علی رغم محدودیت ها و افزایش نرخ حامل های انرژی حاصل شد؛
رشد ۹ درصدی درآمد عملیاتی شركت فولاد مباركه
درآمد عملیاتی شرکت فولاد مبارکه اصفهان در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۴ به ۸۰۴ هزار و ۶۸۹ میلیارد ریال افزایش یافته و نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشد ۹ درصدی را نشان میدهد.
به گزارش پایگاه خبری معدن نامه، معاون اقتصادی و مالی فولاد مبارکه ضمن تأیید این خبر گفت: عملکرد فروش محصولات این شرکت در بازارهای صادراتی با رشد قابلتوجه ۱۹۶ درصدی همراه بوده؛ بهنحویکه بیش از ۳۲۶ هزار تن انواع محصولات به بازارهای هدف صادر شده است. این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل، میزان صادرات ۱۱۰ هزار تن بوده است. در بازار داخلی نیز بالغبر یکمیلیون و ۸۷۵ هزار تن انواع محصولات فولادی به فروش رسیده است.
رشد ۳۶ درصدی بهای تمامشده درآمدهای عملیاتی در اثر افزایش نرخ حاملهای انرژی و مواد اولیه
بنا بر اظهارات حامدحسین ولی بیک، بهای تمامشده درآمدهای عملیاتی فولاد مبارکه در سهماهه نخست سال ۱۴۰۴ بالغبر ۵۸۱ هزار و ۹۵۹ میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۶ درصد افزایشیافته است. این امر عمدتاً ناشی از افزایش نرخ حامل های انرژی و مواد اولیه است. بر این اساس، شرکت موفق به تحقق سود ناخالص معادل ۲۲۲ هزار و ۷۳۰ میلیارد ریال شد که حاشیه سود ناخالص در این بازه، به ۲۸ درصد بالغ گردید.
بررسی عملکرد مالی شرکت نشان میدهد که با وجود رشد فروش و درآمد حاصل از آن، افزایش چشمگیر هزینه های تولید، بهویژه در بخش انرژی، روند آینده سودآوری را با چالش مواجه میکند؛ اما با اتکا بر دانش، تجربه و تلاش کارکنان و مدیران شرکت، مدیریت مؤثر هزینهها و کنترل بهای تمامشده، سودآوری میسر خواهد بود.
معاون اقتصادی و مالی فولاد مبارکه با اشاره به اینکه در نهایت سود خالص شرکت در سهماهه اول سال 1404 به 161 هزار و 824 میلیارد ریال رسیده است ادامه داد: با توجه به سرمایه 1500 هزار میلیارد ریالی (150 هزار میلیارد تومان) شرکت، سود هر سهم (EPS) معادل 108 ریال محاسبه شده است. این در حالی است که عملکرد سود سهماهه ۱۴۰۴ شامل درآمدهای سرمایهگذاری نبوده و این درآمدها معمولاً در پایان سال مالی و پس از برگزاری مجامع شرکتهای فرعی گروه شناسایی خواهد شد.
تقویت جایگاه فولاد مبارکه با استراتژی خود تأمینی انرژی
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: فولاد مبارکه اصفهان در راستای رفع چالش ناترازی انرژی، استراتژی خودتأمینی را در پیش گرفته و در این مسیر، نیروگاه سیکل ترکیبی به ظرفیت ۹۱۴ مگاوات را در محل کارخانه راهاندازی کرده است.
همچنین، پروژه احداث نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی آفتاب شرق فولاد مبارکه را در شهرستان کوهپایه اصفهان در دست راهاندازی دارد که فاز نخست آن با ظرفیت ۱۲۰ مگاوات، هفته گذشته با حضور برخط رئیس جمهوری به بهرهبرداری رسید. این اقدامات، جایگاه شرکت را از منظر تأمین پایدار انرژی برق موردنیاز خود بهطور قابل توجهی تقویت کرده است. با این حال، افزایش نرخ گاز مصرفی صنایع فولادی بدون بررسی پیامدهای زنجیرهای آن بر بهرهوری و ثبات مالی این صنایع، میتواند چالش های جدی در مسیر تولید و رقابتپذیری آن ها ایجاد کند.
ولیبیک در بخش پایانی سخنان خود تصریح کرد: روند قیمتی سهام تحتتأثیر ریسک های سیستماتیک بازار، با نوسانات قابل توجهی همراه بوده است و در حال حاضر، ارزش بازار فولاد مبارکه ۴,۷۵۰ هزار میلیارد ریال (۴ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال) بوده که با توجه به حجم سرمایهگذاریهای انجامشده و ظرفیت درآمدزایی شرکت، پتانسیل رشد قیمتی نزدیک به ارزش ذاتی خود دارد؛ بنابراین انتظار میرود با بهبود شرایط بازار سرمایه، ارزش بازار شرکت به سطح واقعی خود نزدیکتر شود.
روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه اصفهان