ردپای رانت و سفارش در صدور مجوزهای معادن شن و ماسه خلخال/ دادستانی ورود کرد
دادستان خلخال گفت: در تحقیقات اخیر دادستانی در خصوص مجوز معادن شن و ماسه ردپایی از سفارشهای ویژه و رانتهایی وجود دارد که به جد در دست بررسی و رصد است.
به گزارش پایگاه خبری معدننامه، آرش جعفری دادستان شهرستان خلخا در جمع خبرنگاران در اردبیل اظهار داشت: هیچ مجوز جدیدی برای معادن شن و ماسه در خلخال صادر نخواهد شد و با هرگونه صدور مجوز جدید برخورد خواهیم کرد.
وی گفت: اخیراً با اعتراض گسترده اهالی مجره و نارضایتی هایی که از سوی عموم مردم خلخال در خصوص فعالیتهای غیر قانونی برداشت شن و ماسه در روستای مجره اتفاق افتاده بود پیگیر شدیم و موضوع در شورای تامین شهرستان خلخال مطرح و فعالیت برداشت شن و ماسه متوقف شد.
دادستان خلخال ادامه داد: برای مشخص شدن موضوع طی استعلاماتی که انجام شد، مشخص شد مختصات تعیین شده برای برداشت شن و ماسه در اراضی روستای مجره در منطقه نمونه گردشگری الماس واقع شده است و علیرغم مخالفت اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خلخال، مجوز تاسیس غیر قانونی میباشد.
وی افزود: محل مورد نظر به مساحت تقریبی 27 هکتار در حریم قانونی جاده خلخال به اسالم قرار دارد که حریم قانونی راه نیز رعایت نشده است و طبق قانون ماده 17 ایمنی راهها تا میران 138 متر از آکس جاده برای فعالیت ممنوع بوده و همچنین اداره راهداری و حمل و نقل جادهای نیز مخالفت خویش را علیرغم فشارهای پشت پرده اعلام نموده است.
دادستان خلخال تأکید کرد: مصوبه شورای تامین شهرستان خلخال در سال 1397 و متعاقباً به لحاظ اهمیت موضوع امر دوباره در خرداد ماه 1400 صادر شده است و طبق آن هرگونه صدور مجوز برای فعالیت کارخانههای شن و ماسه در خلخال ممنوع است اما متاسفانه دستگاههای ذیربط و صادر کننده مجوز بدون در نظر گرفتن مصوبات شورای تامین بصورت غیر قانونی اقدام و مرتکب خلاف شدهاند.
جعفری افزود: با حضور در محل فعالیت دستور توقیف فعالیت در این منطقه صادر شد و از فرمانداری انتظار میرود با متخلفان در این زمینه برخورد جدی صورت گیرد.
دادستان خلخال گفت: متولیان تصمیم گیر در حوزه معادن در استان بدانند که در شهرستان خلخال صدور مجوز برای ایجاد شن و ماسه جز تخریب منابع طبیعی و موهبت خدادادی و از بین بردن طبیعت و بسترها و زیرساخت های حمل و نقل و گردشگری عایدی برای عموم نداشته و موجبات نارضایتی عموم اهالی شریف خلخال را باعث شده است.
وی افزود: جای تاسف است که متوجه نباشیم هر طرحی یا سرمایهگذاری بدون پیوست امنیتی و اجتماعی محکوم به شکست است، لذا بایستی پس از هماهنگی با تصمیمات شورای تامین شهرستان تصمیمگیری شود.
دادستان خلخال تصریح کرد: متاسفانه در حوزه تولید شن و ماسه چندین برابر بیشتر از نیاز شهرستان خلخال و حتی نیاز استان مجوز صادر شده که به هیچ وجه به مصلحت شهرستان خلخال نیست و اسراف است و مردم خلخال معتقدند ایجاد کارگاه شن و ماسه در شهرستان خلخال سرمایهگذاری نیست بلکه سرمایهبرداری و خسران است و اگر مسئولین، دلسوز شهرستان هستند چرا معادن مسکوت مانده چندین ساله طلا و مس را پیگیری نمیکنند.
وی از تعداد نا متعارف معادن شن و ماسه در خلخال انتقاد کرد و گفت: در تحقیقات اخیر دادستانی در خصوص مجوز معادن شن و ماسه رد پایی از سفارشهای ویژه و رانتهایی وجود دارد که به جد در دست بررسی و رصد است و به محض تکمیل تحقیقات، نتایج به همراه مستندات به مردم خلخال ارائه خواهد شد.
جعفری اظهار کرد: راهبرد توسعه پایدار شهرستان خلخال مطابق نظر کارشناسان، بستر گردشگری است؛ لذا هر سرمایهگذار دارای اهلیت مالی و صالح با طرح توجیهی مناسب که در این خصوص قدمی بردارد تمامی دستگاهها خصوصا دادستانی نیز از این امر استقبال نموده و حمایتهای لازم را در چارچوب قانون بعمل خواهد آورد.
.
.
.
.
.
.
.
.