مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران عنوان کرد:
دستیابی به تولید پایدار گندله با بهره گیری از دانش و تجربه ملی
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران برگزاری دومین رویداد ملی کافه دانش در حوزه گندلهسازی را اقدامی برای به اشتراک گذاشتن دانش تخصصی در این حوزه دانست و گفت: توسعه و دستیابی به تولید پایدار، مستلزم اهمیت دادن به دانش و تجربیات ملی و جهانی است.
به گزارش پایگاه خبری معدن نامه، از روابط عمومی شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، مجتبی حمیدیان بیان کرد: همواره در هر حوزه معدنی و صنعتی، موانع و مشکلاتی وجود دارد که با هماندیشی و به اشتراک گذاشتن تجربیات متخصصان آن حوزه مرتفع میشود. در همین راستا، شرکت سنگ آهن مرکزی ایران میزبان دومین رویداد ملی کافه دانش سنگآهن شده تا تمامی فعالان این حوزه از دانش، تجربه و تخصص یکدیگر بهرهمند شوند.
وی با بیان اینکه شرکت سنگ آهن مرکزی ایران سالها با مشکل قطعی برق در تابستان مواجه بود، افزود: خوشبختانه با راهاندازی پست برق و نیروگاه ۲۵ مگاواتی شرکت این مشکل حل شد و امیدواریم با راهنماییها و انتقال تجربیات متخصصان حوزه معدن و صنعت، مشکل گاز در زمستان نیز برطرف شود.
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران تصریح کرد: در تلاش هستیم با پروژههای خوبی که در شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در حال اجراست، تا چند سال آینده به تولید ۱۰ میلیون تن کنسانتره و ۱۰ میلیون تن گندله دست پیدا کنیم.
امیر معینی، معاون تولید شرکت سنگ آهن مرکزی ایران نیز در مراسم افتتاحیه دومین رویداد ملی کافه دانش در حوزه گندلهسازی که در سالن همایشهای هتل نیکان شهرستان بافق برگزار شد، اظهار داشت: کارخانه گندلهسازی شرکت سنگ آهن مرکزی ایران با ظرفیت تولید پنج میلیون تن در سال، از سال ۹۹ آغاز به کار کرده و تاکنون حدود ۱۱ میلیون تن گندله به چرخه فولاد کشور تزریق کرده است.
وی با اشاره به برگزاری کافه دانش سنگآهن، افزود: این رویداد ملی موجب انتقال تخصص و تجربه در بین شرکتهای معدنی و صنعتی میشود.
معینی به برخی اقدامات موثر شرکت سنگ آهن مرکزی ایران برای بهبود گندلهسازی و افزایش راندمان تولید اشاره کرد و گفت: تشکیل کمیته تضمین کیفیت و ارتقا بهرهوری (تکاب)، شناسایی و ارزیابی ایدههای همکاران در کمیتههای تخصصی، سرمایهگذاری و حمایت از طرحها و…، از جمله اقداماتی است که منجر به بهبود تولید گندله در شرکت سنگ آهن مرکزی ایران شده است.
مجید دهقان، مدیر کارخانه گندلهسازی سه چاهون نیز با اشاره به برگزاری دومین رویداد ملی کافه دانش توسط شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، مطرح کرد: مداومت این گونه رویدادها، موجب آشنایی و همکاری بیشتر واحدهای گندلهسازی سراسر کشور و حمایت دانشگاهها، پژوهشگاهها و واحدهای صنعتی از طرحهای ارائه شده میشود.
وی با بیان اینکه دومین رویداد ملی کافه دانش با همکاری کارخانه گندلهسازی سه چاهون و واحد تحقیق و توسعه شرکت سنگ آهن مرکزی برگزار شد، اضافه کرد: پس از داوری تجربیات ارسال شده، ۱۲ مقاله برای چاپ در کتابچه و ۶ مقاله نیز برای سخنرانی انتخاب شدند که طی دو روز در سالن همایش هتل نیکان بافق ارائه شد.
عباس ملک ثابت، مدیر تحقیق و توسعه شرکت سنگ آهن مرکزی ایران نیز با قدردانی از پرسنل این شرکت و تمامی واحدهای مربوطه، بیان کرد: هزینههای برگزاری این رویداد، هزینه محسوب نمیشود و به نوعی سرمایهگذاری در حوزه صنعت و معدن است.
وی با بیان اینکه سرمایهگذاری و استفاده از شرکتهای دانشبنیان، حرکت به سمت توسعه صنعت و معدن است، خاطرنشان کرد: با تاسیس شرکتهای سرمایهگذاری میتوان در راستای پشتیبانی مالی طرحهای شرکتهای دانشبنیان و سرمایهگذاری در این شرکتها جدیتر گام برداشت.
ملک ثابت یادآور شد: مذاکره کردن واحد تحقیق و توسعه با دانشگاهها و پژوهشگاهها برای اخذ طرحهای پژوهشی و راهاندازی مراکز نوآوری، میتواند در شناسایی ایدهها تاثیرگذار باشد.
بر اساس این گزارش، بررسی رسوبات، پوششها و چانکهای موجود در کورههای دوار گندلهسازی، بررسی روند گاز در کارخانه گندلهسازی اردکان، بررسی پارامترهای موثر بر عملکرد آسیاکنی «HPGR» در کارخانه گندلهسازی سه چاهون بافق، بهبود دانهبندی ۸ تا ۱۶ دیسکها گلگهر ۲، گرفتگی گریت پلیت گندلهسازی سه چاهون، بررسی استفاده از باطله زغالسنگ و لیچه به همراه بنتونیت در فرایند گندلهسازی جهت بهبود خواص ساختاری و استحکامی گندله، ۶ مقاله ای بود که در این دو روز توسط متخصصان امر ارائه شد.
گفتنی است دومین رویداد ملی کافه دانش با محوریت گندلهسازی با هدف اشتراکگذاری دانش تخصصی در حوزه گندلهسازی و با حضور متخصصان بیش از ۲۰ شرکت صنعت فولاد کشور و اساتید دانشگاههای کشور، روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ۶ و ۷ دی ماه در شهرستان بافق برگزار شد.
در مراسم اختتامیه این رویداد، از ۶ طرح برگزیده با اهدای لوح تقدیر و تندیسی از شرکت سنگ آهن مرکزی ایران تقدیر شد.
اجرای برنامه کویرنوردی در کویر زیبای بافق، بازدید از کارخانه گندلهسازی و معدن چغارت، بازدید از مجتمع گردشگری شن و شادن و … نیز از جمله برنامههای متنوعی بود که با همکاری عوامل اجرایی در حاشیه این رویداد دو روزه انجام شد.