیگیری و انجام است.
فعال سازی و احیای ۴۰ معدن راکد
جرجانی با اعلام اینکه در ۶ سال گذشته معادنی در استان به دلایل مختلفی راکد و غی فعال و یا نیمه فعال بوده اند، تصریح کرد: این استان در حوزه معادن و صنایع معدنی دارای ظرفیت های بسیار زیادی است که استفاده مناسب از این ظرفیت ها نقش مهمی در توسعه اشتغال، ایجاد ارزش افزوده و درآمدزایی دارد.
وی با اشاره به فعال سازی و احیای ۴۰ معدن راکد و غیرفعال در استان طی سال گذشته، بیان داشت: در سال های گذشته ۴۶ درصد معادن استان به دلیل برخی مشکلات تعطیل شده بودند که با تعیین تکلیف و عارضه یابی این معادن اکنون با ۱۲ درصد کاهش به ۳۱ درصد رسیده است.
رئیس سازمان صمت خراسان جنوبی با اعلام اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۱۴ پروانه اکتشاف با سرمایه گذاری ۶۴ میلیارد ریال و ۱۴ گواهی کشف با سرمایه گذاری ۵۲ میلیارد ریال نیز در استان صادر شده، خاطرنشان کرد: صدور ۶ پروانه بهره برداری معدنی با سرمایه گذاری ۳۴۳ میلیارد ریال و اشتغال ۴۹ نفر نیز از دیگر اقدامات انجام شده در استان است.
جرجانی از انجام عملیات ژئوفیزیک هوایی در سطح ۲۲ هزار و ۵۰۰ کیلومترمربع خبر داد و گفت: این عملیات با سرمایه گذاری ۳۲۰ میلیارد ریال توسط سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی در کشور انجام شد.
وی با بیان اینکه تاکنون ۱۰۷ نقطه امیدبخش در قالب ۳۱ محدوده معدنی در استان شناسایی شده که برخی محدوده ها نیز واگذار شده است، خاطرنشان کرد: در مجموع ۴۴ هزار و ۱۸۵ کیلوکتر مربع عملیات ژئوفیزیک هوایی با سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیارد ریال انجام شده که منجر به معرفی ۲۷ محدوده امیدبخش معدنی شده است.
–
–
–