فاضل، مدیرعامل هلدینگ توسعه معدن و صنایع معدنی غدیر مطرح کرد:
دولت را عامل توسعه ملی می دانیم و باید تسهیلگر باشد
مدیرعامل هلدینگ توسعه معدن و صنایع معدنی غدیر وابستگی فولاد کشور به گاز را از بدیهیات دانست و گفت: مبنای رقابت پذیری این صنعت در کشور، دسترسی به منابع ارزان و فراوان گاز است.
شیوا نیکوظیفه- سید ابوتراب فاضل تشریح کرد: نظر به اینکه دولت را عامل توسعه ملی می دانیم برای این نهاد باید نقش تسهیلگری قائل باشیم. سالهای قبل برای حفظ رقابت پذیری فولاد ایران شرایطی فراهم شد و براین اساس برنامه ۵۵ میلیون تن فولاد چیده شد و اکنون شاهد تولید حدود ۳۴ میلیون تن فولاد در کشور هستیم که در این راستا حدود ۳۷ تن آهن اسفنجی در ایران تولید می شود. با توجه به این امر که در تولید و واردات قراضه دچار مشکل هستیم اهمیت آهن اسفنجی پررنگ تر شد که باید بدانیم این صنعت وابستگی شدید به گاز دارد. اگر انرژی مورد نیاز این صنعت تامین شود نه تنها به رکورد ۵۵ میلیون تن خواهیم رسید، بلکه تولید ۷۵ میلیون تن فولاد را نیز خواهیم داشت.
مدیرعامل هلدینگ توسعه معدن و صنایع معدنی غدیر اظهار داشت: برای واحدهای احیاء مستقیم، قطعی گاز، توقف تولید را سبب می شود و توقف تولید آهن اسفنجی نیز توقف تولید واحدهای فولادسازی را در پی خواهد داشت. سرمایهگذاری که در زنجیره فولاد انجام شده بیش از ۲۰ میلیارد دلار است، این سرمایهگذاری بزرگ را نمیتوان نادیده گرفت و به سادگی گفت که گاز نداریم تا به صنایع فولادی دهیم.
سید ابوتراب فاضل با اشاره به موضوع افزایش قیمت انرژی افزود: اگر نرخ گاز در صنایع فولادی به ۲ هزار تومان بر متر مکعب برسد ۱۲ هزار میلیارد تومان به هزینه تولید آهن اسفنجی اضافه خواهد شد و اگر به رقم ۳۵۴۰ تومان برسد این افزایش هزینه برای تولید آهن اسفنجی را چندین برابر خواهد کرد.
مدیرعامل هلدینگ توسعه معدن و صنایع معدنی غدیر تاکید کرد: این درحالی بود که گاز مزیت نسبی صنعت فولاد ایران محسوب می شود و در این بستر، صنعت فولاد ایران شکل گرفته است. اگر گاز در این صنعت قطع شود، تولید تمام آهن اسفنجی قطع میشود.
وی اشاره کرد: دولت باید تسهیل گر باشد نه اینکه خود را شریک سود بنگاهها بداند.
سید ابوتراب فاضل در آخر خاطرنشان کرد: این مطالبه گری ها باید از جانب انجمن فولاد ایران به صورت مستمر از دولت و مجلس صورت گیرد به علاوه اینکه کنسرسیومی از جانب تولیدکنندگان این حوزه برای حل این چالشها ایجاد گردد.
.
.
.
.
.
.