دکتر بصیری، مدیرعامل هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان مطرح کرد:
دولت باید تنظیمگر باشد و از بخش خصوصی حمایت نماید
مدیر عامل هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان قوانین و بخشنامه های خلق الساعه را مانع جذب سرمایه خارجی دانست و خواهان برنامه منسجم و بلندمدت از دولت در حوزه معدن و صنایع معدنی شد.
شیوا نیک وظیفه
دکتر محمد حسین بصیری عنوان کرد: متاسفانه موارد خودتحریمی کاهنده و مانع روند فعالیت تولیدی این حوزه شده است.
وی افزود: معادن بزرگ در اختیار دولت یا خصولتی است که مدیران آن توسط دولت انتخاب می گردد اما بخش خصوصی با تمام معادن کوچک و متوسطی که در اختیار دارد مشکلات متعددی از جانب دولت را هم متحمل می شود و هر برنامهریزی که دارد با عنواینی همچون افزایش ناگهانی حقوق دولتی، بهره مالکانه و … مواجه می گردد.
مدیر عامل هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان خاطرنشان کرد: متاسفانه بخش خصوصی اجازه ورود به اندازه کافی در سرمایه گذاری و تصمیمات این حوزه نداشته و همین باعث شده کیفیت امور به اندازهای که باید، در این بخش افزایش نداشته باشد. حضور دولت و قوانینی که وضع می کند در بخش معدن و صنایع معدنی بسیار است در حالیکه وظیفه دولت تنها تنظیمگری است و اینکه جلوی انحصار را بگیرد و در ادامه از بخش خصوصی حمایت کند و ایجاد رقابت نماید. اشکال اصلی، ارتباط محدود دولت با بخش خصوصی و عدم شناخت کافی از فعالان خصوصی در این حوزه است. دولت باید سیاستهای بلندمدت حمایتی تعریف نماید.
وی در ادامه به اهمیت سیاستگذاری راهبردی دولت در تکمیل زنجیره ارزش معدنکاری، با نگاهی خاص به تجارت بین الملل و انتقال تکنولوژی تاکید کرد.
مدیر عامل هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان، وجود برخی مشکلات و موانع را یادآورشد و با اعلام اینکه طبق قرارداد فی مابین این هلدینگ و سازمان ایمیدرو ۴۰ درصد از معدن گلگهر متعلق به ایمیدرو است که باید بهره مالکانه بپردازیم، اما متاسفانه آن سازمان با نرخ ارز بدون مبنا مورد محاسبه قرار می دهد و به نحوی است که اگر سنگآهن تنی ۱/۳ میلیون تومان باشد ما باید بالای ۲/۵میلیون تومان به ازای هر تن تولید سنگآهن ایمیدرو پرداخت کنیم، به عبارت سادهتر نرخ ارز که باید به صورت نیمایی در نظر گرفته شود با نرخ غیرواقعی مورد محاسبه قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه شرکتهای توسعه فراوری صنایع و معادن ماهان سیرجان، شرکت احیا استیل فولاد بافت و مجتمع فولاد صنعت بناب از زیرمجموعه های هلدینگ ماهان هستند، گفت: این شرکتها با وجود مشکلات عدیده در سال گذشته از جمله شیوع ویروس کرونا، نوسانات شدید نرخ ارز و قیمت جهانی سنگ آهن، در راستای تحقق بودجه تعیین شده، با تمام توان تلاش کردند و موفق بودند.
هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان(سهامی عام) به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای سرمایهگذاری گروه مالی گردشگری، باهدف سرمایهگذاری در طرحها و پروژههای تخصصی حوزه صنعت و معدن کشور فعالیت میکند.
.
.
.
.
.