شهرستانی، عضو هیئتمدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران مطرح کرد:
راهکارهایی برای کاهش تاثیر قطع گاز در زمستان
قطعی های مکرر برق و مشکلات گاز فولادسازان و سایر حلقههای بالادستی و پاییندستی زنجیره فولاد، امان صنعت فولاد کشور را بریده و مشکلات زیادی را برای تولیدکنندگان بهویژه در بخش خصوصی به همراه داشته است.
شیوا نیک وظیفه
هرچند که مدیران وزارت نیرو و دیگر دستگاههای مسئول، افزایش مصرف شهری و استخراج رمزارزها در تابستان و سرمای شدید و کمبود منابع گاز برای تامین سوخت مورد نیاز نیروگاهها را به عنوان عامل اصلی این قطعیها معرفی کرده اند و با توجه به در اولویت بودن تامین انرژی خانگی، ممکن است مشکلات انرژی صنایع مختلف از جمله صنعت فولاد در سالهای پیشرو نیز ادامه یابد اما همچنان فعالان زنجیره فولاد نسبت به بیتوجهی به این صنعت حیاتی در سال مانع زدایی ها و عدم برنامهریزی مناسب دولت برای تامین بخشی از انرژی مورد نیاز فولادسازان در شرایط اضطرار گلایههای فراوانی دارند.
سید رضا شهرستانی در این خصوص به معدن نامه عنوان کرد: مشکل گاز در سرمای امسال نیز به علت افت فشار میادین گاز و کمپرسورهای عظیمی که به واسطه تحریم قراردادهایشان اجرایی نشد، گریبان گیر فولادسازان کشور است. شرکت توتال قراردادی 50 میلیارد دلاری را پیش از ریاستجمهوری ترامپ امضا کرده بود و با آمدن ترامپ این قرارداد لغو شد تمامی این موارد باعث میشود که با افت فشار و کمبود گاز مواجه شویم.
وی تشریح کرد: سالهای گذشته مصرف گاز کشور در مقاطع زمانی کوتاهی قطع می شد که با افزایش مصرف و عدم توسعه متناسب در زیرساختها به نظر می رسد این قطعی ها شدت یابد.
عضو هیئتمدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: نه تنها امسال این اتفاق میافتد بلکه این روند در فعالان حوزه صنعت انرژی بر، چندین سال نیز ادامه خواهد داشت و رفع این مشکل بهشرطی است که دولت جدید بتواند تحریمها را مرتفع و قراردادهایی را امضا کند تا فشار میادین گازی را بالا ببرد که تولید به روند خود بازگردد.
اقدامات فولادسازان برای مدیریت بحران
شهرستانی به اقداماتی که فولادسازان برای مدیریت این بحران باید انجام دهند اشاره کرد و گفت: باید در دو بخش احیاء و نورد اقدامات پیشگیرانه ای لحاظ شود. در بخش احیاء که مصرف گاز به میزان 300 متر مکعب به ازای هر تن تولید است باید دپوسازی انجام شود که البته مستلزم حمایت دولت برای جلوگیری از صادرات آهن اسفنجی است تا در زمان کمبود و قطعی های گاز از دپوی آهن اسفنجی استفاده شود و تولید متوقف نگردد. در بخش نورد نیز که به 40 متر مکعب گاز به ازای هر تن تولید نیاز است با تمهیداتی تولیدکنندگان با دو گانه سوزی مازوت را جایگزین گاز در شرایط قطعی ها نمایند که نیازمند برنامه ریزی برای تامین مازوت و همچنین دوگانه سوز کردن تجهیزات است.
وی خاطرنشان کرد: این اقدامات مقطعی است و باید به صورت زیرساختی رفع شود که با وجود تحریمهای ظالمانه اعمال شده بر کشور تا حدی میسر نیست به همین خاطر علاوه بر تلاش در رفع تحریم ها می توان از کشورهای همسایه مثل ترکمنستان که امکان گازرسانی به کشور را دارند به صورت تهاتری و یا مشارکتی از طریق دولت، واردات گاز در زمان کمبود گاز زمستان داشت تا گاز مورد نیاز صنایع از این طریق تامین شود، البته رفع این مشکل در بلند مدت نیازمند پروژه های سنگین و ملی است که سرمایه های میلیارد دلاری را می طلبد که باید در سه زمینه این سرمایه ها هدایت شود. مورد اول بازسازی نیروگاههای فعلی است که متاسفانه در حالت فعلی با بهره وری پایین فعالیت دارند. مورد دوم حرکت نیروگاهها به سیکل ترکیبی است که البته مستلزم سرمایه گذاری های بالاست. مورد آخر نیز ایجاد نیروگاههای جدید و نوین خورشیدی و بادی است که حمایت دولت را می طلبد.
عضو هیئتمدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران تاکید کرد: دولت باید اجازه ورود بخش خصوصی در این سرمایه گذاری ها را بدهد که البته امنیت سرمایه بخش خصوصی در آن تضمین شده باشد. شرکتهای انرژی بر می توانند مشخصا در این بخش حضور یابند به شرطی که در مشکلات کمبود برق و گاز دولت همچنان تامین انرژی آنها را تضمین نماید و یا در مسیر سرمایه گذاری با قوانین دست و پاگیر و خلق الساعه، متوقف نشوند و سرمایه شان را از دست ندهند که نیازمند قراردادهای بلند مدت با تعیین نحوه مصرف، قیمتگذاری و تامین سوخت آنها است.
.
.
.
.
.
.
.